Ontdek hier de 5 beste boenmachines van 2022!

Wie wil er geen perfect schoon geboende vloer zonder vlekken? Een boenmachine is de perfecte machine voor in jouw huishouden. Geen kapotte knieën of pijnlijke rug meer, want met een boenmachine poets jij binnen no-time die hardnekkige vlekken uit jouw vloer. Dankzij de krachtige ronddraaiende schrobborstels waarover deze machine beschikt is het een fluitje van een cent geworden om jouw vloer te voorzien van een stralende glans. Je creëert met veel gemak een gepolijst effect op je vloer waar iedereen blij van wordt!

De boenmachine kan je vloer reinigen, polijsten of oliën. Deze machine is ook vaak terug te vinden op de werkvloer. Omdat ze in vrij korte tijd enorme oppervlaktes aan kunnen zijn deze dus ook erg geschikt voor in ziekenhuizen waar het natuurlijk goed schoon moet zijn, maar ook in kantoren of scholen zijn ze erg fan van dit mooie poets apparaat.

Wil je je verdiepen in een boenmachine? Wij snappen dat je niet weet waar je moet beginnen. Om te weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van deze krachtpatser, hebben wij alvast wat informatie voor je op een rijtje gezet. Zo is het voor jou veel gemakkelijker om een keuze te kunnen maken. Hieronder presenteren wij de top 5 beste boenmachines van 2022!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste boenmachine

Beste boenmachine – Ewbank Boenmachine / Vloerpoetsmachine / Floor Polisher

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Ewbank Boenmachine / Vloerpoetsmachine / Floor Polisher de beste is. Dit is omdat hij hoge prestaties levert en niet alleen als een boenmachine kan functioneren. Hij schrobt, poetst, polijst, reinigt en kan op vele verschillende type vloeren gebruikt worden. Met weinig moeite krijg jij weer een perfect gereinigde vloer!

1

Ewbank Boenmachine / Vloerpoetsmachine

De Ewbank Boenmachine is een All-in-one vloerpoetsapparaat voor het reinigen, schrobben en polijsten van uw houten vloer, laminaat, PVC, kurk, vinyl, linoleum, en tegels als marmer en graniet binnenshuis. De Ewbank Floor polisher gebruik maakt van 2 contra-roterende schijven die draaien op 2.200 rpm... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Eenvoudig te gebruiken
 • +Reinigt, Schrobt, polijst en verdeelt in 1 machine
 • +Hoge prestaties 160W motor
Check de prijs
2

Kärcher FP 303 - Boenmachine

De nieuwe FP 303 is gebruiksvriendelijk en kan elk type harde vloer schoonmaken : laminaat, parket, PVC en linoleum. Het complete Kärcher-systeem : boenmachines, verzorgingsproducten en pads [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Automatische snoeroproller
 • +Parkeerstand
 • +Eenvoudig in gebruik
Check de prijs
3

Hurricane Spin Scrubber - Elektrische Schrobber

Deze Schrobber is zeer krachtige multifunctionele borstel, verwijdert de moeilijkste vlekken op tegels, badkamers, muren, hoeken, keukens, toiletten, deuren, gootstenen, auto’s, ramen, aquariums, enz. In tegenstelling tot andere producten bevat dit trendy schrobborstel extra 3 borstels die geb... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Verlengde handgreep
 • +Draadloos en oplaadbaar met een snelle oplader
 • +Voor moeilijk te bereiken hoeken en kieren
Check de prijs
4

Hurricane Spin Scrubber - Elektrische Schrobber

Hurricane Spin Scrubber de zeer krachtige multifunctionele borstel, verwijdert de moeilijkste vlekken op badkuipen, wastafel en douche, tegels op de wand en de vloer. Maar ook voor velgen van de auto. De Hurricane Spin Scrubber is een draadloze multifunctionele borstel voor het verwijderen van zeepr... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Multifunctionele schoonmaak borstel
 • +Voor alle klussen in en om het huis
 • +Met verlengstuk
Check de prijs
5

Hoover F3870 - Boenmachine

Met deze Hoover F3870 boenmachine kun je je parket grondig schoonmaken en voorzien van een mooie glans. De Boenmachine heeft een verchroomde metalen kap en een zachte rubberen bumper zodat je de meubels tijdens gebruik niet beschadigd. Verder kan de steel tot 90 graden buigen zodat je ook met gemak ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Hoogte instelbaar
 • +Goede kwaliteit
Cons
 • -Niet geschikt voor lange mensen
Check de prijs

Wat is een boenmachine?

Een boenmachine is een elektrisch apparaat waarmee je vloeren, zoals hardhout, marmer en tegels kunt schoonmaken. Het apparaat ziet er doorgaans uit als een ouderwetse stofzuiger, maar dan met grote borstels of sponzen aan de onderzijde die met hoge snelheid roteren. Een ander model is de boenmachine aan een steel. Hier zitten de borstelkoppen onderaan waar je met gemak de steel bovenaan kunt vast houden.

Tijdens het boenproces wordt het vuil en stof verwijderd en tegelijkertijd wordt de vloer gepolijst wat zorgt voor een stralend mooie glans.

De boenmachine is er in diverse varianten. Zo zijn er ook grotere versies die uitermate geschikt zijn voor locaties als; ziekenhuizen, kantoren en scholen. De boenmachine beschikt over meerdere opties. Zo kan het niet alleen vloeren schoonmaken, maar ook als je houten vloer toe is aan een olie beurt kan deze machine de vloer mooi in de olie zetten. Moet je stenen vloer gepolijst worden? Geen probleem! De boenmachine beschikt ook over een functie om de vloer mooi te polijsten. Zo heb je in een handomdraai een mooie schone vloer voorzien van optimale glans.

Waarom een boenmachine kopen?

Elke vloer heeft onderhoud nodig. Omdat we soms tijd en handen te kort komen is het aanschaffen van huishoudelijke apparaten echt een must! Een boenmachine is zo’n apparaat wat je in je kast wil hebben staan. Het bespaart je veel tijd omdat je binnen een snel tempo je hele vloer gereinigd, geolied of gepolijst hebt. Het inhuren van professionals om dit klusje te klaren is vaak kostbaar, dus hoe fijn is het om dit zelf te kunnen doen.

Omdat er veel verschillende boenmachines zijn, is het belangrijk om tijdens het maken van je keuze goed op te letten welke opties je belangrijk vindt. Zo zijn er goedkopere modellen die geschikt zijn voor kleine oppervlaktes en de duurdere machines die meer aankunnen en dus geschikt zijn voor grotere ruimtes.

Lees dus vooral verder om er achter te komen waar je rekening mee moet houden tijdens de aanschaf van jouw nieuwe boenmachine.

Boenmachine kopen? Houd hier rekening mee

Ben jij overtuigd en wil je een boenmachine gaan kopen? Dan hebben wij een aantal tips voor je waar je rekening mee moet houden.

De steel

Je wil tijdens de werkzaamheden in huis natuurlijk geen last krijgen van je rug. Veel boenmachines hebben een lange steel die je zelf in hoogte kan instellen. Zo heb je altijd de perfecte lengte en kan jij met een ergonomische houding aan de slag.

De oppervlakte

Heb jij een boenmachine nodig voor kleine of grote oppervlaktes? Let goed op dat de goedkopere versies vaak maar kleine oppervlaktes van max. 100m2 aankunnen. Heb jij grote ruimtes te boenen? Bekijk dan goed of de betreffende machine geschikt is voor grote oppervlaktes.

Type vloer

Omdat er zoveel diverse vloeren bestaan zoals; pvc, laminaat, houten vloeren en plavuizen of natuursteen is het aan te raden goed te kijken welke boenmachine geschikt is voor jouw type vloer. Veel boenmachines zijn geschikt voor elk type vloer, maar sommige machines zijn alleen geschikt voor een selectieve vloertype. Kijk hier dus goed naar.

Uitbreidingskit

Heb jij alleen een boenmachine nodig voor je vloer? Of heb je houten meubelen in huis die ook behandeling nodig hebben?
Er bestaan namelijk boenmachines die ook te gebruiken zijn voor je meubels. Hier worden dan speciale accessoires bij mee geleverd zodat je de machine handheld kunt gebruiken. De boenmachine is dus een erg veelzijdige tool.

FAQ

Is een boenmachine geschikt voor marmeren vloeren?
Jazeker, een boenmachine is juist geschikt voor vele type vloeren zoals marmer of hardsteen.
Nee dat is niet de bedoeling. Hij polijst wel dus hij laat glans achter.
Nee dat kan helaas niet bij alle machines. Alleen als het erbij aangegeven staat in de omschrijving. Let hier op als het belangrijk voor je is.