Ontdek hier de 5 beste kruimeldieven van 2022!

 

Een kruimeldief, ook wel een kruimelzuiger genoemd is handig als je snel verlost wilt zijn van zand, stof, losse (dieren)haren en fijne troepjes. Hij is perfect voor kleine ruimtes en voor even tussen de stofzuigrondes door. Is er iets gevallen of je kindje heeft bij het eten van een koekje gekruimeld? Dan pak je makkelijk de kruimelzuiger erbij en weg is je viezigheid. Geen gesleur met onhandige stofzuigers meer. Het mooie aan een kruimeldief is dat hij draadloos, lichtgewicht en super snel erbij gepakt is. Hij is makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld; de auto, caravan en boot. Een kruimeldief beschikt over een accu, accessoires en een opvangreservoir voor het droge en natte stofdelen en kan elk moment makkelijk geleegd worden zodat je altijd op volle zuigkracht weer verder kunt zuigen. Wanneer je zorgt dat je de kruimelzuiger altijd weer oplaadt na gebruik dan staat hij altijd paraat om elk moment van de dag te kunnen gebruiken voor kleine en middelgrote klusjes. Kortom, een kruimelzuiger is super handig en een snelle oplossing voor plaatselijke troepvorming op droge en soms ook natte ondergronden.

Hieronder benoemen we alles waar je op moet letten bij de aanschaf van een kruimelzuiger. We hebben een mooie top 5 gemaakt van de best geteste kruimelzuigers van 2022! Lees vooral nog even verder.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling. Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.
Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten: de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste kruimeldief

Beste boodschappentrolley – AIVE Kruimeldief Snoerloos – Kruimelzuiger – Zwart Grijs

Uit ons onderzoek is gebleken dat de AIVE Kruimeldief Snoerloos – Kruimelzuiger – Zwart Grijs de beste is. Het is een zeer krachtige kruimeldief. Een ergonomisch ontwerp, eenvoudige bediening en een herbruikbare HEPA filter maken het jou mogelijk om binnen no-time alles schoon te maken.

1

AIVE Kruimeldief Snoerloos - Kruimelzuiger - Zwart Grijs

Zoek jij een krachtige en compacte stofzuiger voor de kleine tot middel klusjes in huis of in de auto? Laat die grote bakbeesten maar in de kast staan! De snoerloze VAIVE kruimeldief is het ultieme antwoord op stof, kruimels en klein afval en is speciaal ontworpen om schoonmaken sneller en gem... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Draadloos & lichtgewicht
 • +Inclusief opzetstukken
 • +Makkelijk in onderhoud
Check de prijs
2

Kruimeldief snoerloos - kruimelzuiger zwart van Zedar

Met de Zedar kruimeldief geniet je altijd van een schone ruimte. Door het compacte en draadloze model neem je hem makkelijk mee op reis en is het makkelijk op te bergen. Met de verschillende opzetstukken zuig je zelfs de onbereikbare hoekjes schoon! De krachtige handzuiger van Zedar is een droog ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Ook geschikt voor vloeistoffen
 • +Compact & krachtig
 • +Draadloos & lichtgewicht
Check de prijs
3

JAP Tornado S3 - Alles in één kruimeldief - Vast en vloeibaar

Opzoek naar een alleskunner waar geen stof of vuil tegenop kan? Geen klus te zwaar voor de Tornado S3 van JAP. De Tornado S3 wordt geleverd met 5 accessoires voor in huis, in de auto, huisdieren, vast of vloeibaar afval. Nat en droog De Tornado S3 is voorzien van 22,2V Blast Tornado technologie. Hie... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Handig voor de auto, in- en buitenshuis
 • +Kan zowel vast als vloeibaar vuil opzuigen
 • +Compact, dus is overal naartoe mee te nemen
Check de prijs
4

BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW PET Kruimeldief

De BHHV520BFP-QW 18V Lithium-ion PET kruimeldief® is perfect voor de grotere schoonmaakklussen in en rondom je huis. Selecteer eenvoudig de hoge snelheid voor meer vermogen en voor een krachtige reiniging. De Smart tech sensors geven aan wanneer je de filter moet reinigen en wanneer de batter... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Inclusief speciale gemotoriseerde borstel voor dierenharen
 • +Smalle zuigneus voor meer bereik op moeilijk bereikbare plaatsen
 • +Uitschuifbare lange kierenzuiger
Check de prijs
5

JAP Tornado S2 - Alles in één kruimelzuiger - Nat en droog vuil - 4 kopstukken

Opzoek naar een hulpje in huis? Met de Tornado S2 van JAP is je huis in een handomdraai weer schoon. De Tornado S2 wordt geleverd met 4 accessoires voor in huis, in de auto, huisdieren, vast of vloeibaar afval. Nat en droog De Tornado S2 is voorzien van 14,8V Blast Tornado technologie. Hierdoor kun ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Goed geschikt voor dierenharen
 • +Voor droge en natte troep
 • +Compact en snoerloos
Check de prijs

Wat is een kruimeldief?

Een kruimeldief is een elektrisch handapparaat wat dient als een stofzuigertje. Hij is draadloos, zakloos en in compact formaat. Er zit geen steel aan want het is een handzaam modelletje om kleine troep mee op te zuigen. Bedoelt om snel en makkelijk er bij te pakken als je plaatselijk even snel iets wilt wegzuigen. Bij het pakken van een hele stofzuiger ben je vaak aan het slepen en voor een klein beetje rommel is dat vaak een heel gedoe. Een kruimeldief is daarentegen handzaam en compact, vaak hangend ergens in een gangkast of keuken, zodat je hem er binnen secondes bijgepakt hebt en kunt beginnen met schoonmaken.

Een kruimeldief is voorzien van een accu, een reservoir, vaak met extra opzet accessoires en ze zijn verkrijgbaar in talloze kleurstellingen, van verschillende bekende merken. De meeste zijn alleen geschikt voor droge stof, maar ze zijn er ook die te gebruiken zijn voor droge en natte delen. Ook zijn er kruimeldieven welke speciaal geschikt zijn voor als je huisdieren in huis hebt. Deze zijn vaak krachtiger omdat ze een veel sterker vermogen hebben om zo stugge dierenharen op te kunnen zuigen. Vaak blijven dierenharen een beetje steken in vloermatten, bekleding van meubels en tapijt, maar dankzij deze speciaal ontwikkelde krachtpatsers ben je voortaan verlost van die vervelende haren.

Met de accu kun je best even doen, namelijk varierend tussen 20 – 60 min. Voor kleine zuigklusjes is dit prima. Meestal gebruik je de zuiger en hang je hem weer terug in zijn station zodat hij weer verder op kan laden. Nadien is hij snel weer vol geladen en kun je snel weer opnieuw aan de slag met het volgende zuigklusje.

Waarom een kruimeldief kopen?

Een kruimeldief is gewoon een super handig product om naast je stofzuiger te hebben. Eigenlijk omdat hij bedoelt is om kleine zuig klusjes te doen naast de grote stofzuiger. Een kruimeldief is er om ervoor te zorgen dat je niet steeds weer een heel zwaar gevaarte uit de kast hoeft te toveren als je weer een paar kruimels op de vloer hebt liggen. Je kunt de stofzuiger dus voortaan lekker in de kast laten staan. Een kruimeldief is ook nog is snoerloos. Dus je kunt overal komen zonder dat je aan de reikwijdte van een snoer vast zit. Op zolder bijvoorbeeld, achter in een kast, ergens waar je niet makkelijk bijkomt, of geen stroom hebt zoals in een auto. Zo wordt het ineens heel makkelijk om te kunnen stofzuigen. Kruimeldieven zijn gelukkig niet zwaar van gewicht. Omdat het apparaat met de hand bedient wordt is het niet fijn als het een te zware schoonmaaktool zou zijn. Ze variëren van een gewicht van 0,8 kg tot ongeveer 2,2 kg. Wanneer je veel kampeert of je kan met de auto niet in de buurt van je huis parkeren om de matjes lekker uit te zuigen, dan is een kruimelzuiger je grote vriend. Met een volle accu kun je lekker je gang gaan, dit betekend wel 20 minuten minimaal, tot sommige modellen wel 60 minuten maximaal onafgebroken. Het houdt anderzijds wel in dat een kruimeldief dus niet geschikt is voor langdurig gebruik.

Kruimeldief kopen? Houd hier rekening mee

Met de volgende punten kun je nog rekening houden:

Ophangbeugel

Heeft de kruimeldief een meegeleverde ophangbeugel of oplaadstation? Het mooie hieraan is dat je de kruimeldief altijd op de zelfde plek stationeert en hem altijd makkelijk kan opladen bij het dichtbij zijnde stopcontact. Zo ben je er zeker van dat je nooit een lege kruimelzuiger in je handen hebt. Nog een mooi voordeel, is dat je de kruimeldief altijd op de zelfde plek weet te vinden.

HEPA filter

Een HEPA filter zit vaak in stofzuigers en stofzuiger-achtige artikelen. Maar lang niet altijd. Wanneer hij in de kruimeldief zit verwerkt staat dit uiteraard in de specificaties erbij vermeld.

Wat is een HEPA filter nou precies?

HEPA staat voor High-Efficiency Particulate Air. Ze worden ook wel uitblaasfilter genoemd. De functie van een HEPA-filter is dan ook om binnenkomende lucht te zuiveren en vervolgens schone lucht terug uit te blazen. Het voorkomt dat fijnstof de lucht in gaat nadat het eerder is opgezogen. In fijnstof zit trouwens niet alleen stof, maar ook microscopisch klein ongedierte en allergie verwekkende deeltjes. Deze worden tegengehouden door het speciale HEPA-filter.

Opzetstukken

De meeste kruimeldieven worden geleverd met extra zuigmondjes/borstels. Deze verschillende opzetstukjes worden meegeleverd zodat je de meest uiteenlopende klussen kunt uitvoeren. Denk hierbij aan een speciale smalle zuigmond voor die o zo lastige plekjes in de auto. Of een speciale borstel om de bank even grondig onder handen te nemen. Daarbij heb je ook bijzondere stukken speciaal om bijvoorbeeld vochtig afval op te zuigen, of wanneer je dieren hebt rondlopen een speciaal ontwikkelde borstel om alle dierenharen goed los te krijgen.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau is bij de meeste kruimelzuigers vergelijkbaar als met een reguliere stofzuiger. Gemiddeld zitten ze op 75 a 80 dB. Kruimelzuigers verschillen dus niet zo veel in geluidsniveau. Daarbij is het natuurlijk wel zo dat je modellen hebt die aanzienlijk stiller zijn dan de andere. De stille zitten zo rond de 55 dB en de luide kruimelzuigers boven de 70 dB.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een kruimeldief gebruiken in plaats van een stofzuiger?
Kruimelzuigers zijn vaak kleiner, lichter en gemakkelijker te manoeuvreren dan stofzuigers. Daarnaast kunnen kruimelzuigers dieper in kleine nissen en kieren komen, waardoor stof en kruimels die anders moeilijk te bereiken zijn, veel gemakkelijker kunnen worden verwijderd. Ook zijn kruimelzuigers meestal veel stil, waardoor je kunt stofzuigen zonder veel herrie te maken.
Het gebruik van een kruimeldief is eigenlijk heel eenvoudig. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je de juiste borstel hebt voor het oppervlak waar je op stofzuigt. Vervolgens moet je de kruimeldief aanzetten en over het oppervlak bewegen, waarbij je ervoor zorgt dat de borstel de stof en kruimels opzuigt. Wanneer je klaar bent, kun je de kruimeldief uitzetten en het stof en de kruimels in de opvangbak verwijderen.
Om een kruimeldief schoon te maken is het belangrijk om te beginnen met het verwijderen van alle stof en kruimels die in de buurt zijn. Gebruik een stofzuiger om zoveel mogelijk stof en kruimels op te zuigen. Als het stof en de kruimels weggezogen zijn, neem je een stofdoek en verwijder je de resterende stof en kruimels. Vervolgens gebruik je een droge doek om het apparaat schoon te vegen. Als je klaar bent, is het belangrijk om het apparaat te ontsmetten. Hiervoor kun je een vochtige doek gebruiken met een mild sopje. Na het schoonmaken, moet je ervoor zorgen dat het apparaat goed droog is voor je het gaat gebruiken. Als laatste kun je de filters vervangen om de krachtige zuigkracht te verzekeren. Nadat je deze stappen hebt gevolgd, is je kruimeldief weer schoon en klaar voor gebruik.