Ontdek hier de 5 beste keukenprullenbak van 2022!

Als je een keuken hebt, zal je ook een keukenprullenbak nodig hebben. Wanneer je hiernaar zoekt op het internet wordt je al snel overspoeld met een ruim scala aan keukenprullenbakken en zo weet je je waarschijnlijk geen raad meer. Wij kunnen goed begrijpen hoe je je voelt.

Er zijn ook zoveel opties op het gebied van keukenprullenbakken, vandaar dat wij je graag een handje helpen in de zoektocht.

Welke verschillende materialen er zijn, de beschikbare kleuren, maten, diverse systemen én legio aan opties die er in te verkrijgen zijn, je hoeft niet meer verder te kijken. Wij hebben namelijk alles voor je uitgezocht en voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij precies waar je rekening mee kan houden als je een nieuwe keukenprullenbak wilt aanschaffen.

Hier onder tref je de top 5 van 2022!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Beste keukenprullenbak

Beste keukenprullenbak  – Homra Nexo Afvalscheiding Sensor Prullenbak

Goedkoopste keukenprullenbak – Forte Plastics Kunststof afvalemmers/vuilnisemmers zwart 50 liter

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Homra Nexo Afvalscheiding Sensor Prullenbak de beste is. Hij is zeer veelzijdig omdat je ermee je afval kunt scheiden in 3 bakken. Hij heeft een automatische klep welke werkt met een infrarood sensor en daarnaast is het gewoon een prachtig design om in je keuken te hebben staan.

1

OMID HOME® - stijlvolle prullenbak RVS- Klein formaat - 4L

Mooie kleine prullenbak met Scandinavisch design. De RVS kleur zorgt voor een uniek, strak design dat in bijna alle badkamers past. De afvalbak is gemaakt van sterk kunststof . en dat een lange levensduur garandeert. Daarbij is hij gemakkelijk open te maken door middel van het pedaal, waardoor je je... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Compact formaat
 • +Duurzaam materiaal
Check de prijs
2

Homra-NEXO-Prullenbak-Afvalscheiding-3-vakken-72-Liter

De #1 Design prullenbak voor afval scheiden. Ideaal voor Thuis en op kantoor! Voordelen van deze prullenbak ✔ Perfect voor Thuis en Kantoor ✔ Praktisch & Mooi Design ✔ Met 3 vakken, 2x 12 Liter + 1x 48 Liter. Met binnenring / binnenbakken ✔ Geleverd met extra lekbakje voor groenafval (4 ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Handheld bediening dankzij sensor
 • +Binnenring hier door blijft de zak goed zitten
Cons
 • -De locatie van de sensor is niet praktisch
Check de prijs
3

Stangvollby Kinna Sensor Prullenbak - 50 Liter

Stangvollby staat bekend als De #1 sensor prullenbak met 50 liter inhoud. Handig en hygiënisch in gebruik en met een luxe uitstraling. Ideaal voor thuis en op kantoor! Voordelen van deze Stangvollby Skandinavian Design prullenbak Deze prullenbak is perfect voor in de keuken, kantine, woonkamer en p... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Werkt op AA batterijen
 • +Met sensor bediening
Check de prijs
4

Kunststof afvalemmers zwart 50 liter -deksel en pedaal

1x Zwarte afvalemmers/vuilnisemmers 50 liter met deksel en pedaal. Deze zwarte, kunststof afvalbak/vuilnisemmer met deksel en pedaal heeft een inhoud van ca. 50 liter. Afmetingen: ca. 41 x 36 x 63,5 cm. Ideaal voor in de keuken of op kantoor. Afvalemmers/vuilnisemmers/prullenbakken. [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Pedaal emmer
Cons
 • -Vrij simpel model
Check de prijs
5

Loftey Sensor Prullenbak 60 Liter – Touch Free Afvalbak

Stijlvol, praktisch en hygiënisch: dat is de sensor prullenbak van Loftey. Het Scandinavische design zal schitteren in je keuken en dankzij de automatische deksel is de prullenbak praktisch in gebruik. De sensor prullenbak heeft een inhoud van 60 liter en werkt op batterijen, geen onhandig gedoe me... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +2x 30 L
 • +Afvalscheidingsprullenbak
Check de prijs

Wat is een keukenprullenbak?

Iedereen weet wel wat een prullenbak is. Een prullenbak is meestal universeel en op elke plek inzetbaar. Maar wanneer we over een keukenprullenbak praten dan hebben we het wel over een apart begrip. Je zet namelijk geen keukenprullenbak in de badkamer, in je woonkamer op vloerbedekking of onder je bureau. Deze speciale keukenprullenbakken zijn vaak groter dan andere universele prullenbakken. Ze beschikken soms over een verdeelsysteem van 2, 3 of meer bakken zodat je je afval makkelijk kunt scheiden. Ze hebben vaak verschillende opties zoals een Touch deksel of een sensor waarmee automatisch de klep opent en hierdoor dus extra hygiënisch kunt werken in de keuken. Uiteraard zijn keukenprullenbakken er ook nog steeds met een voetpedaal of gewoon met een los deksel, wat natuurlijk ook prima in de keuken kan functioneren.

Tegenwoordig spelen fabrikanten er op in dat de consument zo min mogelijk met zijn handen de prullenbak deksel hoeft aan te raken om op een zo hygiënisch mogelijke manier het deksel te kunnen openen. Wanneer er met voedsel gewerkt wordt, is hygiëne van enorm belang. Niemand wil natuurlijk ziek worden wanneer we in aanraking komen van verkeerde ziekmakende bacteriën. Dus “halleluja” dat er prullenbakken zijn waar we niet met onze handjes het deksel hoeven aan te raken.

Tevens zien we mooie keukenprullenbakken die je netjes in je keukenkastje kunt bevestigen zodat je je vloer vrij houdt en er dus geen prullenbak in de ruimte te zien is. Natuurlijk wil het oog ook wat, dus vandaar dat je ook kunt kiezen voor een mooie design keukenprullenbak in verschillende kleuren en vormen, die zeker niet zal misstaan in de ruimte maar juist een mooie eye-catcher is!

De gemiddelde grootte voor een éénpersoons huishouden is 30L in de keuken en voor een gezin wordt al snel geadviseerd om voor een 40L tot 60L te gaan. Wanneer er meer mensen in een huis wonen zal je meer afval produceren en dus heb je sneller de keukenprullenbak vol zitten. Wij geloven dat de keukenprullenbak het vaakst wordt gebruikt in huis, dus het is zeer aannemelijk dat deze dus ook het snelst vol zit. Ons advies is dan ook om niet te besparen op de grootte van de keukenprullenbak, want je loopt je benen uit je lijf om steeds de té kleine prullenzak te moeten verschonen en weg te moeten brengen.

Waarom een keukenprullenbak kopen?

Wanneer je er voor kiest om in je keuken géén keukenprullenbak te plaatsen, zal je je afval elders moeten gaan verzamelen. Ten eerste is dat natuurlijk helemaal niet handig. Ten tweede hebben we hier wél te maken met afvalresten van groentes, fruit, vlees en ander keukenafval zoals; natte koffiefilters of theezakjes, vol gesnoten zakdoekjes, lege verpakkingen van vlees(waren) etc. Dit soort afval, waarbij na enige tijd een bron van bacteriën ontstaat, horen enkel maar thuis in een keukenprullenbak, die goed afgesloten is.

Aangezien de keuken een hygiënische werkplek is, is het aannemelijk om ook hier de juiste prullenbak geplaatst te hebben zodat je je keuken schoon en opgeruimd kunt houden. De keuken is samen met de woonkamer de ruimte waar je overdag het meeste in “leeft” en aangezien je in de woonkamer niet echt een prullenbak neer zet is het logisch dat je in de keuken op z’n minst een keukenprullenbak hebt staan. De keuken en de keukenvloer, zijn meestal van gladde oppervlakte, zodat deze ook goed te reinigen zijn. Het is dan ook logisch dat wanneer je iets morst, mogelijk op de prullenpak of er naast, dat deze ruimte en materialen makkelijk af te nemen zijn met een natte spons of doek. Je kunt natuurlijk helemaal niet schoon werken met een ondergrond zoals vloerbedekking. Niemand zit natuurlijk te wachten op vlekken en vuiligheid in zijn of haar tapijt. Dit gaat vreselijk stinken en het zal er heel onverzorgd uitzien. Dus wat ons betreft is het duidelijk; een keukenprullenbak hoort thuis in de keuken!

Keukenprullenbak kopen? Houd hier rekening mee

De grootte van de prullenbak

Op basis van waar je de keukenprullenbak wilt gaan plaatsen kies je de grootte van de prullenbak. Ook is de grootte van je gezin een belangrijk onderdeel. 1 persoon produceert nou eenmaal minder afval dan een gezin bestaande uit 4 man.
Er zijn keukenprullenbakken van 6L tot 58L te koop.

Tevens is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte waar je de prullenbak wilt neerzetten. Het zou vervelend zijn als je prullenbak achteraf niet mooi op de daarvoor bestemde plek past.

Afvalscheiding prullenbak

Wanneer je je afval wilt scheiden omdat je het gescheiden wilt aanleveren bij de betreffende recycle dienst, dan is het handig om te kijken naar een afvalbak met 2, 3 of zelfs 4 bakken. Hiermee kun je heel bewust meewerken aan een beter milieu.

Het materiaal

Er zijn verschillende materialen waar keukenprullenbakken van gemaakt zijn. Zoek voor jezelf uit wat je mooi vindt, wat handig te reinigen is en materiaal wat niet kwetsbaar is en dus goed tegen een stootje kan. Tevens zijn er prullenbakken die aan de buitenkant een speciale coating hebben zodat de afdrukken van je vingers er niet op blijven staan.

De kleur

Wellicht is er een mooie prullenbak te vinden welke perfect afgestemd is op jouw kleur keuken of de achtergrond van waar de prullenbak komt te staan. Ben je bewust bezig met je inrichting? Dan is het vinden van een mooie prullenbak die feilloos in je interieur past misschien een leuke uitdaging voor je.

Type opening en vorm

Zoals eerder in dit artikel genoemd is zijn er verschillende type keukenprullenbakken te koop. Kijk naar de locatie waar je de prullenbak wilt neerzetten en bepaal welk type vorm en deksel er nodig of handig is. Rond, rechthoekig, of vierkant.

De juiste maat vuilniszakken

Bijna wel elk merk prullenbak heeft ook zijn eigen afvalzakken te koop. Uiteraard kan je ervoor kiezen om universele vuilniszakken te kopen. Let er wel op dat je daarbij mogelijk wel inlevert op de kwaliteit van de zakken en het gebruiksgemak van het merk prullenbak. Je kunt er van uitgaan dat wanneer je vuilniszakken koopt van het betreffende merk prullenbak, dat de zak naadloos aansluit op het systeem en dat je geen gedoe hebt met dat de vuilniszak niet goed in je prullenbak past.

FAQ

Hoe groot moet een keukenprullenbak zijn?
Dat hangt natuurlijk af van hoe groot je huishouden is. Bestaat je huishouden uit een gezin van meerdere mensen dan is een kleine keukenprullen niet handig want dan kun je om de haverklap de zak vervangen. Als je alleen woont is een prullenbak van ongeveer 20L voldoende maar de meeste mensen kiezen meestal voor een keukenprullenbak van 30L. - 60L.
Een infrarood sensor is fijn als je je handen vol hebt als je iets in de prullenbak wilt gooien. Je zwaait met je volle hand of je arm over de sensor en de klep gaat open. Dit werkt op batterijen of een accu (met oplader) zodat de klep ook weer automatisch sluit.
Op een plekje in de keuken of de bijkeuken zet je een keukenprullenbak neer. Het moet in het bereik van je werkplek staan want als je groente snijd of iets van het aanrecht wilt weggooien is het niet handig als je prullenbak te ver weg staat. Ook is het het meest hygienisch om de keukenprullenbak op de keukenvloer te hebben staan omdat er natuurlijk ook gemorst kan worden.