Ontdek hier de 4 beste machinereiniging (blokken) van 2022!

Bah! Een stinkende vaatwasmachine. Of na het draaien van het programma is de vaat niet goed schoon geworden. Er zitten overal nog etensresten aan en de glazen zijn mat uitgeslagen. Dit is geen prettige situatie natuurlijk want we willen graag dat onze vaat glanzend schoon is wanneer de machine klaar is. Maar hoe lossen we dit probleem op?

Als je een vaatwasmachine gebruikte dan blijven er in de loop van de tijd opgehoopte vetresten en kalkaanslag achter in de filters van de machine en de leidingen. Als je hier niks aan doet, dan gaat je vaat en je machine vies ruiken en zal je geen blinkend schone vaat meer hebben als eindresultaat. Ook is het niet hygiënisch omdat hierin een bron van bacteriën zich zullen nestelen. Deze ziekmakers willen we natuurlijk zien te vermijden.

Door het gebruik van een machinereiniging blok zal je dit probleem niet meer hebben en maak je je  vaatwasser zelfs op de meest lastige plekken weer volledig schoon. Met slechts 1 behandeling in de maand wordt er krachtig afgerekend met aangekoekte vetresten en kalkaanslag en behoudt je de prestaties en levensduur van je vaatwasmachine.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

Finish Machinereiniger Tijdens de Wasbeurt - 12 Stuks

Finish Machinereiniger – Tijdens de Wasbeurt – verwijdert vuil en vet dat verborgen zit in uw vaatwasser. Elke dag hoopt zich vetophopingen op in uw machine. Gebruik Finish Machinereiniger – Tijdens de Wasbeurt – om ze op te lossen. Finish Machinereiniger – Tijdens de W... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
  • +Goede prijs kwaliteit
  • +Handig in gebruik
Cons
  • -Kan een beetje schuimen
Bekijken op Bol.com
2

Finish Machinereiniger - 24 Tabs

Finish Machinereiniger Gebruik Finish machinereiniger voor een propere vaatwasmachine. Want een propere vaatwas, betekent een propere vaat. Het pakket kan je één jaar lang gebruiken. Je hoeft slechts 1 tab per maand bij een lopende cyclus gooien. Eigenschappen Finish Machinereiniger • Gaat 1 ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
  • +Grootverpakking voor 1 jaar
  • +Met folie omhulde tabs
Bekijken op Bol.com
3

Somat Machinereiniger Tijdens de Wasbeurt - 12 Tabletten

Reinig de vaatwasser ook zonder een extra spoelcyclus Tegen vetafzettingen, gebrek aan glans, kalkaanslag, slechte geuren en vuilafzetting Bestrijdt krachtig vet- en kalkafzettingen in de machine, sproeiarmen, filter, waterpomp en slangen Voor een perfect schone machine De Somat machinereiniger tabs... [volledige beschrijving lezen]
Bekijken op Bol.com
4

Oro Vaatwas Machinereiniger - 3 stuks - Vaatwas Tabletten - Set 2 stuks

Oro Vaatwas Machinereiniger – 3 stuks. De vaatwas machinereiniger van Oro zorgt dat ervoor dat uw machine wordt gereinigd terwijl uw vaatwasser aan het draaien is. De machinereiniger zorgt dat het vet loslaat en afgevoerd wordt uit de vaatwasmachine. Ook bij lage temperaturen werkt de machiner... [volledige beschrijving lezen]
Bekijken op Bol.com

Wat is een machinereiniging blok?

Een machinereiniging blok is een vaatwasmachine blokje die niet gebruikt wordt om je inhoud van de vaatwasser te reinigen zoals vieze borden en bestek, maar bedoelt is om je machine, filters en leidingen grondig te reinigen. Omdat er altijd vuile vaat in de machine gezet wordt is het logisch dat vet, etensresten en kalkaanslag geen kant op kunnen en zullen ophopen in de filters en leidingen. Hiervoor hebben we helaas krachtige middelen nodig om los te weken want het water in de vaatwasser wordt helaas niet heet genoeg om deze aangekoekte resten los te maken. Gelukkig zijn hiervoor speciale reinigingsblokken te koop en heb je deze binnen no-time in huis zodat we snel weer een glanzend mooie vaat en geen stinkende machine meer hebben. Met slechts 1 keer in de maand een blokje te gebruiken in de machine voorkomen we dit vervelende steeds terug komende probleem. Er zijn zelfs merken die blokken hebben ontwikkeld die gelijktijdig met de volle vuile vaat gebruikt kunnen worden zodat je lekker snel klaar bent. Na dit programma heb je dus een schoon gedraaide vaat en een heerlijk frisse machine! Twee vliegen in één klap!

Waarom machinereiniging blokken kopen?

Wanneer we geen machinereiniging gebruiken dan zullen voedselresten en kalk aanslaan in de machine en leidingen. Hierdoor ontstaat stank en zullen de prestaties van de machine minder worden. Je gaat dit merken aan het was resultaat. Naar gelang de vaatwasser niet wordt schoongemaakt zal de inhoud aan het einde van het programma niet meer vlekkeloos schoon worden. Omdat filters vet zijn en vol zitten met vuil is het natuurlijk logisch dat een vuile machine niet meer voor een schoon eindresultaat kan zorgen. We nemen altijd maar aan dat onze vaatwasser op elke moment van de dag topprestaties zal leveren maar niks is minder waar als je hem niet verzorgd. Met een beetje liefde (oftewel: machinereiniging) is je vaatwasmachine jouw grote vriend weer en neemt hij een hoop ondankbaar vuil werk voor je uit handen. Vaatwasser blij.. jij blij!

Machinereiniging kan op verschillende manieren, er zijn poeders, blokjes en vloeistoffen op de markt. Een groot voordeel om een blokje te gebruiken ten opzichte van poeders of vloeistof is dat een blokje een vooraf afgemeten hoeveelheid werkzame stof bevat. Je hoeft niks af te meten, dus dat brengt geen onnodig geknoei en verkeerde doseringen met zich mee. Het is super handig om snel een kant en klare tablet of blok te pakken wanneer je vaatwasser toe is aan zijn intensieve reinigingsbeurt.

Machinereiniging blokken kopen? Houd hier rekening mee.

Blok pods of tabs

Een machinereinigings blok is iets anders dan een tab. Blokjes zijn droge blokjes van samengeperste poeders omhult met wateroplosbare folie. Tabs zijn daarentegen gevuld met vloeistof omhult met een oplosbare folie en houden de vloeistof zo mooi bij elkaar. Wanneer deze folie in contact komt met warm water dan lost het vanzelf op en krijgt de inhoud van de tab, pod of blok de kans om op te lossen en te mengen met het water.

Hoe te gebruiken

Sommige reinigingsproducten kunnen niet gelijktijdig met een volle vuile vaat gebruikt worden. Wanneer je een product kiest die met een lege machine gebruikt dient te worden dan kost het je extra draai tijd en extra water. Maar de meeste machinereinigings blokken kunnen tegenwoordig gewoon gelijke tijd met een vieze vaat ingezet worden samen met een vaatwastablet zodat je aan het einde van de rit een schone vaat hebt en ook een heerlijk frisse machine. Win win!

Verpakking

In principe wordt er geadviseerd om 1 keer in de maand een machine reiniging te doen. Hiermee is het voldoende om je machine, leidingen en filters schoon te houden. De kalkaanslag en etensresten maken hierdoor geen kans om te blijven kleven. Er zijn merken die verkopen verpakkingen met minimaal 3 tabletten zodat je 3 maanden vooruit kunt. Maar er zijn ook merken die hebben een inhoud voor een jaar, daarmee ben je gelijk klaar voor de aankomende 12 maanden. In verhouding is deze verpakking natuurlijk voordeliger dan een verpakking met een kleinere eenheid.

Kort en lage temperatuur

Tegenwoordig is verduurzamen een belangrijk punt. Waar men kan besparen, besparen we het liefst. Op het gebied van machine reiniging is dit ook zeker toe te passen. Wanneer we op een lagere temperatuur willen vaatwassen dan zal bij sommige merken het was resultaat niet minder worden. Tevens wanneer je graag korte programma’s draait zijn sommige blokjes niet minder geschikt om een machinereiniging te doen.

Let op bij het aanschaffen van de blokjes want de fabrikant benoemd dit specifiek als eigenschap in zijn advertentie.