Ontdek hier de 5 beste condensdrogers van 2022!

 

De was eenvoudig en snel drogen is ideaal als je in het bezit bent van een droger.
Veel mensen hangen het liefst de was buiten in het zonnetje, maar in de winter en op regenachtige dagen ben je genoodzaakt om je was binnen te hangen. Soms heb je de ruimte en tijd niet en dan biedt een droger uitkomst. Maar hoe zit het dan met de afvoer? Het getob met slangen die naar buiten moeten via het raam. Daar is nu een oplossing voor! De condensdroger is een droger zonder afvoerslang. Het water wordt eenvoudig opgevangen in een waterreservoir of je kunt een aansluiting maken op de waterafvoer.

Er zijn diverse condensdrogers op de markt en wij hebben voor jou de 5 beste condensdrogers geselecteerd.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste condensdroger

Beste prijs en kwaliteitverhouding condensdroger – Inventum VDC8001W – Condensdroger – Wit

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Inventum VDC8001W – Condensdroger – Wit als beste uit de test komt. Hij scoort qua prestaties heel goed, hij is energiezuinig met een energielabel B en heeft een ruime laadcapaciteit van maar liefst 8KG. Check de waanzinnige prijs via de link en je zal ontzettend blij zijn met deze super condensdroger.

1

Inventum VDC8001W - Condensdroger - Wit

De Inventum condensdroger VDC8001W heeft een vulgewicht van 8 kg. Daarmee droog je het wasgoed van ongeveer 4 personen. De trommel met kledingbeschermende Wave Care gaat voorzichtig om met je wasgoed. Je hebt de keuze uit maar liefst 16 droogprogramma’s, waaronder een programma voor sportkledi... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Voor 8 kg wasgoed
 • +16 programma's
 • +Ook op lagere temperatuur drogen
Check de prijs
2

AEG T6DB72KP - 6000 serie - ProSense- Condensdroger

De AEG T6DB72KP Condensdroger heeft een vulgewicht van 7 kg en valt in de energieklasse B. Doormiddel van startuitstel bepaal je zelf wanneer het wasgoed gedroogd moet worden. De speciale kleding beschermende ProTex-trommel draait in beide richtingen waardoor je kleding minder kreukt en beschermd wo... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Omkeerbare deur, voor een optimale toegang
 • +ProSense
 • +ProTex-trommel
Check de prijs
3

Samsung DV91TA240AE - Luxe en Super Zuinig

Al je kleding beter droog! Optimal Dry gebruikt 3 sensoren voor een optimaal resultaat. De droogtijd wordt afgestemd op de vochtigheid, zodat je was sneller klaar is met een minimaal energieverbruik. Voorkomt beschadiging aan je kleding en meldt als je de warmtewisselaar moet reinigen. [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Kreukvrij
 • +Eenvoudig onderhoud
 • +Quick Dry 35'
Check de prijs
4

Bosch WTN83202NL - Serie 4 - Condensdroger

Op zoek naar een eenvoudige condensdroger met speciaal AllergiePlus programma? Dan is de Bosch WTN83202NL ideaal voor jou. Een condensdroger droogt de was op een hoge temperatuur. Daardoor is deze relatief snel, maar een stuk minder zuinig dan een warmtepompdroger. De vochtigheidssensor meet wanneer... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Beschikt over een anti-allergie programma
 • +Heeft een afvoerslang en reservoir voor het condenswater
 • +Op het digitale display zie je precies hoe lang het droogprogamma nog duurt
Check de prijs
5

Everglades EVCD7050 Electronische Condensdroger 7 kg

De Everglades EVCD7050 is een elektronische condensdroger met een vulgewicht van 7 kg met energieklasse B. De moderne vochtigheids- en temperatuursensoren zorgen voor de exacte droogtijd voor uw wasgoed. Zo wordt ervoor gezorgd dat er geen energie verspild wordt. Aan het einde van het programma krij... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Trommelverlichting
 • +Voor 7kg wasgoed
 • +15 programma's
Check de prijs

Wat is een condensdroger?

Een condensdroger is een manier van drogen waarbij het water uit je wasgoed wordt opgevangen in een waterreservoir of via een aansluiting op je waterafvoer.
Op deze manier heb je er dus amper omkijken naar. Wel moet je het pluizenfilter na elke droogbeurt goed schoonmaken, maar dit is een eenvoudige handeling.
Met een condensdroger wordt je was super snel droog, maar let er wel op dat een droger best veel energie verbruikt. Je was een de waslijn hangen is natuurlijk een goedkoper alternatief, maar hier heb je ruimte, tijd en geduld voor nodig.
Een droger is er in verschillende capaciteiten. Zo is er een droogtrommel van 7 kg die geschikt is voor een huishouden van 1-2 personen en 8 kg meer geschikt voor een huishouden van 2 tot 3 personen.

Waarom een condens droger kopen?

Heb jij een hekel aan de was ophangen? Of heb jij simpelweg de ruimte en de tijd niet om na iedere wasbeurt weer al de was op te hangen? Dan biedt een condensdroger uitkomst.
Gemiddeld duurt een droogbeurt van 8 kg was ongeveer 2 uur.

Met een condens droger hoef je geen rekening te houden waar je hem moet plaatsen. Omdat hij beschikt over een waterreservoir kan je de droger plaatsten waar je maar wilt. Je hebt dus geen raam nodig voor een afvoerslang en ook geen waterafvoer. Al is dit wel mogelijk, het is maar net wat jij wenst. Ook is het een groot voordeel van een condens droger dat je niet hoeft te tobben met afvoerslangen die naar buiten moeten.

Omdat een condensdroger valt onder de goedkopere soorten drogers is het een droger die veelal betaalbaar is voor iedereen en daarom een vaak gekozen artikel.

Condensdroger kopen? Houd hier rekening mee

Wil jij een condensdroger gaan aanschaffen? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Vulgewicht

Woon jij alleen? Of heb je een groot gezin en draai je met gemak een paar wassen per dag? Tijdens de aanschaf van je condensdroger is het belangrijk om te letten op het vulgewicht.
Ze nemen als vuistregel dat de wasdroger één kilo meer is dan de wasmachine. De droger heeft namelijk genoeg ruimte nodig om al het wasgoed goed te kunnen drogen. Om een voorbeeld te nemen: Heb jij een wasmachine met een vulgewicht van 6 kilo? Dan is het aan te raden om een droger uit te kiezen met een vulgewicht van 7 kilo.

Elektronisch of tijdsgestuurd

Er zijn 2 opties om uit te kiezen. Elektronische bediening, wat vaak energiebesparend is omdat er een ingebouwde sensor in de droger zit. Zo gaat de droger vanzelf uit als het wasgoed droog is. Als je kiest voor tijds gestuurd en je zet de droger op 40 min. Dan blijft deze ook 40 minuten draaien ook al is de was na 15 minuten al droog.

Energielabel

Op iedere droger staat een energielabel vermeld. Dit is vanuit de europese commissie verplicht. Zo krijg je direct informatie over het energieverbruik van de droger. De labels gaan van ‘a’ tot ‘g’ . Waarbij groen staat voor het energiezuinigst en rood voor het minst zuinig.

FAQ

Heb ik een afvoerslang nodig voor een condens droger?
Nee hoor. Het vocht wordt opgevangen in een opvangbak welke je leeg kunt maken in de wasbak. Je hebt dus alleen een stopcontact nodig om de droger te voorzien van stroom.
Een wasdroger is best zwaar. (zo rond de 40 kilo) Maar omdat het een groot en onhandig product is is het moeilijk alleen te tillen. Zorg dat je een tweede persoon in de buurt hebt om te helpen met tillen. Samen zet je een droger makkelijk bovenop een wasmachine.
Het heeft weinig voordelen als de condensdroger geen ruitje heeft. Het is meer wat je zelf het mooiste vindt.