Ontdek hier de 5 beste huishoudtrappen van 2022!

Een huishoudtrap is een handige in- en uitklapbare opstap die je in en om het huis kunt gebruiken. Je gebruikt hem om verder de hoogte in te reiken door op de treden te gaan staan. Door hem op een egale ondergrond te zetten hoef je niet bang te zijn dat je niet veilig werkt, want door de antislip doppen en treden zal de trap nog stabieler staan. Huishoudtrappetjes zijn namelijk speciaal gemaakt om veilig op hoogte te kunnen werken. Ze moeten officieel ook voldoen aan alle vereisten van de Nederlandse Warenwet en de vernieuwde en strenge Warenwet, NEN 2484 en EN 131.

Wanneer we op zoek zijn naar een nieuwe huishoudtrap, dan willen we natuurlijk wel weten welke de beste zijn. Het is niet slim om zomaar te investeren in een goedkoop en onstabiel ding, waarop je helemaal niet veilig en stevig staat. Hierdoor kan je onnodige ongelukken krijgen en dat willen we natuurlijk zo veel mogelijk zien te voorkomen.

Daarom hebben wij een top 5 voor je samengesteld welke de beste huishoudtrappen van 2022 zijn. Daarbij lees je in ons artikel ook nog is uitgebreide informatie over deze handige hulp in huis en delen we praktische tips.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling. Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

Alumexx Huishoudtrap 5 treden

De Alumexx huishoudtrap is dé lichtgewicht huishoudtrap voor alle klusjes in en om huis. De huishoudtrap is zeer degelijk, staat helemaal stabiel en heeft een handige bak boven aan de trap waar je gereedschap en andere benodigdheden in kan doen zodat je niet steeds naar beneden hoeft. Kenmerk... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Zeer stabiel
 • +Heeft een handige opbergbak bovenaan voor gereedschap etc.
 • +Mooie prijs kwaliteit verhouding voor een trap met 5 treden
Bekijken op Bol.com
2

RUNE Huishoudtrap 2 Treden - Inklapbare Anti-slip Keukentrap

Verricht iedere klus op hoogte in huis met deze RUNE huishoudtrap met 2 treden. Dankzij de brede anti-slip treden loop je gemakkelijk omhoog. Het sterke stalen frame en de vergrendelingsgesp zorgen er bovendien voor dat je veilig op de trap staat. De keukentrap is eenvoudig inklapbaar ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Beschikbaar in 2, 3, en 4 treden
 • +Handig compact trappetje
 • +Trendy kleur
Bekijken op Bol.com
3

Panthera huishoudtrap - keukentrap 1x5 treden - Aluminium

Wie kent de huishoudtrap niet? De bekende bordestrap die in ieder huishouden te vinden is. De hoogste treden, ook wel het bordes genoemd, is extra groot waardoor de gehele voet op het bordes past. Dit biedt meer sta comfort. Bovenin de beugel zit een klein gereedschapsbakje voor kleine gereeds... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Verkrijgbaar in 3,4, 5, 6, 7 treden
 • +Heel stabiel
 • +Lichtgewicht van 3,4 kg
Bekijken op Bol.com
4

ALDORR Home - Huishoudtrap 4 Treden

De ALDORR huishoudtrap is onmisbaar in elk huishouden. Het is dé huishoudtrap van Nederland en ideaal voor klussen in en om het huis. De hoogwaardige lichtgewicht aluminium constructie maakt elke huishoudtaak veilig en gemakkelijk. De huishoudtrap voldoet aan alle vereisten van de Nederlandse... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Verkrijgbaar in de maten: 4, 7, en 8 treden
 • +Hoge kwaliteit, eerlijke prijs!
 • +Geschikt voor particulier gebruik en voor de professionele klusser
Bekijken op Bol.com
5

Alumexx Hobby-Line - Huishoudtrap 3 treden

De Alumexx Hobby-Line huishoudtrap is dé lichtgewicht huishoudtrap voor alle klusjes in en om huis. De Hobby-Line huishoudtrap is zeer degelijk, staat helemaal stabiel en heeft een handige bak boven aan de trap waar je gereedschap en andere benodigdheden in kan doen zodat je niet steeds naar ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Licht gewicht
 • +Mooi stabiel trappetje
 • +Compact op te bergen
Cons
 • -Dit model keukentrap is alleen in 3 treden verkrijgbaar
Bekijken op Bol.com

Wat is een huishoudtrap?

Een huishoudtrap, ook wel een keukentrap genoemd, is een klein laddertje die je overal kunt gebruiken om hoogte te bereiken. Wanneer je ergens niet bij kunt, dan pak je met gemak de compact opgevouwen huishoudtrap erbij. Een huishoudtrap kenmerkt zich doordat hij in- en uitklapbaar is. Wanneer je klaar bent met de trap zet je hem uiterst compact weer weg. Het grote voordeel daaraan is dat het dus een ruimtebesparend product is en daarbij onmisbaar is voor kleine klussen in en rond het huis.

Huishoudtrappetjes heb je in verschillende maten en kwaliteiten. Hieronder noemen we de verschillen voor je op, maar eerst vertellen we je graag iets over het materiaal:

Het materiaal

De meeste huishoudtrappen zijn gemaakt van aluminium. Waarom? Omdat aluminium een lichtgewicht materiaal is. Aangezien je met een huishoudtrap heen en weer loopt is het niet verstandig om het van een zwaarder materiaal te maken. Niemand zit er natuurlijk op te wachten om door het tillen van een keukentrap lichamelijke pijnklachten te op te lopen, dus daarom is aluminium het beste materiaal daarvoor. Aluminium kan ook goed tegen vochtige omstandigheden en tegen een stootje. Wanneer hij per ongeluk nat wordt door regen, druppels water van het ramen zemen of de auto wassen, dan is er met dit mooie materiaal niks aan de hand. Ook wanneer hij perongeluk uit je handen zou vallen, dan overleeft hij dat ook met gemak.

De maten/treden

Er zijn verschillende maten huishoudtrappen, namelijk; van 2 tot maximaal 8 treden. Wanneer het geen in- en uitklapbare trap is, betreft het een ladder en dat is geheel iets anders dan een keukentrap of huishoudtrap. Aan de bovenkant van een huishoudtrap zit meestal een groter plateau waar je met 2 voeten naast elkaar stevig kunt staan en een beugel waaraan je je al staande vast kunt houden. Dit is ook een belangrijk kenmerk van een keukentrap. Op de treden en plateau zitten antislip materiaal zodat je niet kunt uitglijden wanneer het vochtig is onder je schoenen.
Aan de pootjes zitten ook antislip doppen bevestigd zodat je trap altijd stabiel op de grond staat. Dit alles heeft natuurlijk te maken met de persoonlijke veiligheid en het zorgt er ook nog is voor dat de trap geen krassen of putten maakt op de binnenvloer.

Om aan te geven welke hoogte bereikbaar is met de verschillende treden hebben wij een overzicht gemaakt:

2 treden heeft een werkhoogte van 240 cm
3 treden heeft een werkhoogte van 260 cm
4 treden heeft een werkhoogte van 280 cm
5 treden heeft een werkhoogte van 300 cm
6 treden heeft een werkhoogte van 320 cm
7 treden heeft een werkhoogte van 340 cm
8 treden heeft een werkhoogte van 360 cm

(Deze afmetingen zijn natuurlijk niet precies, maar ongeveer. Niet elke fabrikant houdt precies de zelfde afstand aan van het plaatsen van zijn treden)

Waarom een huishoudtrap kopen?

Er is altijd wel een situatie te bedenken waarbij je net niet lang genoeg bent om ergens bij te kunnen. Is het niet voor huishoudelijke klussen, dan is het misschien wel voor het verwijderen van bladeren uit de dakgoot, of het wassen van de auto. Ook voor professioneel gebruik worden vaak huishoudtrappetjes ingezet. Dit zijn vaak trappetjes die wat zwaarder zijn omdat ze van zwaardere kwaliteit materialen gemaakt zijn. Deze trappen zijn daardoor dus gelijk een stuk duurder.

Wanneer je een huishoudtrap zoekt voor niet-professioneel gebruik dan adviseren wij om een niet-professionele keukentrap te kopen. Bij sommige advertenties staan trappen omschreven als hobby trap of prof trap, dus voor beide \geschikt. Het lijkt misschien beter en veiliger om voor een professionele trap te gaan, maar niks is minder waar want een huis-tuin- en -keuken huishoudtrap is echt ruim voldoende veilig, stabiel en sterk. Tevens is een keukentrappetje voor huiselijk gebruik vaak ook veel slanker, lichter en goedkoper dan een prof-keukentrap.

Huishoudtrap kopen? Houd hier rekening mee

Certificering

Omdat een huishoudtrap een draagbaar klimmaterieel betreft. En omdat deze in Nederland verhandelt wordt, valt dit type onder verschillende veiligheidseisen van de Nederlandse warenwet. Deze strenge regelgeving en productnormen zijn in Nederland en Europees bepaald en gelden voor huishoudtrappen, ladders en opstapjes. Voor particulier gebruik en voor professioneel gebruik.

De keuring die een huishoudtrap dient te hebben is: NEN 2484 en EN 131

Wil je meer weten over de verschillende normeringen en regelgeving van ladders, trappetjes en opstapjes? Zie hier de website: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/trappen-ladders-en-steigers/veiligheidseisen-draagbaar-klimmaterieel

Het voordeel van een gecertificeert keukentrappetje is dat je niet hoeft te twijfelen aan de ondeugdelijkheid van je keukentrap. We willen graag vertrouwen op een veilige trapleer zodat we het werk goed en met een veilig gevoel kunnen uitvoeren.

Sommige merken huishoudtrappen beschikken over een keuring mogelijkheid. Je kunt je elk jaar een keuring aanvragen op de site van het merk, door een deskundig persoon die doormiddel van vakbekwaamheidscertificaten, jouw huishoudtrap goed nakijkt d.m.v. een periodieke veiligheidskeuring. Dit wordt zeker aangeraden voor elke trap, ook als hij voor niet-professioneel gebruik dient.

De prijs

Er is nogal verschil in prijs. Zo heb je simpele huishoudtrappetjes met 2, 3 of 4 treden van tussen de €30 en €50. Waar de 5, 6 tot 8 treden huishoudtrappen variëren tussen de €75 tot over de €200.

Het is logisch wanneer je kiest voor een wat populairder merk welke vaak een betere kwaliteit heeft, zoals; Altrex, Alumexx, Tomado, Hailo, of  Brennenstuhl, dat deze weer wat duurder zijn dan andere zonder bekend merk.

Het verschil in kwaliteit zit hem vooral in hoe het trappetje aanvoelt. Vaak rammelt een goedkoper (onbekend) merk iets meer dan een bekend merk. Een bekend merk zal degelijk aanvoelen en stabiel staan wanneer hij uitgeklapt is.

Maximale belastbaarheid

De maximale belastbaarheid wil zeggen hoeveel draaggewicht de trappen kunnen houden. Dus het gewicht van de mens. De meeste trappen kunnen een belastbaarheid van 150 kilogram houden. Dit zien wij bij zowel de kleine trappen en de grote trappen vermeld, van A-merken en B-merken.