Ontdek hier de 5 beste Bosch stofzuigers van 2022!

Iedereen droomt ervan, een opgeruimd en schoon huis. Het is soms een lastige opgave want in een huis wordt nou eenmaal geleefd. Om het netjes te houden zullen we regelmatig onze troep moeten opruimen en schoon moeten maken. Bij het schoonmaken gebruiken we verschillende schoonmaakproducten zoals een stofzuiger om de vloer te ontdoen van stof, zand en haren. Maar eenmaal tijdens de zoektocht naar een nieuwe stofzuiger stuit je al snel op welke de beste keuze stofzuiger is. En van welk merk? Er zijn verschillende soorten stofzuigers en allerlei dingen waar je op moet letten als je een nieuwe gaat kopen. Je hebt een stofzuiger nou eenmaal niet voor eventjes, je zal er wel een tijdje mee moeten doen en dat is logisch want daar is de prijs ook naar. Dan is het wel zo fijn als je tevreden bent met je stofzuiger, zodat je hem elke keer weer met veel plezier erbij pakt en niet omdat het een rotding is in de kast laat staan.

Wij hebben een onderzoekje gedaan welke stofzuiger het beste is, en hebben voor deze blog de stofzuigers van Bosch onder de loep genomen. Als je kiest uit deze range dan weet jij zeker dat je sowieso een kwaliteitsproduct in huis haalt. Je leest hier de verschillen van de modellen. Ook lees je de voor- en de nadelen van bijvoorbeeld een stofzuiger zonder zak en lees je alles over gebruiksgemak. Er is voor ieders wat wils. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling. Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste Bosch stofzuiger

Beste Bosch stofzuiger – Bosch BGBS2BA1P Serie 2 – Stofzuiger met zak – Zwart

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Bosch BGBS2BA1P Serie 2 – Stofzuiger met zak – Zwart de beste is die uit de test is gekomen. Je koopt voor Bosch begrippen een stofzuiger welke als beste prijs en kwaliteit uit de bus komt. Hij is klein en compact, heeft een krachtige motor en is zeer wendbaar door zijn lichtgewicht. Zoek je een Bosch stofzuiger maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan is dit de stofzuiger die jij moet hebben!

1

Bosch BGBS2BA1P Serie 2

De Bosch BGBS2BA1P stofzuiger is een stofzuiger met zak die ideaal is voor duurzaam zuigen. De Bosch BGBS2BA1P stofzuiger heeft namelijk een stofcapaciteit van 3,5 liter en de stofzuiger is gemaakt van maximaal 64% gerecycled plastic. Het gewicht van 4,2 kg is voor een stofzuiger licht. Hij b... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Gemaakt van maximaal 64% gerecycled plastic
 • +3.5 liter stofzak capaciteit
Check de prijs
2

Bosch Cleann´n BGC05AAA1

Met de Bosch Cleann´n BGC05AAA1 maak je snel en gemakkelijk schoon. Deze stofzuiger is handig in het gebruikt door zijn superlichte en compacte design (4,4 kg). Je tilt hem zo de trap op en bergt hem weer makkelijk op dankzij het EasyStorage systeem. Bovendien hoef je je met deze stofzuiger geen zo... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Wasbaar HEPA-filter. Schoner dan de lucht in huis
 • +Dankzij het EasyClean System kan de stofcontainer met een druk op de knop in één enkele beweging worden verwijderd
Check de prijs
3

Bosch ProSilence BGB6SIL1 Serie 6

De Bosch BGB6SIL1 ProSilence stofzuiger is geschikt wanneer het geluid van stofzuigen storend kan zijn. Even je huis stofzuigen terwijl je kind ligt te slapen, of de kruimels opzuigen terwijl er iemand televisie kijkt? Dat kan met de Bosch BGB6SIL1 ProSilence. De stofzuiger is voorzien van het Sil... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Extra stil, 66 db
 • +Remote Power Control: gebruiksvriendelijke krachtregulatie in de handgreep wat zorgt voor de beste prestaties op alle typen vloeren.
 • +Multi-use borstel: reiniging van meubels en moeilijk bereikbare plaatsen met geïntegreerde borstel.
Check de prijs
4

Bosch Flexxo 2-in-1 snoerloze stofzuiger 21,6V

Bosch introduceert de Flexxo BCH3P210. Met deze steelstofzuiger heb je altijd alles binnen handbereik. De gecombineerde accessoires zijn rechtstreeks in het apparaat geïntegreerd. Zo kun je altijd makkelijk en snel overal schoonmaken, super handig! Bovendien heeft deze steelstofzuiger een lange we... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Werktijd van wel 50 min
 • +Schoonmaken op alle niveaus: Dankzij de verschillende accessoires kan je alles stofzuigen, van vloer tot plafond - en zelfs in de auto.
 • +Oplaadtijd: 4-5 uur
Check de prijs
5

Bosch BGC21X300 Serie 4

De Bosch BGC21X300 stofzuiger zonder zak is geschikt voor stofzuigen met nog schonere uitblaaslucht. De Bosch BGC21X300 stofzuiger is voorzien van een dubbele filtratie en Power AriCycle-technologie van Bosch, wat zorgt voor een drievoudige luchtciruclatie. De Bosch BGC21X300 stofzuiger is te... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Wasbare filter
 • +Inclusief omschakelbare zuigmond voor tapijt en harde vloer
 • +Zakloze stofcontainer met 2 liter inhoud
 • +actieradius van 10 meter
Check de prijs

Wat is een Bosch stofzuiger?

Met een stofzuiger van Bosch verzorg je jouw vloer perfect. Bosch heeft vele type stofzuigers op de markt uitgebracht, bijvoorbeeld; zonder zak, met zak, steelstofzuigers en draadloze stofzuigers. Allemaal met hun eigen eigenschappen. Bosch claimt “Technologie voor het leven” te ontwikkelen en dat kun je zien aan de kwaliteit van alle hun producten.

Over Bosch

We kennen Bosch van vele verschillende producten uit diverse sectoren. Ze bieden producten en diensten aan zoals; auto-onderdelen, elektrisch gereedschap, veiligheidssystemen, huishoudelijke apparaten, automobieltechnologie, industriële technologie, consumentenproducten & energie- en bouwtechnologie.

Al sinds 2020 worden vele Bosch producten over de hele wereld geproduceerd en bedacht vanuit Duitsland. Er zijn 40 productielocaties verdeeld over Europa, de Verenigde Staten, Latijns Amerika en Azië.

De geschiedenis van de stofzuiger

Wist je dat de eerste stofzuiger ontworpen was door een Britse ingenieur met de naam Hubert Cecil Booth, en dat de machine motorisch aangedreven was?  De stofzuiger werd bedacht in 1901 en ze  noemde het de “Booth Machine”. Het was een mega apparaat wat draaide op een benzinemotor en het stof werd opgevangen door een filter. De stofzuiger van toen was ongeveer net zo groot als een straatveger zoals wij die deze dag kennen. Het was een heel zwaar apparaat en werd voortgetrokken door een paard en bleef buiten op straat staan.  Zo kon er via het raam met een lange slang de woning binnen gestofzuigd worden. De ouderwetse stofzuiger werd door 2 mensen bedient. De ene bediende de motor en de andere voerde binnen het werk uit. Uiteraard hing aan deze service een prijskaartje en was het daardoor alleen voor de rijkelui weg gelegd.

Waarom een Bosch stofzuiger kopen?

Tegenwoordig zijn stofzuigers goed te betalen en is er voor ieders budget wel een stofzuiger te krijgen. Een stofzuiger behoort tot het standaard pakket welke je nodig hebt om het huishouden te kunnen doen. Het is natuurlijk een heel gedoe als je geen stofzuiger hebt.

Een stofzuiger zorgt ervoor dat al het rond dwarrelende en los slingerende stof opgevangen wordt in de stofzuiger. Met een plumeau of stoffer vang je helaas niet alle stof op en blijf je bezig want stof verplaatst zich enorm. Klop maar eens een kussen uit en moet je is zien wat een stof daaruit komt. Daarom is een stofzuiger van Bosch is een aanwinst voor ieder huishouden. Ze zijn van hoge kwaliteit en de apparaten beschikken over goede specificaties waardoor je altijd een mooi en een kwaliteitsproduct in huis haalt met een perfect schoonmaak resultaat. Bosch staat garant voor een minimale garantieperiode van 5 jaar, welke nog te verlengen is met 2 jaar als je een extra zorgeloos pakket afsluit. Bosch stofzuigers zijn over het algemeen voorzien van een gemiddeld geluidsniveau tussen de 66 – 76 db, en de zuigkracht is waanzinnig bij een laag energieverbruik. Meer zuigkracht voor langdurige prestaties.

Bosch stofzuigers

Bosch heeft in de loop der jaren best wat ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van stofzuigers. Ze staan er om bekend dat ze zuinig, gebruiksvriendelijk en over een degelijke kwaliteit beschikken. Dat het kiezen van een Bosch stofzuiger een goede keus is, mag geen verrassing meer zijn. We vertellen je daarom graag meer over de verschillende modellen stofzuigers.

Stofzuigers met zak

Een stofzuiger met zak is de meest traditionele stofzuiger die er is. Het is vaak een sleemodel waarin een zak zit om het stof op te vangen. De stofzak vervang je makkelijk voor een nieuwe wanneer de zak vol zit met stof, vuil en dierenharen. En traditionele stofzuiger is voor alle soorten vloeren geschikt. Tegenwoordig beschikt Bosch over hele goede stofzuigerzakken. Ze zijn ruim en hebben daardoor een extra capaciteit om stof op te vangen. Daarnaast wordt er een HEPA filter meegeleverd die wasbaar is zodat je altijd een schonelucht uitstoot hebt.

Zakloze stofzuigers

Een zakloze stofzuiger is een stofzuiger welke niet over een stofzak beschikt. Het is een aparte unit welke je los kunt klikken en kunt legen in de prullenbak wanneer het vol zit. Zo bespaar je hiermee op steeds terugkomende kosten van stofzuigerzakken. Een zakloze stofzuiger is geschikt voor alle soorten vloeren en geeft daarbij de beste prestaties.

Snoerloze steelstofzuigers

Snoerloze steelstofzuigers zijn stofzuigers aan een steel. Ze zijn vaak zakloos en beschikken dus over een opvangunit waar het stof en vuil in komt. Steelstofzuigers zijn compacter en makkelijker op te bergen dan een normale stofzuiger. Steelstofzuigers zijn ideaal en zeer geschikt voor kleine huishoudens en zijn handig voor incidenteel gebruik. De steelstofzuiger wordt d.m.v. een oplaadstation of een laadkabel opgeladen en kan zo draadloos gebruikt worden voor een bepaalde tijd. Snoerloze stofzuigers zijn er speciaal voor harde vloeren, houten vloeren en voor tapijt. Ze geven ondanks een lagere wattage en kleinere opslag capaciteit een uitstekend schoonmaakresultaat. Vaak instaleren consumenten de steelstofzuiger in de keuken of bijkeuken aan de muur zodat hij er snel en makkelijk bijgepakt is als het nodig is. Je hebt hiermee een makkelijke tool binnen handbereik om direct af te reken met alle soorten vuil. Een steelstofzuiger kan niet oneindig zuigen. De batterij gaat gemiddeld tussen de 20 a 50 min mee zonder tussendoor opladen. Is de accu leeg? Dan zet je het apparaat terug aan de lader en is hij in een paar uurtjes weer “ready to go”.

Heb jij een huis vol met kinderen en/of dieren? En ben jij constant met de normale stofzuiger aan het leuren? Dan is een steelstofzuiger misschien wel een goede keuze voor jou.

Robotstofzuigers

Op een robotstofzuiger hoef je bij Bosch niet te rekenen. Helaas! Ondanks dat ze een enorm scala aan artikelen voor in- en rond het huis hebben missen we een robotstofzuiger in de koopgids. We hopen dat we jullie hierover snel meer kunnen vertellen maar voor nu hebben we daar nog geen informatie over. Gelukkig hebben ze genoeg keuze uit de andere stofzuigers.

Kruimelzuigers

Een kruimelzuiger wordt ook wel een kruimeldief genoemd. Het is een handheld apparaat wat ingezet kan worden voor plaatselijk vuil. Eigenlijk net zoals een steelstofzuiger kan. Het handige aan een kruimeldief is dat je het makkelijk ergens in een hoek van de keuken of in een berging kunt ophangen en vol kunt laden. Zo staat hij ieder moment “stand-by” om kruimels of vuiligheid van de vloer te verwijderen. Er zijn kruimelzuigers die los te koop zijn, en er zijn steelstofzuiger voorzien van een kruimeldief.

Steelstofzuiger met kruimelzuiger in 1

Zo zijn er ook steelstofzuigers voorzien van een geïntegreerde kruimelzuiger. Je klikt de kruimelzuiger makkelijk los van de steel en kunt zo heel gemakkelijk de kruimeldief gebruiken om te stofzuigen. Je treft dit bij de Bosch Serie 4 Flexxo stofzuiger. Een kruimeldief kan ook handig zijn om te gebruiken op plaatsen elders buitens huis. Bijvoorbeeld op de camping of op de boot.

Bosch stofzuiger kopen? Houd hier rekening mee

De garantie periode verlengen

Je kunt door je product te registreren extra garantie krijgen.

Vul het E-nummer en FD-nummer van je apparaat in, evenals de aankoopdatum. Gebruik de typeplaat-zoeker om deze informatie te vinden op ieder apparaat. En krijg langer garantie dan de standaard garantie termijn. Je kunt dit invoeren op de website van Bosch.

Stofzuigerzakken en HEPA filters

Behoud de zuigkracht van je Bosch stofzuiger door regelmatig de stofzuigerzak te vervangen. De nieuwe PowerProtect stofzak zorgt voor een hoge zuigkracht bij lage wattage stofzuigers wanneer de stofzak vol raakt.

99,9% van de fijne stofdeeltjes worden gefilterd, terwijl de hygiënesluis zorgt voor een schone verwijdering van stofdeeltjes. Dankzij het wasbare HEPA-hygiënefilter wordt er steeds opnieuw schone lucht geproduceerd. Ideaal voor mensen met allergieën: de uitgestoten lucht is schoner dan de lucht in huis!

Acties

Bosch heeft heel vaak acties op stofzuigers. Check daarom regelmatig de site om te zien welke actie op het moment lopen. Zo kan het zijn dat je tijdelijk wel tot 30 euro aan cashback ontvangt bij aankoop van 1 van de geselecteerde actiemodellen. Dit scheelt behoorlijk wat geld.

Borstelset

Bij de meeste Bosch stofzuigers zitten borstels bijgesloten. Zoals een kierenzuiger, meubelborstel en laminaatborstel. Bosch heeft een uitgebreid assortiment aan accessoires welke geschikt zijn voor vele stofzuigers, voor harde vloer oppervlaktes en ook voor gevoelige houten vloeren bijvoorbeeld. Deze tools kunnen je voorzien van nog meer gemak en het houdt je Bosch stofzuiger in topconditie. Check bijvoorbeeld de turboborstel eens. Zo is er voor ieder klusje de juiste oplossing.

 

FAQ

Heeft Bosch wel eens kortingsacties?
Bosch heeft regelmatig kortingsacties of cashbackacties. Ook doen ze geregeld aan garantie verlenging bij aankoop van meerdere apparaten tegelijk.
Nee, Bosch neemt niks mee retour. Je kunt klein huishoudelijke apparaten inleveren bij jouw plaatselijke milieustraat. Je kunt er ook voor kiezen om jouw oude klein huishoudelijke apparaat gratis naar Bosch op te sturen. Stuur deze dan naar onderstaand adres en vermeld bij jouw zending dat het een oud apparaat betreft welke gerecycled kan worden. Adres: BSH Huishoudapparaten B.V. t.a.v. WeCycle Antwoordnummer 75 4000 VB Tiel
Ga naar de website van Bosch: https://www.bosch-home.nl/mybosch/registratie-opties en selecteer de registratiemodule voor stofzuigers. Registreer je apparaten binnen jouw MyBosch omgeving voor gratis voordelen, zoals aanvullende garantieopties op wasmachines, stofzuigers en vaatwassers!