Ontdek hier de 5 beste inbouw prullenbakken van 2022!

GROHE Inbouw Prullenbak

 

Tegenwoordig bestaan er heel veel mooie design prullenbakken die mooi in jouw interieur staan. Maar het liefst zetten we een prullenbak op een plek waar het niet zo opvalt.  Het liefst hebben we een prullenbak die niet in het zicht staat, want een prullenbak kan je prachtige keuken toch behoorlijk verpesten. Een inbouw prullenbak biedt dan uitkomst. Deze prullenbak bouw je in je gootsteenkastje of een ander keukenkastje en is op deze manier uit het zicht, maar wel binnen handbereik! Zo krijgt je keuken een opgeruimde uitstraling en ook nare geurtjes blijven beter verborgen.

Hoe werkt dit precies? En welke soorten inbouwprullenbakken zijn er?

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste inbouw prullenbak

Beste inbouw prullenbak – GROHE Inbouw Prullenbak – 2 afvalbakken (2x15L) – 40855000

Uit ons onderzoek is gebleken dat de GROHE Inbouw Prullenbak – 2 afvalbakken (2x15L) – 40855000 de beste is. Het is een handige afvalscheidingsprullenbak welke perfect in je keukenkastje past. Hij is ook geschikt om samen met een speciale Grohe boiler te passen. Het is een zeer solide systeem en alles netjes weggewerkt voor een leuke prijs!

Goedkooptste inbouw prullenbak – Eleganca afvalbak 15L – uittrekbare prullenbak

Check de links om de actuele prijzen te zien!

1

GROHE Inbouw Prullenbak

Maak je keuken strakker en het sorteren van keukenafval eenvoudiger met een net afvalsysteem waarvan de afvalbak verborgen zit achter een keukenkastje. Dit afvalsysteem is bedoeld om onder je gootsteen te plaatsen. De afvalbak moet aan de vloer worden gemonteerd, aan de onderkant van je keukenkastje... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Afvalsysteem van 30 liter
 • +Overzichtelijk afval scheiden
 • +Geen afvalemmer in het zicht
Check de prijs
2

Brabantia Built-in-Bin Prullenbak

Deze handige Brabantia Built-in-Bin Prullenbak – 10 l is eenvoudig te bevestigen aan de binnenkant van een keukenkastje. Een verborgen oplossing. Compact en ruimtebesparend, ideaal voor afvalscheiding in de keuken. [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Stevige, uitneembare kunststof emmer
 • +Gemakkelijk te monteren
 • +Robuust kunststof deksel met handgreep
Check de prijs
3

ComfortHome afvalbak 15L

Deze uitdraaibare, inbouw afvalbak van ComfortHome is een must-have om jouw keuken of badkamer modern, hygiënisch en georganiseerd in te richten. Deze ComfortHome afvalbak 15L – uittrekbare prullenbak – inbouw afvalemmer – antraciet – B25xD34xH29cm is eenvoudig te monteren, ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Gebruiksvriendelijk
 • +Modern design
 • +Hoge kwaliteit materiaal
Check de prijs
4

ComfortHome afvalbak 2x20L

Deze uittrekbare, inbouw prullenbak van ComfortHome is een must-have om jouw keuken modern, hygiënisch en georganiseerd in te richten. Deze ComfortHome afvalbak 2x20L – uittrekbare prullenbak – inbouw afvalemmer – antraciet – B36,4xD45xH51,1cm is eenvoudig te monteren, vrien... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Hygiënisch
 • +Makkelijk te monteren
 • +Moderne uitstraling
Check de prijs
5

Hailo Tandem - Inbouw Prullenbak

De Hailo Tandem inbouwafvalemmers schuiven helemaal naar buiten open waardoor je makkelijk het afval weggooit. Hij heeft twee binnenemmers, hierdoor is afval scheiden een fluitje van een cent en denk je braaf aan het milieu! [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Makkelijk schoon te houden
 • +Stevig materiaal
 • +Sluit goed af
Check de prijs

Wat is een inbouw prullenbak?

Met een inbouwprullenbak ruim je je afval op, zonder dat er een prullenbak in het zicht staat.

Doordat je dit type prullenbak op een eenvoudige manier inbouwt in een van je keukenkastjes.

Een nadeel is wel dat je hier een keukenkastje voor moet opofferen en je deze niet meer kunt gebruiken voor opslag. Omdat er maar een beperkte ruimte beschikbaar is in een keukenkastje is ook de prullenbak vaak wat kleiner.

De inbouwstystemen zijn er in verschillende maten, zodat jij het inbouwsysteem en de prullenbak perfect kunt afstemmen op de ruimte en je huishouden.

Wat ook ontzettend handig is, is dat sommige inbouw prullenbakken meerdere binnen emmers hebben. En dit is ideaal als je je afval wilt scheiden. Zo hoef je niet meerdere losse bakken neer te zetten in de keuken.

Kortom, de inbouwprullenbak kent dus vele voordelen. Het is uit het zicht, nare geurtjes blijven verborgen, het is makkelijke te installeren, veelal goedkoper dan een design prullenbak, ruimtebesparend in de keuken en heel erg handig in gebruik.

Waarom een inbouwprullenbakkopen?

In elke huishouden hebben we een prullenbak nodig. In de badkamer, op kantoor en voornamelijk in de keuken. Maar welke prullenbak kies je? En nog een belangrijke vraag, waar zet je hem neer? Een prullenbak is meestal een voorwerp wat enorm in de weg kan staan. En omdat je er afval in gooit komt er meestal niet een lekker fris geurtje uit.

Een inbouwprullenbak is de ideale oplossing voor elke keuken. Heb jij een kleine keuken met weinig ruimte? Of wil je geen afvalbak die in het zicht staat? Dan is een inbouwprullenbak de perfecte aankoop. Het houdt nare geurtjes tegen en bovendien is het handig om tijdens het koken de prullenbak uit je keukenkastje te schuiven en zo kan je eenvoudig je afval van het aanrecht schuiven waardoor het direct in de prullenbak terecht komt. Geen vieze vloer en geknoei meer. En je kunt tijdens het koken meteen je aanrecht schoonhouden. Daar wordt iedereen blij van.

Inbouw prullenbak kopen? Houd hier rekening mee

Als jij een inbouw prullenbak wil gaan aanschaffen dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten.

Formaat

Er zijn diverse soorten inbouwprullenbakken met diverse maten en inhoud van liters. Verstandig dus om eerst je keukenkastje op te meten en te kijken welke maat ervoor geschikt is.

Afval scheiden

Wil jij je afval scheiden? Kies dan voor een inbouwprullenbak met meerdere binnen emmers. Op deze manier kan je direct je afval scheiden en is het niet nodig om in de keuken nog andere prullenbakken neer te zetten.

Aantal Liters

Hoe meer liters, hoe meer afval je kwijt kunt. Kijk dus goed naar de inhoud van de prullenbak zodat je niet meerdere malen per dag je prullenbak moet legen. Ook is het verstandig om rekening te houden hoe groot je huishouden is. Want met hoe meer personen je in een huis woont, hoe meer afval je produceert. Met een klein huishouden moet je denken aan een prullenbak van 10 tot 30 liter. Wie met zijn 4en woont wordt een prullenbak van 30 tot 40 liter geadviseerd. Voor gezinnen van 5 personen of meer is een prullenbak van 40 tot 60 liter ideaal.

Omdat het aantal liters voor een inbouwprullenbak in een keukenkastje beperkte ruimte kent kan het dus voorkomen dat je de prullenbak wat vaker moet legen. Het kent dus voor en nadelen.

FAQ

Is een inbouw prullenbak handig in gebruik?
Het is zeker handig in gebruik. Wat betreft het gebruiksgemak verschilt het niet veel met een losstaande prullenbak. Het grote voordeel aan een inbouw prullenbak is dat het niet in de weg en zicht staat. De prullenbak staat netjes achter het keukenkastje en daarom hoef je je niet te storen aan een losstaande prullenbak.
Je kunt de bakken het beste er helemaal uit halen en deze omspoelen onder de lauwwarme kraan. Een druppeltje afwasmiddel of ontsmettingsmiddel is ook nooit verkeerd om te gebruiken zodat je de bakken weer hygienisch schoon kunt krijgen.
Je kunt het beste je keukenafval scheiden en dat komt vaak neer op GFT scheiden van normaal afval. Je kunt er ook voor kiezen om ander afval te scheiden, bijvoorbeeld papier en glaswerk.
Dat hangt af van hoe groot de bakken zijn. Je kiest dus de zakken op basis van het aantal liters prullenbak. Daarnaast kun je nog keuze maken in verschillende materialen zakken. Zo is plastic het meest gebruikte materiaal maar er is ook bio-afbreekbaar materiaal (gemaakt van maiszetmeel) welke zeer geschikt zijn voor het GFT afval en dit kan met zak en al in de groenbak.