Ontdek hier de 5 beste aanrecht afvalbakken van 2022!

 

 

De gene die aan het roer van de keuken staat kent het vast wel. Wanneer je de ingrediënten aan het voorbereiden bent voor je gerecht heb je altijd te maken met snij afval en schillen van groente. Hiervoor zijn speciale aanrecht afvalbakken op de markt gebracht die het je makkelijk maken om snel verlost te raken van deze troep in je keuken.

Mensen die niet met voorgesneden groentes werken, maar die alles zelf snijden hebben hier mee te maken. De stapel met afval wordt steeds groter van schillen, steeltjes en kontjes. Aan de voorbereidingen van de Mise et place ben je vaak veel tijd kwijt. Het is dan ook helemaal niet handig als je steeds bij je snijblok weg moet lopen om deze stapel met afval weg te brengen. Om dit probleem te tackelen is er een aanrecht afvalbak ontwikkeld zodat je veel soepeler en sneller door het snij gedeelte van het kook proces heen gaat.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste aanrecht afvalbakjes

Beste aanrecht afvalbakje – Mr. Green Mind 7 liter afvalbakje voor hangen of staan

Beste aanrecht afvalbakje voor op het aanrecht – Brabantia Sort & Go Afvalbakje 3l

Beste aanrecht afvalbak om op te hangen – Relaxdays opvangbak voor keukenafval 2L

Uit ons onderzoek is gebleken dat het Mr. Green Mind 7 liter afvalbakje als beste uit de test is gekomen. Met dit afvalbakje haal je een handig afvalbakje in huis waarmee je GFT en ander keukenafval kan verzamelen op je aanrechtblad of hangend in je keukenkastje. Met het mooie design en luchtdichte afsluiting kies je volgens ons voor het beste afvalbakje op het gebied van functionaliteit en verhouding van prijs en kwaliteit!

1

7L prullenbak – hangen of staan – Aanrecht afvalbakje

Ben je het zat om voorover te buigen om het afval te legen tijdens het koken of Maak je je nog steeds zorgen over de fruitvliegjes en de geur van afval? Onze hangende prullenbak met deksel van Mr. Green Mind kan u helpen om dit probleem perfect op te lossen. Geen geur en geen fruitvliegen: Deze prul... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Duurzaam materiaal
 • +Om op neer te zetten of om aan een keukenkastje te hangen
Cons
 • -
Check de prijs
2

Brabantia Sort & Go Afvalbakje - 3 l - Grey

Dit schattige Brabantia Sort & Go Afvalbakje – 3 l is ideaal voor groenteafval, etensrestjes en ander biologisch afbreekbaar afval. De deksel blijft openstaan zolang gewenst is. Daarnaast past dit dappere afvalemmertje gewoon op je aanrecht, maar ‘m verstoppen in een la kan natuurl... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Geurdichte afsluiting
 • +Mooi formaat
Check de prijs
3

Relaxdays opvangbak voor keukenafval

Met een schoon en opgeruimd aanrecht is het koken nog leuker. Wanneer je het eten aan het voorbereiden bent, is het opvangbakje voor keukenafval ideaal om snel afval weg te gooien. Door de spatel gebeurd dit ook zeer grondig. Zonder te kruimelen of morsen komt het afval van het aanrecht in de a... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Incl. schraper
 • +Bakje sluit direct aan op je aanrecht, dus geen geknoei
Cons
 • -Niet geschikt om aan de binnenkant van een keukenkastje te monteren
Check de prijs
4

Joseph Joseph Intelligent Waste Stack Afvalbakje - 4 L - Grijs

De Joseph Joseph Intelligent Waste Stack is stapelbaar zodat je zelf gewenst de mate van scheiden kan hanteren. Deze Stack container heeft een inhoud van 4 liter. Ideaal voor het bewaren van afval als vlees, groenten en fruit. Dankzij het filter in het deksel zullen nare geurtjes worden afgebr... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Handig voor thee zakjes en gebruikte koffie pads
 • +Universele bio zakjes passen
Check de prijs
5

Compost Caddy-GFT afvalbakje - losse binnenemmer

De Compost Caddy een super handig GFT afvalbakje met een rol biologisch afbreekbare zakjes. Dit handzame formaat compostbak is ideaal omdat de binnenemmer uitneembaar is en zelfs de deksel, die nare geurtjes tegenhoudt, kan eraf. Bovendien is de binnenemmer rond gegoten dus geen hoekjes waar v... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Heeft een afneembare deksel zodat het afvalbakje goed schoon kan worden gemaakt. Helemaal vaatwasserbestendig
 • +Inclusief een rol van 20 biologisch afbreekbare zakjes, gemaakt van maiszetmeel
 • +Losse binnenemmer, rond gegoten waardoor er geen vuil in de hoekjes blijft zitten
 • +Anti slip siliconen hoekdetails
Check de prijs

Wat is een aanrecht afvalbak?

Een aanrecht afvalbak is een klein prullenbakje die je op je aanrecht zet naast de plek waar je in de keuken aan het koken bent. Ze zijn er van volume 1.2L tot 4L en er bestaan aanrecht afvalbakken die zelfs 2 separate bakken hebben zodat je je afval netjes kunt scheiden in composteerbaar en niet composteerbare etensresten. Sommige aanrecht afvalbakken zijn voorzien van een handvat of een draagbeugel zodat je je afvalbak makkelijk kunt verplaatsen naar een andere werkplek en mee kunt nemen naar de container wanneer je hem wilt legen.

Ze zijn er met een speciaal hang/beugel systeem zodat je het aanrecht afvalbakje aan een lade kunt hangen en je daarna je afval met gemak van je aanrecht in de afvalbak schuift. De aanrecht afvalbakken zijn allemaal gemaakt van kunststof. Dit is heel makkelijk schoon te houden met een vaatdoek, maar de meeste zijn ook geschikt om in de vaatwasmachine te reinigen. Zo maken ziekmakende bacteriën gelukkig geen kans meer.

Ze zijn handig voor afval voor de GFT bak, voor theezakjes en voor gebruikte koffie pads. Nat afval die anders vlekken achterlaten op je aanrecht, kastjes en vloer. Tevens zijn ze niet alleen geschikt voor in de keuken. Maar ze zijn ook prima van dienst in de badkamer, op je bureau of in de auto.

Waarom een aanrecht afvalbak kopen?

Het is vooral erg handig omdat je niet steeds heen en weer naar een prullenbak hoeft te lopen. Misschien heb je wel een hele grote keuken en staat je keukenprullenbak helemaal aan de andere kant van de ruimte. Of misschien heb je een aanrecht afvalbakje op je bureau op kantoor staan omdat je vaak thee drinkt. Dan is het helemaal fijn dat je makkelijk zonder knoeien je theezakje in het aanrecht afvalbakje kunt doen.

Wanneer je eerst alles verzameld bij je werkplek in een aanrecht afvalbak hoef je pas het aanrecht afvalbakje te legen zodat je keuken lekker opgeruimd en schoon blijft. Het zorgt voor een overzichtelijke werkplek in de keuken en er ontstaan zo geen stapels afval om je heen. Dit is niet bevorderlijk voor je de hygiëne in de keuken en de ruimte van je werkplek. Wanneer het een rommeltje is in de keuken zie je niet goed wat je aan het doen bent en kan je maaltijd zomaar flink in de soep draaien. Dat wil niemand natuurlijk.

We willen allemaal graag een beetje keuken gemak, we willen graag een hygiënische werkplek en niet geheel onbelangrijk; we willen graag een beetje vlot doorwerken zodat we snel een mooie en lekkere maaltijd op tafel hebben staan. Een aanrecht afvalbak helpt je daarbij.

Aanrecht afvalbak kopen? Houd hier rekening mee

De aanrecht afvalbakjes zijn allemaal van mooie kwaliteit maar toch willen we een aantal tips geven waar je op moet letten:

Is het aanrecht afvalbakje vaatwasmachine bestendig?

Niet allemaal zijn ze geschikt om de vaatwasmachine te reinigen. Wij vinden het zelf een heel groot voordeel om er op te letten dat je aanrecht afvalbakje wel vaatwasmachine bestendig is.

We horen je denken; ‘Waarom is dat zo handig?’

Omdat je daarmee alles op een hogere temperatuur afwast en daarmee de bacteriën van de prullenbak verwijderd. We hebben hier te maken met een klein prullenbakje waarin verschillende soorten afval gedeponeerd wordt. Bijvoorbeeld ook eierschillen, als deze resten lang aan het aanrecht afvalbakje blijven zitten dan ontstaat er een leger aan slechte salmonella bacteriën in je keuken, en deze zijn heel erg slecht voor je gezondheid. Het is beter om dit soort spullen daarom goed te reinigen. Heb je geen vaatwasmachine dan kun je natuurlijk altijd kijken naar een goed schoonmaakproduct om voldoende af te rekenen met deze vuiligheid.

De inhoud van de aanrecht afvalbak

Weet je bijvoorbeeld dat je doorgaans veel afval produceert en dat je vaker heen en weer aan het wandelen bent naar de prullenbak, dan is het misschien handig als je kijkt naar de grootste aanrecht afvalbak, namelijk de 4L. Hiermee ben je niet zo snel gemoeid met een volle afvalbak zodat je lekker snel kunt doorwerken.

Wanneer je liever een kleiner aanrecht prullenbakje hebt kun je kiezen tussen afvalbakken van 1.2L, 1,8L, 2L, 2,2L, en 3L. Er is voor iedereen een geschikte te vinden.

De maat van de zakjes en het materiaal ervan

Je kunt waarschijnlijk van het merk afvalbakje ook afvalzakjes kopen. Maar er zijn ook universele voor te verkrijgen. Let op het aantal liter afvalbakje, deze aantal liter is ook gelijk de juiste aanduiding voor de benodigde afvalzak.
Gooi je plastic of restafval weg dan kun je prima plastic afvalzakjes gebruiken, maar gebruik je de aanrecht afvalbak voor keukenafval of snij afval? Dan betekend dat dat je er een GFT bio zak in moet doen zodat je al je “groene” afval met zak en al in de GFT bak kunt gooien. Wanneer je gebruik maakt van een GFT bio zak, dan zal je ook minder snel een vuile afvalbak hebben omdat de afvalzak geurdicht en lekvrij is. Het is een biologisch afbreekbaar materiaal en dus niet schadelijk voor de natuur.

De buitenste maten van het aanrecht afvalbakje

Wellicht heb je een speciaal plekje gereserveerd voor dit prullenbakje. Het is natuurlijk fijn als de aanrecht afvalbak wel op die plek past. Zorg dat je vooraf de maten goed bekijkt zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De kleur

Er zijn verschillende kleuren beschikbaar, in matte of glans finish. Wellicht is er een mooie te vinden die perfect bij jouw keuken of achterwand past.

FAQ

Hebben aanrecht afvalbakjes een soft close sluiting?
Nee hoor. Aanrecht afvalbakjes zijn er niet met soft close. Ze beschikken over een normale klep of deksel welke je zelf met de hand bedient.
De biologisch afbreekbare zakjes zijn gemaakt van maiszetmeel en volledig composteerbaar dus mogen zo in de GFT container. Het gebruik van de zakjes zorgt ervoor dat er minder snel ongedierte in de container komt met name in de warmere perioden van het jaar is dat een prettige bijkomstigheid.