Ontdek hier de 5 beste afvalzakhouders van 2022!

Een afvalzakhouder is een handig en voordelig systeem om te gebruiken als vuilnisbak. Hij ziet er uit als een prullenbak zonder buitenbak maar dankzij zijn stabiele frame functioneert hij net zo goed als een normale prullenbak. Hij ziet er alleen anders uit omdat je aan de buitenkant de vuilniszak ziet zitten.

Een afvalzakhouder kies je niet perse voor een mooi design maar puur voor functionaliteit. Hij doet wat hij moet doen, namelijk afval in opslaan. Het systeem is snel inzetbaar op plekken waar en wanneer je het nodig hebt en het is ook nog is snel opgeruimd en plat op te bergen. Ze zijn licht van gewicht dus ook nog is makkelijk te verplaatsen of onderweg mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar de camping.

Wij hebben de 5 beste afvalzakhouders bekeken en hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste afvalzakhouders

Beste afvalzakhouder – Artex Eko-Thinks 1 Vuilniszakhouder – 40L

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Artex Eko-Thinks 1 Vuilniszakhouder – 40L de beste is. Hij heeft een stabiele basis van metaal, hij is daardoor stevig en valt niet snel om als hij vol zit. Het model is inklapbaar en qua prijs goed betaalbaar!

Goedkoopste afvalzakhouder – Bo-Camp – Vuilniszakhouder – Ekologica – Demontabel – Zwart

Met deze lichtgewicht afvalzakhouder heb je een makkelijk in- en uit te klappen prullenbak bij de hand. Het is een volledig van kunststof gemaakte afvalzakhouder welke voor een zeer scherpe prijs aangeboden wordt.

1

Artex Eko-Thinks 1 Vuilniszakhouder - 40L - Aluminium

LET OP: Dit is een assorti product. Je kunt geen kleur kiezen. Deze vuilniszakhouder van het merk Artex is ideaal voor in de tuin of voor op vakantie. Het stabiele frame is stevig en inklapbaar. De houder is geschikt voor 1 vuilniszak van 40 liter. Zo kun je gemakkelijk je afval bewaren. In de dekse... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
  • +Stabiele metalen frame
  • +Sterk kunststof
Cons
  • -Je kunt geen kleur kiezen
Check de prijs
2

Bo-Camp - Vuilniszakhouder - Ekologica - Demontabel - Zwart

Een zeer stevige vuilniszakhouder. In de houder kan eenvoudig een vuilniszak worden bevestigd. Geschikt voor vrijwel iedere gangbare vuilniszak. Deze houder is volledig demontabel en daardoor makkelijk mee te nemen. Aan de onderkant bevinden zich uitschuifbare stabilisatoren voor extra stevigheid. &... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
  • +Zeer stevige
  • +Volledig demontabele vuilniszakhouder
Check de prijs
3

Artex EkoThinks Afvalzakhouder - Prullenbak - Inhoud 80 Liter (2 x 40)

Deze vuilniszakhouder van het merk Artex is ideaal voor in de tuin of voor op vakantie. Het stabiele frame is stevig en inklapbaar. De houder is geschikt voor 2 vuilniszakken van elk 40 liter. Zo kunt u gemakkelijk uw afval scheiden. In de deksel van de prullenbakken zit een extra gat om flessen doo... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
  • +Afval scheiden
Check de prijs
4

Vuilniszak standaard, Afvalzakstandaard

Praktische afvalzakstandaard voor plastic zakken of grote vuilniszakken tot max. 60 liter. De standaard is eenvoudig op te bouwen en de vuilniszak kan dan eenvoudigweg in het frame stevig worden vastgeklemd. De praktische deksel beschermt tegen onaangename geuren en vliegjes. Technische specificatie... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
  • +Volledig plat op te vouwen
Cons
  • -Vuilniszakken niet inbegrepen
Check de prijs
5

Made4Home® Vuilniszakhouder

Deze vuilniszakhouder is uitgerust met een stevig frame, een deksel en is inklapbaar. U kan de vuilniszakhouder buiten plaatsen (eventueel onder een afdak), maar u kan hem ook een plaatsje in huis geven (garage, keuken,..) Door het deksel is de vuilniszakhouder zeer handig in gebruik. Daa... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
  • +Geschikt voor buiten
Check de prijs

Wat is een afvalzakhouder?

Een afvalzakhouder is een handig en voordelig systeem om te gebruiken als vuilnisbak. Wanneer uitstraling niet belangrijk is dan is dit een mooi goedkoop product. Hij ziet er uit als een prullenbak zonder buitenkant, met enkel een frame die de zak stevig vast houdt. Niet alleen omdat het een goedkoop systeem is kan een reden zijn om voor deze afvalzakhouder te kiezen. Maar ook vanwege zijn functionaliteit i.c.m. zijn makkelijke in en uitklap mechanisme. Tevens is deze afvalzakhouder ook nog is super handig om te gebruiken in kleine ruimtes en plekken waarbij waardevolle spullen zo minimaal mogelijk moeten zijn. We zien ze daarom vaak op campings, kantoren, (sport)kantines en bij publieke verhuurcentra waarbij horeca gevestigd is.

Hoe ziet een afvalzakhouder er uit?

De vorm

Ze zijn er in ronde vorm, vierkant en in dubbele rechthoekige vorm.

De klep

Ze hebben vrijwel allemaal een plastic deksel waarmee je de vuilniszakhouder goed kunt afsluiten. Zo voorkom je verspreiding van onaangename geurtjes en het beschermd tegen vliegjes.

Sommige merken hebben een ronde opening in de deksel waardoor je makkelijk flessen kunt wegwerpen. Tegenwoordig worden ook de kleine plastic flesjes ingezameld vanwege statiegeld dus zien we deze afvalzakhouders met uitsparing voor flessen bij zwembaden, sportkantines of andere horeca gelegenheden staan.

De maat

Net zoals normale vuilnisbakken zijn deze vuilniszakhouders ook geschikt voor verschillende volumes vuilniszakken.

Klein – 8 L – deze is handig om in de keuken te gebruiken. Je hebt ze met een ophang beugel die je aan je keukenkastje of lade kunt bevestigen. Zo heb je een mooi aanrecht afvalbak. Het voordeel van deze afvalzakhouder als aanrechtafvalbak, is dat je deze heel makkelijk opbergt. Wanneer je de zak verwijderd van de houder, dan heb je enkel de houder nog over om ergens plat op te bergen. Het neemt amper ruimte in beslag.

Groot – 40L / 60L – Hierin klem je een grote vuilniszak vast en hij zal deze met gemak kunnen dragen en vasthouden.

Dubbel – 80 tot 120L – Dit is eigenlijk een afvalscheidingsprullenbak. Je kunt hier twee soorten afval separaat van elkaar scheiden om hierna te laten recyclen.

Het materiaal

De meeste zijn van kunststof gemaakt. Maar er zijn ook afvalzakhouders die gemaakt zijn van een combinatie kunststof bovenring en klep met een metalen frame.

Waarom een afvalzakhouder kopen?

Je zou voor een afvalzakhouder kunnen kiezen omdat je geen waarde hecht aan de uitstraling van de prullenbak. Als het simpelweg gaat om zijn functie dan heb je voor relatief weinig geld een functionele afvalbak.

Het zou ook kunnen zijn dat je graag een oplossing zoekt voor je afval omdat je weinig ruimte hebt, bijvoorbeeld omdat je reist met een tent, camper of caravan. Wanneer je op de camping gearriveerd bent en alles hebt opgebouwd dan is het natuurlijk super handig dat je bij je sta-plaats een eigen plekje hebt waar je je afval kunt deponeren. Dit scheelt een hoop heen en weer geloop en de ruimte waar je je bevindt blijft ook nog is lekker schoon en opgeruimd. Tevens wanneer je onderweg bent is de afvalzak houder in zijn geheel zo weer opgeruimd en ergens netjes weg gestopt.

Of misschien heb je er wel een nodig in je horeca zaak, in de keuken, kantine of kantoor. Hier is design ook niet altijd het belangrijkste. Het is vaak wel heel handig als je in één keer genoeg afval kwijt kunt zodat je niet 10x per dag de vuilniszak moet verwisselen.

Afvalzakhouder kopen? Houd hier rekening mee

Zoals bij iedere afvalbak is het belangrijk om op een aantal puntjes te letten:

De maat

De afvalzakhouders verschillen van klein naar groot. De kleinste is 8 liter en de grootste is een dubbele afvalzakhouder geschikt voor zakken van 2x 60 liter. Wanneer je nagaat hoeveel vuil er verzameld gaat worden, op welke plek hij gebruikt gaat worden en voor welk publiek, dan kun je wellicht een inschatting maken welke maat afvalzakhouder er voor jouw locatie geschikt is.

Deksel

Een deksel is handig wanneer het afval zou kunnen gaan stinken. Het houdt onaangename luchtjes buiten de deur. Tevens zullen de vliegen op deze manier ook geen kans maken.

Wanneer je de afvalzakhouder voor plastic statiegeld flessen wilt gaan gebruiken dan is het handig om voor de flessenopening te kiezen. Hiermee hoeft niemand met zijn handen de klep te openen, maar schuiven ze de fles zonder aanraking via de ronde uitsparing in de afvalzak.

Systeem

Ons advies is om goed te kijken naar welk systeem met welk materiaal handig is in gebruik. Ze zijn er volledig van kunststof, met extra stevige uitschuifbare pootjes waardoor je afvalzak extra stabiel staat. Maar een frame van metaal is ook heel sterk en zal minder kwetsbaar zijn.

Als laatste kun je het letten op de manier van opbergen. Je kunt van te voren al een inschatting maken wat een geschikte manier van in/uitvouwen, in/uitklappen of demonteren is.

FAQ

Zijn afvalzakhouders stevig?
Ja ze zijn stevig. Wel zijn ze vaak van plastic gemaakt en kunnen daardoor niet enorm zwaar belast worden.
Dit kan in verschillende ruimtes zijn. Denk aan kantines, scouting, of op de camping waar je een beetje moet besparen op ruimte.
Dat varieert natuurlijk per type. Zo heb je een simpele plastic afvalzakhouder voor 1 zak van 730gram en een dubbele van metaal van 2,5 kilo.