Ontdek hier de 5 beste drooglijnen van 2022!

Uitrekbare Muur Waslijn - RVS Ruimtebesparende Automatische RoldrooglijnWil jij je was op een eenvoudige manier ophangen met een zo effiënt mogelijk systeem? Dan is een drooglijn een hele uitkomst! Het voordeel van een drooglijn is dat je ze op een plek hebt hangen waar ze niet in de weg hangen. Sommige zijn zelfs in- en uitschuifbaar zodat wanneer je was droog is je de waslijn weer netjes weg haalt. Er zijn losse drooglijnen die je makkelijk aan twee punten vast zet of er zijn drooglijnen die bijvoorbeeld speciaal geschikt zijn voor buiten. Zo zijn er dus genoeg soorten op de markt die ook erg verschillen in materiaal, functie en lengte.

Ben je op zoek naar een drooglijn? Er zijn een hoop dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van een drooglijn. Lees snel verder want wij heb alles voor je uitgezocht en de beste 5 drooglijnen voor je op een rijtje gezet.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste drooglijn

De beste koop drooglijn – Leifheit wanddroogrek – lijn rollfix 210 longline

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Leifheit wanddroogrek – lijn rollfix 210 longline als beste is getest. Dankzij het rolmechanisme en de dubbele lijnen beschik jij over een ruime capaciteit van maar liefst 21 meter om al je wasgoed te drogen zonder dat je loshangende lijnen in het zicht hebt hangen.

1

wanddroogrek - lijn rollfix 210 longline

De Leifheit Rollfix 210 is een plaatsbesparende roldrooglijn en biedt veel ruimte voor je wasgoed. De vijf lijnen zijn traploos uitrekbaar tot maximaal 4,20 meter, wat een totale waslengte van 21 meter garandeert. Op de Rollfix zit een naspanmechanisme evenals een oprolmechanisme, wat het oprollen v... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Lijnen zijn traploos uitrekbaar
 • +Oprolmechanisme
 • +Drooglengte: 4,20 meter Breedte: 48 cm
Check de prijs
2

Samillion Duurzame Waslijn Uittrekbaar 2x13 Meter

Vind jij het vervelend om telkens weer een droogrek of droogmolen op te zetten die bovendien veel te veel ruimte inneemt? De Uittrekbare waslijn van Samillion biedt hier een oplossing voor. Het laten drogen van jouw schone was is nog nooit zo makkelijk geweest! De Uittrekbare waslijn span je met gem... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Uittrekbaar wanddroogrek voor badkamer of balkon
 • +Met acht droogstangen en een handdoekstang van 90 cm
 • +Met handige handdoekstang van aluminium
Check de prijs
3

Sterke Waslijn Uittrekbaar 26 Meter

Zie jij er ook telkens weer tegen op om je droogrek of droogmolen op te gaan zetten om vervolgens alle was stuk voor stuk op te moeten hangen? Waarschijnlijk kies je dan ook een stuk liever voor de droger om je deze moeite en tijd te besparen. Het laten drogen van jouw schone was, was nog nooit zo g... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Subtiel en compact
 • +Sterk materiaal
 • +Zowel binnen als buiten
Check de prijs
4

Brabantia Drooglijnset - 12 m - White

Gemakkelijk en milieuvriendelijk je was drogen met een Brabantia Drooglijnset van 12 meter. Ben je even de draad kwijt qua drogen? Probeer deze drooglijnset. 12 meter UV-resistente waslijn met een antislipprofiel, past makkelijk en zonder knopen. Simpel strak te houden. Gegarandeerd. Belangrijke spe... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Ideaal voor buiten op het balkon of in de tuin
 • +Stevige strakke drooglijn
 • +Makkelijk te bevestigen
Check de prijs
5

Uitrekbare Muur Waslijn - RVS Ruimtebesparende Automatische Roldrooglijn

Drogen van kleren was binnen nog nooit zo gemakkelijk deze uittrekbare drooglijn. Deze drooglijn bestaat uit een spanner en haak, welke beiden eenvoudig zijn te monteren aan de muur en direct klaar voor gebruik. De drooglijn is uittrekbaar tot 3 meter en dankzij kleine formaat is de uittrekbare wasl... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Makkelijk te bevestigen
 • +Uittrekbaar tot 3 meter lengte
 • +Draagvermogen tot liefst 10kg
Check de prijs

Wat is een drooglijn?

Een drooglijn is een gespannen draad waar je je pas gewassen wasgoed aan hangt om te laten drogen. Het bevestigen van je wasgoed gebeurt meestal met wasknijpers.
Je hebt veel verschillende drooglijnen. Een drooglijn voor binnen, in de tuin, terras of op je balkon. Alles is mogelijk.
Je hebt de klassieke drooglijn, een uittrekbare drooglijn, maar ook een roldrooglijn. Bestaande uit 1 of meerdere lijnen tegelijk en uit verschillende lengtes. Zo is er voor elke situatie een passende drooglijn te vinden.

Waarom een drooglijn kopen?

Een drooglijn kan je in principe overal ophangen waar jij voldoende ruimte hebt om je was te drogen. Omdat er verschillende ophangsystemen bestaan is er voor elke ruimte tegenwoordig wel een geschikte drooglijn te vinden.
Het is een eenvoudige manier van je was ophangen en is vrijwel goedkoop. Het is dus voor iedereen betaalbaar. En omdat er in ieder huishouden wel gewassen moet worden is een drooglijn onmisbaar. Het groote voordeel van een drooglijn ten opzichte van een droogrek bijvoorbeeld, is dat een drooglijn amper ruimte bezet houdt. Het is dus een ruimtebesparende oplossing omdat je gebruik maakt van de hoogte in je huis, tuin of balkon.

Drooglijn kopen? Houd hier rekening mee

Ben jij opzoek naar de juiste drooglijn voor in jouw woning of tuin? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Buiten of binnen

Als je kiest voor een drooglijn voor in de tuin of op het balkon, kies dan voor een metalen lijn. Drooglijnen zijn vaak van sisal of rubber gemaakt en als je deze gebruikt voor buiten dan gaan ze minder lang mee. Omdat het buiten vaak stevig kan waaien i.c.m. het zware wasgoed is een sterke drooglijn geen overbodige besparing. Het kan zodanig meer gewicht dragen wanneer het wasgoed ook nog is lekker in de wind wappert.

Bevestiging

Waar wil jij je drooglijn gaan hangen? En waar kan je hem bevestigen?
Je hebt diverse soorten drooglijnen die je aan de muur kunt monteren. Zo heb je roldrooglijnen die je bevestigt aan 2 muren. De lijnen kan je eenvoudig uittrekken door een rolsysteem. Als je klaar bent met de was rol je de lijnen weer in en is je waslijn netjes opgeruimd. Een andere manier zijn vaste lijnen, deze blijven altijd hangen op de zelfde plek. Je hebt ook systemen waarbij je de lijnen eenvoudig kunt inklappen zodat ze tegen vlak tegen de muur aan komen te liggen als je klaar bent met je taak.

Houd er dus rekening mee dat je goed kijkt aan welke muren of bevestigingspunten je je drooglijnen wilt hangen en of deze punten ook geschikt zijn voor een stevige bevestiging.

FAQ

De meeste waslijnen hangen slap, is daar een oplossing voor?
Jazeker, Er zijn waslijnen welke een automatisch oprolmechanisme hebben en de lijn strak trekken als de was uit hangt.
Ja hoor, er zijn systemen welke een super handige montage garanderen d.m.v. plakken. Er wordt dan lijm meegeleverd zodat je de waslijn makkelijk op elke gewenste plek kunt ophangen.