Ontdek hier de 5 beste alleszuigers van 2022!

Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 nat- en droogzuiger

Een alleszuiger is een ideaal apparaat voor in de bouw en voor de hobby klusser. Omdat hij moeiteloos stof, vuil en water opzuigt. Het is dus een perfecte zuiger om te gebruiken op plekken waar veel puin ligt, maar ook water en ander vuil kan dit apparaat goed aan.
Een alleszuiger wordt ook wel bouwstofzuiger genoemd. Het wordt veelal gebruikt om je werkplaats netjes en schoon te houden.

We bespreken de beste en meest verkochte alles zuigers die op de markt zijn. Waar wil jij de alleszuiger voor gaan gebruiken? Lees snel verder om erachter te komen welke alleszuiger er bij jou past.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 nat- en droogzuiger

De WD 2 Plus V-12/4/18 maakt indruk met zijn compacte ontwerp en is superkrachtig en energiezuinig – met een stroomverbruik van slechts 1000 W. Het apparaat behaalt topresultaten voor opzuigen van droog, nat, fijn en grof vuil. De nat- en droogzuiger heeft een robuuste kunststof bak van 12 lit... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Kunststof vuilreservoir
 • +Praktische parkeerstand
 • +Ergonomische draaggreep
Bekijken op Bol.com
2

VONROC Compacte nat- en droogzuiger

Deze 1000W compacte nat- en droogzuiger is uitermate geschikt voor de kleinere schoonmaakklussen in de schuur en garage. De nat- en droogzuiger heeft een 12 liter reservoir en is geschikt voor het opzuigen van zowel stof als water. Daarnaast beschikt dit model ook over een blaasfunctie waarmee je oo... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Geschikt voor zowel nat als droog zuigen
 • +Wasbaar filter
 • +Met blaasfunctie
Bekijken op Bol.com
3

VONROC Nat- en droogzuiger – Alleszuiger – 1400W

Deze 1400W nat- en droogzuiger van VONROC is geschikt voor verschillende schoonmaakklussen in huis, in de schuur, de garage en overige soortgelijke plekken. De alleszuiger heeft een 20L RVS reservoir en is geschikt voor zowel droog als vloeibaar materiaal. Tevens beschikt dit model over een blaasfun... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +20 liter RVS reservoir
 • +6 meter lange snoer
 • +Vier zwenkwielen
Bekijken op Bol.com
4

Kärcher WD 3 Alleszuiger - Blaasfunctie - 17 liter

De multifunctionele alleszuiger WD 3 is erg krachtig met een stroomverbruik van slechts 1000 watt. De robuuste en slagvaste kunststof container heeft een inhoud van 17 liter. Het patroonfilter maakt gemakkelijk stofzuigen van nat en droog vuil mogelijk, zonder filtervervanging. De nieuwe zuigslang e... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Geschikt voor het opzuigen van zowel nat als droog vuil
 • +Filterpatroon voor nat en droog vuil
Cons
 • -Relatief kort snoer
Bekijken op Bol.com
5

Powerplus POWX322 Alleszuiger

Met deze nat- en droogzuiger van Powerplus houd je je huis tijdens en na het klussen netjes en stofvrij. De 1000W-motor voorziet je van de nodige zuigkracht. Bovendien beschikt het toestel over een blaasfunctie, waarmee je ook je terras vrij van bladeren en vuil houdt. [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Stofzak eenvoudig te verwijderen
 • +Makkelijk te verplaatsen
Cons
 • -Matige kwaliteit
Bekijken op Bol.com

Wat is een alleszuiger?

Een alleszuiger, de naam verklapt het eigenlijk al, is een wat grotere stofzuiger die vuil, water en bouwafval kan opzuigen. Het is voorzien van een flink reservoir zodat je deze niet steeds hoeft te legen. Meestal beschikt een alleszuiger ook over een blaasfunctie. Zo kan je makkelijk vuil wegblazen die op moeilijk bereikbare plekken is gaan liggen.

Een alleszuiger is geschikt voor de doe-het-zelver, maar voor in de professionele bouw en andere professionelen doeleinde. De alleszuiger beschikt over hele fijne eigenschappen.

Doordat het beschikt over een geïntegreerd stopcontact met inschakelautomaat is het voor de intensieve gebruiker superhandig omdat je hier ook ander gereedschap op kunt aansluiten.

Ook een automatische filterreiniging is het overwegen waard, zodat je continue met schone filters aan een nieuwe klus kunt beginnen en op die manier heb je de optimale zuigkracht.

De meeste bouwstofzuigers kunnen water, modder en ander nat vuil opzuigen. Dit is ideaal omdat je dan niet met een dweil en emmers in de weer hoeft. Dit scheelt je een hoop tijd.

Denk bijvoorbeeld ook aan het reinigen van de dakgoot, of het opruimen van oude stukken nat behang of als schoonmaakhulp na een lekkage. De alleszuiger is voor dit alles uitermate geschikt!

Waarom een alles zuiger kopen?

Een alles zuiger is een combinatie van een bouwstofzuiger en waterstofzuiger. Een alleszuiger kan dus in de meeste gevallen vloeistoffen opzuigen, maar ook bouwstof. Een bouwstofzuiger is vaak voorzien van een stopcontact waar je gereedschap op aan kunt sluiten, maar niet alle alleszuigers beschikken over deze functie.

Wanneer je kiest voor een alleszuiger krijg je te maken met een aantal hele handige functies. Ten eerste is een alleszuiger gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Daarom is hij gemaakt van een robuuste, schokbestendige container. Hij is geschikt voor zowel binnen als buiten dus ideaal om voor klussen te gebruiken.

Het is perfect geschikt om stof, vuil en water op te zuigen, maar ook zeker bouwafval en modderige vloeistoffen die je bijvoorbeeld kunt tegen komen in een dakgoot.

Het is een veelzijdige zuiger die ook een blaasfunctie heeft. Dit is dan weer superhandig om te gebruiken voor stof wat zich heeft genesteld op moeilijk bereikbare plekken.

Kortom, een alleszuiger is alles wat je nodig hebt als handige klussen in en om het huis of voor professioneel gebruik.

Alleszuiger kopen? Houdt hier rekening mee

Ben je erover uit dat je een alleszuiger wil gaan aanschaffen? Dan zijn er een aantal punten waar je tijdens de aankoop rekening mee kunt houden.

De inhoud

Er zijn verschillende modellen alleszuigers. Zo zijn er kleine alleszuigers met een inhoud van een paar liter, maar de alleszuigers die geschikt zijn voor het zwaardere werk hebben vaak een inhoud tot wel 50 liter. Hoe groter de capaciteit, hoe groter het apparaat is, dus dat is wel iets om rekening mee te houden. Het is wel handig als je opslagruimte hebt. Alleszuigers van rond de 20 liter worden het meest verkocht.

Energieverbruik

Het aantal Watt van de alleszuigers kunnen erg verschillen. Het is sinds 2017 zo dat een alleszuiger voor de consument niet meer dan 1.600 Watt mag hebben. Dit zal waarschijnlijk betekenen dat de fabrikanten meer verbruik uit kleinere motoren moet gaan halen en dit zal er voor gaan zorgen dat ze efficiënter worden.

Het geluid

Een alleszuiger kan nogal wat lawaai maken. Het maakt meer geluid dan een normale stofzuiger. Maar dit is logisch als je bedankt wat een alleszuiger aan moet kunnen. Het moet modder, water en veel zwaarder stof kunnen verwerken en hiervoor moet het harder werken om het vuil goed op te kunnen zuigen.

Het gewicht

Vaak zitten er onder de alleszuigers wieltjes om hem gemakkelijk te kunnen bedienen en te verplaatsen. Het is wel belangrijk dat een alleszuiger makkelijk te tillen is dus kies een model uit die niet te zwaar is. Denk er maar eens aan als er een kelder of zolder helemaal schoongemaakt moet worden, je zal dan trap op trap af met de alleszuiger moeten. Ook wanneer je een alleszuiger moet vervoeren in een werkbusje, is het prettig als hij niet te zwaar en te groot is. Zeker met professioneel gebruik zal je vaak met de alleszuiger aan het sjouwen zijn. Het is dan zeker een pluspuntje als hij niet te groot en te zwaar is.