Ontdek hier de 5 beste draadloze stofzuigers van 2022!

Swiss Pro+ Snoerloze Stofzuiger

Als je het gemak van een draadloze stofzuiger hebt ontdekt, dan weet ik zeker dat je niks ander meer wilt. Omdat je niet afhankelijk bent van een snoer kun je je veel vrijer bewegen en kan je zonder moeite het hele huis door, ook met meerdere verdiepingen. Ieder plekje in huis bereik je moeiteloos en je hebt niet meer het ongemak van een grote stofzuiger je met je mee moet slepen.

Je hebt het vast weleens ervaren dat je met je snoer blijft hangen en dat je rekening met je snoer moet houden en uit moet kijken waar je loopt.  Met een draadloze stofzuiger is dat verleden tijd en kun je met veel plezier beginnen met stofzuigen. Je pakt je draadloze stofzuiger erbij en je kunt meteen aan de slag. Je hebt je hele huis binnen no-time gestofzuigd.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste draadloze stofzuiger

De beste koop draadloze stofzuiger – Swiss Pro+ Snoerloze steelstofzuiger V12 Steelstofzuigers

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Swiss Pro+ Snoerloze steelstofzuiger V12 de winnaar is. Voor deze prijs haal je een super complete steelstofzuiger in huis die je grootste vriend wordt in het huishouden. Qua uitstraling lijkt deze stofzuiger op de steelstofzuiger van Dyson maar dan voor een betere prijs.

1

Swiss Pro+ Snoerloze Stofzuiger

Met de Swiss Pro+ steelstofzuiger (SP-VC12000) maak je snel je kamer schoon zonder gedoe met kabels en snoeren. De steelstofzuiger van Swiss Pro+ is sneller en krachtiger dan vergelijkbare type’s. Zelfs de moeilijk bereikbare plekken zijn eenvoudig schoon te houden met de verschillende bijgele... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Groot stofreservoir
 • +Flexibel ontwerp
 • +Handige muurbevestiging
Check de prijs
2

Steelstofzuiger draadloos Zedar

Even snel je kamer schoonmaken zonder gedoe met kabels en snoeren. De ZDR-S600 steelstofzuiger van Zedar is sneller en krachtiger dan vergelijkbare type’s. Zelfs de moeilijk bereikbare plekken zijn eenvoudig schoon te houden met de verschillende bijgeleverde opzetstukken. Daarnaast heeft de st... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Extra krachtig
 • +Verschillende bijgeleverde opzetstukken
 • +Extra sterke motor
Check de prijs
3

Sanbo® Air Pro Max 9000 Series - Draadloze Steelstofzuiger

Haal nu de snelste, makkelijkste en beste manier van stofzuigen in huis. Geen last meer van vervelende kabels tijdens het schoonmaken van moeilijk bereikbare plekken met de SANBO Air Pro Max 9000 Series. Bij de steelstofzuiger zitten 3 unieke opzetstukken waardoor u alle benodigdheden heeft om het g... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Turbo stofborstel
 • +Compacte steel
Cons
 • -Accuduur van 35 minuten
Check de prijs
4

TONIHOMI- Draadloze stofzuiger

Stap van je oude stofzuiger af, ja die stofzuiger met een wagen achter je kont. Stap over naar de simpelere uitvoering. En laat die wagen letterlijk achter je kont! Met deze snoerloze stofzuiger van TONIHOMI uit het jaar 2021, zal je zien dat stofzuigen niet zo`n grote klus meer is als eerst en dat ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Groot stofreservoir
 • +270 graden draaibaar
Cons
 • -Geluidsniveau >78db
Check de prijs
5

Bosch Flexxo 2-in-1 snoerloze stofzuiger

Bosch introduceert de Flexxo BCH3P210. Met deze steelstofzuiger heb je altijd alles binnen handbereik. De gecombineerde accessoires zijn rechtstreeks in het apparaat geïntegreerd. Zo kun je altijd makkelijk en snel overal schoonmaken, super handig! Bovendien heeft deze steelstofzuiger een lange wer... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Extra lange werktijk tot wel 50 minuten
 • +Diverse accesoires
 • +Geschikt voor huisdieren
Cons
 • -
 • -
Check de prijs

Wat is een draadloze stofzuiger?

Een draadloze stofzuiger is een stofzuiger zonder snoer. Hij werkt op een accu die je dient op te laden voor gebruik. Het gemak van een draadloze stofzuiger is dat ze wendbaar zijn, soepel, licht van gewicht en je kunt ze er snel even bij pakken voor een snelle schoonmaakbeurt. Als je snel even het hele huis door wilt met de stofzuiger ren je bij wijze van spreken zo de trap op en af zonder dat je struikelt over snoeren of dat je moet wisselen van stopcontact. Ook blijf je niet hangen met het snoer achter meubels of kasten. Ook heeft een draadloze stofzuiger als voordeel dat ze meestal stiller zijn dan stofzuigers met snoer.

Waarom een draadloze stofzuiger kopen?

Stofzuigen is een klusje wat meestal dagelijks aan de orde komt. Zeker wanneer je een allergie hebt voor bijvoorbeeld huisstofmijt is stofzuigen een belangrijke taak in het huishouden. De meeste stofzuigers zijn zwaar, onhandig en maken veel lawaai. Snoeren die blijven hangen of waar je overheen struikelt, of wieltjes die niet doen wat jij wil. Wat ook vaak voorkomt is dat het snoer net niet lang genoeg is en je weer moet wisselen van stopcontact. Een draadloze stofzuiger is een uitkomst! Doordat een draadloze stofzuiger geen snoer heeft vlieg je in no-time door het hele huis en heb je geen last meer van de net opgenoemde ongemakken.

Draadloze stofzuiger kopen? Houd hier rekening mee

Accuduur

Een draadloze stofzuiger beschikt over een accu. Het hangt er enorm van af welke draadloze stofzuiger je aanschaft en hoelang de accu van je apparaat meegaat. Als je kiest voor een wat duurdere draadloze stofzuiger kan de accuduur wel dubbel zo lang meegaan als de goedkopere varianten. Hoewel het niet voor iedereen belangrijk is om een lange accu duur te hebben.

Dit is bijvoorbeeld makkelijk te doen als je een kleine woning hebt of een appartement. Je hebt dan vaak voldoende aan een accuduur van 20 minuten. Heb jij echter 2 verdiepingen in je huis, dan is het aan te raden dat je draadloze stofzuiger beschikt over een lange accuduur. Dan voorkom je dat je tussentijds je accu moet opladen. Het is belangrijk om te letten op de zuigkracht van de draadloze stofzuiger. De meeste draadloze stofzuigers beschikken over een normale stand en een turbostand. Gebruik jij liever de turbostand? Dan bestaat ook het risico dat de accu sneller leeg is. Bekijk dus goed de accu duur en hoelang de draadloze stofzuiger meegaat in de turbostand.

Wel of geen vloerbedekking

Als je er zeker van wil zijn dat je geen miskoop doet, dan is het raadzaam om goed te kijken voor welke vloer de draadloze stofzuiger geschikt is. Heb jij een huis met laminaat, pvc of vinyl, dan is de zuigkracht opzich niet heel belangrijk. Heb jij een woning met veel tapijt of vloerbedekking, dan is het belangrijk om wel te kijken naar de zuigkracht van de draadloze stofzuiger. Ook is het handig dat er in dat geval een speciale zuigmond bij zit speciaal geschikt voor vloerbedekking.

Heb jij een gladde vloer zoals tegels? Dan is het handig als de draaloze stofzuiger beschikt over een beschermdnde pakketborstel. Zo voorkom je dat de vloer beschadigt tijdens het stofzuigen.

Wel of geen huisdieren

Heb jij huisdieren? Dan weet je dat je elke dag moet stofzuigen. Ze verliezen veel haren en ze kunnen er soms ook wel een rommeltje van maken. Een kat laat regelmatig kattenkorrels slingeren en een hond komt regelmatig met vieze pootjes naar binnen na een wandeling in de natuur. En als ze lekker bij je op de bank liggen laat dit ook vaak haren achter.

Wil jij er zeker van zijn dat jouw draadloze stofzuiger geschikt is voor een huis met huisdieren? Let er dan op dat de stofzuiger beschikt over een grote zuigkracht een een zuigmond heeft die geschikt is voor huisdieren. Niet alle draadloze stofzuigers beschikken over deze functies dus het is raadzaam om hier goed op te letten.

Reservoir

Het reservoir van een draadlozer stofzuiger is meestal een stuk kleiner dan een normale stofzuiger. Als het reservoir vol zit, wordt de zuigkracht minder dus houdt er rekening meer dat je deze dus op tijd leegt om de juiste zuigkracht te behouden. Bij veel draadloze stofzuigers is het een klusje om het reservoir eruit te halen en moet je eerst de filters verwijderen. Voor mensen met een huisstofmijt allergie kan dit dus een vervelend klusje zijn. Het kan dus een uitkomst zijn om in dit geval te kiezen voor een reservoir van minstens 1 liter om ervoor te zorgen dat je niet zo vaak het reservoir hoeft te legen

Opbergen

Een draadloze stofzuiger wordt geleverd met een laadstation om de accu te kunnen opladen. Meestal zet je deze op de vloer, of monteer je deze aan de muur zodat je de draadloze stofzuiger eenvoudig kunt ophangen. Het laadstation bevestig je in het stopconctact en op die manier word je draadloze stofzuiger opgeladen zodra hij in het laadstation zit.  Het is niet goed voor je draadloze stofzuiger als hij continue in het laastation hangt, de levensduur van de accu kan hierdoor achteruitgaan.  Haal daarom het stopcontact ui het laadstation als de acuu van de draadloze stofzuiger vol is.

 

FAQ

Zijn draadloze stofzuigers er ook in sleemodel?
Over het algemeen zijn draadloze stofzuigers alleen nog maar in steelmodel of kruimelzuiger.
Dat is afhankelijk van hoe groot je huis is. Een draadloze stofzuiger heeft vaak een accu die maar 20 tot een 50 min mee gaat.
Beide zijn natuurlijk super fijne apparaten. Het voordeel van een steelstofzuiger ten opzichte van een kruimeldief is dat je rechtop kunt blijven staan. Een steelstofzuiger pak je net als een kruimeldief snel en makkelijk erbij om snel verlost te raken van kruimels en viezigheid.
Er zijn draadloze steelstofzuigers welke echt een fantastische zuigkracht hebben en die niks onderdoen aan een normale stofzuiger. Het enige nadeel aan een draadloze stofzuiger is dat de accu leeg loopt tijdens gebruik en je niet kunt blijven stofzuigen als het de accu leeg is. Je zal dus het werk moeten neerleggen om de accu op te laden en dit heeft tijd nodig.