Ontdek hier de 5 beste droogtorens van 2022!

Iedereen krijgt te maken met de was. De ene persoon wast vaker dan de andere. Maar helaas ontkom je er niet aan. En niemand vindt het fijn, al die kleding die hangt te drogen in je huis. Het neemt bovendien ook enorm veel ruimte in beslag. Daarom is het fijn om een manier te vinden waarbij je ruimte bespaard.

Een ideale oplossing voor drogen in een kleine ruimte is de droogtoren. Met een droogtoren hang je de was boven elkaar en maak je gebruik van de hoogte. Een droogtoren is praktisch en je kunt er veel was op kwijt omdat je in de hoogte werkt.

Omdat er zoveel soorten droogtorens zijn, kunnen wij ons goed voorstellen dat je niet weet welke je moet aanschaffen. Daarom hebben wij de 5 beste droogtorens voor je uitgezocht en hier voor je in een top 5 geplaatst.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

De beste droogtoren

De beste prijs en kwaliteit droogtoren – Leifheit droogtoren classic 450 – 45 m drooglente – met wieltjes en houders voor kledinghangers 

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Leifheit droogtoren classic 450 – 45 m drooglente – met wieltjes en houders voor kledinghangers als beste op die positie staat. Het droogrek heeft een drooglengte van 45m omdat hij de hoogte ingaat. Hij staat op wielen en is stevig gebouwd waardoor je er veel was op kwijt kunt. De prijs is ook interessant want vind er maar eens eentje van een merk als deze met zoveel capaciteit.

1

Mmoods Wasrek Inklapbaar - Droogtoren 4 Verdiepingen

Bespaar nu energie en plaats met de opvouwbare en uitschuifbare droogtoren van Mmoods. Met extra veel plaats en makkelijk verschuifbaar naar elke kamer door de stevige wielen, is dit wasrek een must-have voor elk huishouden. Uitschuifbaar en en Makkelijk verplaatsen De Mmoods droogtoren is spe... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Uitschuifbaar droogrek
 • +Zeer ruim wasrek: 35 meter aan drooglijn
 • +Staat stevig, wankelt niet
Check de prijs
2

Leifheit Droogtoren Classic Tower 450

Droogtoren Classic Tower 450 is een echt ruimtewonder. Deze droogtoren heeft een standvlak van slechts 69 x 73 cm. Dat past overal: in de douchecabine, in een smalle badkamer, op een klein balkonnetje of in een krappe gang. De vier droogniveaus boven elkaar bieden 45 meter drooglengte, goed voor vie... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +45 meter drooglengte
 • +Dankzij 4 wielen is het rek draaibaar
 • +Inklapbaar
Check de prijs
3

Tomado Ciclone Vario Droogtoren - 38m - Inklapbaar

Deze Tomado Ciclone Vario droogtoren kan gelijktijdig de capaciteit van 2 wasmachines drogen dankzij 40 meter aan drooglijnen. Het droogrek is voorzien van 6 onafhankelijke vleugels voor het drogen van lakens, gordijnen en grote handdoeken. Daarnaast is de Ciclone deels in hoogte verstelbaar. Op de ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Deels in hoogte verstelbaar
 • +Roest- en UV-bestendig
 • +Drooglengte: 40 meter
Check de prijs
4

Leifheit Droogtoren Classic Tower 270

Droogtoren Classic Tower 270 is een echt ruimtewonder. Deze droogtoren heeft een standvlak van slechts 68 x 68 cm. Dat past overal: in de douchecabine, in een smalle badkamer, op een klein balkonnetje of in een krappe gang. De drie droogniveaus bieden 27 meter drooglengte – plek genoeg voor wel 3 ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Drie droogniveaus met een totale drooglengte van 27 meter
 • +Frame is ook voor de helft inklapbaar
 • +Mobiel dankzij de 4 wieltjes
Check de prijs
5

Tomado Ciclone Droogtoren - 40m

Het Tomado Ciclone droogrek kan gelijktijdig de capaciteit van 2 wasmachines drogen dankzij 40 meter drooglengte. Het is zeer flexibel en moduleerbaar omdat het droogrek is voorzien van 6 onafhankelijke vleugels voor het drogen van lakens, gordijnen en grote handdoeken. Op de Ciclone is het ook moge... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +40 meter drooglengte
 • +Ideaal voor kleine ruimtes
 • +2 kleerhangerhouders als extra accessoires (zitten in de poten geklemd)
Check de prijs

Wat is een droogtoren?

Je kan natuurlijk je was drogen in een droger. Maar een droger neemt veel ruimte in beslag en verbruikt ook nog eens veel energie. Omdat ook niet alle kledingstukken geschikt zijn voor de droger is een droogtoren de ideale oplossing.
Een droogtoren is er in vele soorten en maten en ook in materiaal zit veel verschil.
Vooral voor kleine ruimtes of als jij gewoon ruimte wil besparen is een droogtoren een slimme keuze. Het fijne aan een droogtoren is dat je in de hoogte werkt en zo dus veel ruimte overhoudt.
De meeste droogtorens beschikken ook nog eens over handige wieltjes aan de onderzijde zodat het makkelijk te verplaatsen is zonder enige moeite.
Heb jij regelmatig blouses of colberts die netjes aan een knaapje horen te hangen? Ook daar hebben ze over nagedacht. Sommige droogtorens beschikken over handige uitvouwbare ‘vleugels’ om daar je knaapjes aan te hangen.

Waarom een droogtoren kopen?

Waarom zou je voor een droogtoren kiezen? Omdat een droogtoren ruimtebesparend is, energiezuinig omdat de kleding niet in de droogtrommel hoeft en omdat het gewoon super handig is om te gebruiken in het huishouden!
Een droogtoren kan in iedere ruimte van het huis worden gebruikt. Zowel buiten als binnen.
En omdat een droogtoren in diverse maten te verkrijgen is met verschillende opties, is er voor ieder wat wils.

Droogtoren kopen? Houd hier rekening mee

Wil je een droogtoren gaan aanschaffen? Dan zijn er een aantal punten die belangrijk zijn om rekening mee te houden.

De grootte

De grootte vinden veel mensen belangrijk. Omdat je vaak een droogtoren kiest om ruimte te besparen is het makkelijk als de droogtoren ingeklapt kan worden. Zo kun je hem makkelijk opbergen wanneer je hem niet gebruikt.

De drooglengte

Draai jij meerdere wassen per week? Dan is het fijn om rekening te houden met de drooglengte. Hoe meer lengte, hoe meer was je kunt ophangen in de droogtoren. Je hebt droogtorens die 1 was lading kwijt kunnen, maar er zijn ook soorten die met gemak 3 was ladingen aan kunnen.

Verplaatsbaar

Wil jij je droogtoren geen vaste plek geven, maar hem makkelijk kunnen verplaatsen? Dan is een droogtoren met verrijdbare wielen een goede keus voor jou.

Het materiaal

Welk materiaal is geschikt? Gebruik jij de droogtoren voornamelijk buiten? Kies dan voor materiaal die geschikt is voor buiten, zodat jij langer plezier hebt van je aankoop en het materiaal niet gaat roesten of dat de verflaag afbrokkelt. Er zijn bijvoorbeeld droogtorens met UV-bestendige waslijnen.

Tijdbesparend

Heb jij weinig tijd en moet jou was snel droog zijn? Kijk dan naar droogtorens met ingebouwde ventilatie. Zo word je was razendsnel droog geblazen op een veilige manier en ben je snel weer klaar voor de volgende lading was!

FAQ

Wat is er anders aan een droogtoren t.o.v. een droogrek?
Een droogrek beschikt vaak over een vlak oppervlakte met lijnen die je vaak nog verder kunt uitklappen door de "vleugels" uit te slaan. Een droogtoren, de naam zegt het al, is een wasrek die de lucht in gaat met de waslijnen. Door het stabiele frame en de verschillende lagen kun je de was boven elkaar hangen i.p.v. alleen maar naast elkaar.
Dit hangt geheel af van je gezinssituatie. Ben je alleen? Dan heb je misschien al genoeg aan een rek of toren van 18-25m. Woon je samen met een gezin? En was je vaker in de week wat kleinere wasjes, dan heb je misschien al voldoende aan een toren van 45m.
Dit kan nodig zijn als je wasrek veel buiten gebruikt zal worden. Door het vele blootstellen aan de zon (en dus UV straling) zal het materiaal van de waslijnen zwakker worden in de loop van de tijd. Vandaar dat fabrikanten wasrekken en torens aanbieden die voorzien zijn van UV bestendige waslijnen zodat je lang plezier kunt hebben van je droogtoren.