Ontdek hier de 5 beste keukentrappen van 2022!

 

Met een keukentrap bedoelen we natuurlijk een huishoudtrap die op allerlei verschillende plekken gebruikt kan worden. Omdat hij vaak in de keuken of in de bijkeuken opgeborgen staat en in de keuken gebruikt werd noemt men het een keukentrappetje. We gebruiken een keukentrap om iets op hoogte te pakken, tijdens schoonmaken, de ramen lappen en bijvoorbeeld om een dakkoffer in en uit te laden als we met vakantie gaan. Het is een super handig ding die weinig ruimte in beslag neemt als hij is ingeklapt en een prima oplossing biedt als je zelf lengte te kort komt. Hij is binnen no-time neergezet en klaar voor gebruik waar we de keukentrap nodig hebben.

Het is een veilige manier van op hoogte werken omdat er bij een keukentrap op verschillende manieren gedacht is aan zo veilig en stabiel mogelijk te kunnen staan en werken. Wanneer de klus geklaard is, klap je de trapleer weer in en berg je hem plat op. Super handig! Wat zouden we toch zonder een keukentrap moeten?

 

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Hier onder tref je de top 5 van 2022!

1

Huishoudtrap 2 Treden - Keukentrap Inklapbaar

Keukentrap inklapbaar 2 treden zwart is een stevige huishoudtrap voor allerlei toepassingen in en om het huis. De bovenste trede heeft een hoogte van ca. 47 cm. De trap weegt slechts 3.8 kg en is inklapbaar, dus gemakkelijk op te bergen. De keukentrap is voorzien van anti-slip poten en antislipbe... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Lichtgewicht
 • +Compact op te bergen
 • +Perfecte hoogte te bereiken in en om het huis
Bekijken op Bol.com
2

Huishoudtrap 3 Treden - Keukentrap Inklapbaar

Keukentrap inklapbaar 3 treden zwart is een stevige huishoudtrap voor allerlei toepassingen in en om het huis. De bovenste trede heeft een hoogte van ca. 71 cm. De trap weegt slechts 5.5 kg en is inklapbaar, dus gemakkelijk op te bergen. De keukentrap is voorzien van anti-slip poten en antislipbekle... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Stevig trappetje
 • +Mooie trendy kleur
 • +Belastbaar vermogen tot 150 KG
Bekijken op Bol.com
3

Rune Huishoudtrap 4 Treden - Inklapbare Anti-slip Keukentrap

Verricht iedere klus op hoogte in huis met deze RUNE huishoudtrap met 4 treden. Dankzij de brede anti-slip treden loop je gemakkelijk omhoog. Het sterke stalen frame en de vergrendelingsgesp zorgen er bovendien voor dat je veilig op de trap staat. De keukentrap is eenvoudig inklapbaar ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Voor binnen en buitenshuis
 • +Laadcapaciteit: 149 kg
Cons
 • -Simpel vorm gegeven maar doet niet onder aan de kwaliteit
Bekijken op Bol.com
4

Alumexx Huishoudtrap - 4 treden

De Alumexx huishoudtrap is dé lichtgewicht huishoudtrap voor alle klusjes in en om huis. De huishoudtrap is zeer degelijk, staat helemaal stabiel en heeft een handige bak boven aan de trap waar je gereedschap en andere benodigdheden in kan doen zodat je niet steeds naar beneden hoeft. Kenmerk... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Allround inzetbaar trappetje
 • +Zeer stabiel
 • +Particulier en professioneel gebruik
Cons
 • -Vrij groot voor een keukentrappetje
Bekijken op Bol.com
5

Keukentrap 3 Treden

Keukentrap 3 Treden – 46 x 71 x1 05 cm, Deze keukentap is onmisbaar in uw huis. Deze stevige keukentrap is inklapbaar en heeft drie treden waardoor u overal in huis bij kan komen. Specificaties: Keukentrap met drie treden. Maat 46 x 71 x 105 cm. Treden Kleur: Zwart, afmeting Treden: 30 x 20 cm... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Stevig trappetje
 • +Mooie prijs kwaliteit verhouding
 • +Brede plateaus met anti slip
Cons
 • -Trappetje is wat zwaar (6,02 kg)
Bekijken op Bol.com

Wat is een keukentrap?

Een keukentrappetje is een klap trappetje, vaak met 2 of 3 treden. Net genoeg treden om een klein opstapje te creëren om ergens bij te komen. Bijvoorbeeld bij hoge keukenkastjes, of bij de vazen die bovenin je hoge keukenkastjes staan. Zelfs mensen met een normale lengte kunnen daar niet altijd bij en dan is een keukentrap natuurlijk heel handig om in huis te hebben.

Een keukentrap is in en uitklapbaar, vaak van aluminium gemaakt en heeft minimaal 2 tot maximaal 5 treden. Ze worden in de volksmond ook een ladder of trapleer genoemd.

 

Hoe ziet een keukentrap er uit?

Een keukentrap is voorzien van anti-slip materiaal op alle treden zodat je niet makkelijk zal uitglijden. De meeste keukentrappen beschikken ook over een stevige beugel waar je je aan vast kunt houden of tegenaan kunt leunen. Ook is er vaak mogelijkheid om iets aan de beugel vast te maken, zoals een blik verf of een zakje met spulletjes die je op hoogte nodig hebt om de klus te klaren.  Onderaan de pootjes zitten eveneens doppen van anti-slip materiaal om de keukentrap zo stabiel en veilig mogelijk te laten stil staan op zijn plek.

 

Waarom een keukentrap kopen?

We kunnen talloze redenen bedenken waarom je een keukentrap zou kunnen aanschaffen. Omdat je bijvoorbeeld geen lange benen hebt en je altijd aan het tobben bent om ergens bij te komen. Of omdat je simpelweg gewoon nooit óveral bij komt. Om een voorbeeld te noemen; om een kapot spotje in het plafond te vervangen zal je vast en zeker wat lengte te kort komen. Of als je de bladeren uit je dakgoot wilt verwijderen. Om iets van de bovenste plank uit de schuur te pakken. Misschien ben je aan het klussen in huis en heb je een opstapje nodig om te schilderen of te behangen.. Noem het maar op. Kortom, een keukentrap is overal in en om het huis nodig!

Een keukentrap is niet alleen binnenshuis handig om te hebben. Op het werk of op de bouwplaats zien we ze ook vaak. Hier zijn natuurlijk ook genoeg klussen te verzinnen waar een keukentrap gebruikt kan worden.

Maar waarom een keukentrappetje nodig zou zijn is natuurlijk niet het enige waar we over na moeten denken. Ook rekening houden met veiligheid is zeker niet onbelangrijk. Wanneer we werkzaamheden op hoogte uitvoeren zullen we ten alle tijden heel voorzichtig moeten zijn want een val is zo gemaakt. Daarom alleen al is het slim om te kiezen voor een keukentrap ten opzichte van even snel op een stoel gaan staan of op iets anders wat verhoging kan bieden. Feitelijk gezien zijn die dingen niet gemaakt om op hoogte te werken en kan een ongeluk op de loer liggen. Een keukentrap is ergonomisch zo ontwikkeld dat je je goed kunt vast houden aan de trap, je een goede houding hebt en je stabiel en stevig staat. Het is altijd een veiligere keus om met een keukentrappetje te werken.

 

Keukentrap kopen? Houd hier rekening mee

De hoogte:

De keuze van de keukentrap is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk: de lichaamslengte. Ben je klein van stuk, dan is het misschien handig als je een trapje kiest met een trede meer. Dan weet je vrijwel zeker dat je in en rond huis bij de meest gangbare klussen voldoende hoogte kunt bereiken. Ook kan de hoogte van de klus een belangrijke overweging zijn waarom je een trede meer of minder moet kiezen. Kortom, bedenk vooraf waarvoor je de keukentrap zou willen gebruiken. Vind je het lastig om dat te bepalen? Dan is de meest gangbare maat een keukentrap met 2 of 3 treden.

De breedte van de treden:

Er zijn keukentrappen die hebben een aantal smalle treden en bovenop een groot plateau waar je op kunt staan. Vindt je smalle treden niet fijn omdat het misschien minder stabiel aanvoelt dan zijn er ook keukentrappen die 2 of 3 grotere plateaus hebben om stevig op te staan.

De totale omvang:

Belangrijk om te weten is de totale omvang of afmeting van het keukentrappetje wanneer hij in gesloten toestand is. De trap is dan plat ingevouwen en kan zo makkelijk ergens opgeborgen worden. Bijvoorbeeld in een gangkast of ergens achter of naast. Heb je beperkt de ruimte dan raden wij aan even te kijken naar de maten van de ingeklapte trap. Meet je beschikbare opbergruimte op en zo weet je of je de keukentrap kwijt kunt op de daarvoor bestemde plek.