Ontdek hier de 5 beste Miele stofzuigers van 2022!

Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

Iedereen kent wel het bekende merk Miele. Ze hebben een breed assortiment in huishoudelijke apparaten. Zo ook de Miele stofzuigers. Doordat Miele een scala aan stofzuigers heeft in diverse soorten, maten en modellen zijn ze enorm populair omdat er voor iedere wens wel iets te vinden is. De nieuwe modellen van Miele zijn krachtiger dan ooit, stil en beschikken over diverse functies zoals speciale borstels en filters geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een allergie.
En juist doordat het assortiment zo ontzettend groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Wij hebben daarom voor jou de 5 beste Miele stofzuigers op een rij gezet. Zo helpen we jou een beetje op weg zodat je de stofzuiger vindt die het beste bij jou past.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste Miele stofzuiger

De beste Miele stofzuiger – Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

De beste zakloze Miele stofzuiger – Miele Boost CX1 Lotuswit – Stofzuiger zonder zak

De stilste Miele stofzuiger  – Miele Complete C3 Silence – Stofzuiger met zak 

Uit ons onderzoek is gebleken dat Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine de beste allrounder van Miele is. Het is een klassiek sledemodel die voorzien is van een vrij grote stofzak (4,5L) en beschikt over een krachtige zuigkracht op vooral harde vloeren. Dit model is zelfs verkozen tot beste door de consumentenbond in september 2020.

 

1

Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is een stofzuiger met zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde vloeren. De stofzuiger heeft namelijk een erg sterke zuigkracht op harde vloeren. De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine heeft een snoerlengte van 8,5 m. Dat is niet extreem la... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Kierenzuigmond voor de moeilijk bereikbare kieren en spleten
 • +Extra meubelborstel
Cons
 • - Met 7,3 kilo wordt deze stofzuiger soms als zwaar bevonden
Check de prijs
2

Miele Complete C2 Hardfloor

De Miele Complete C2 Parquet bevat een parketborstel met zacht natuurhaar voor perfecte reiniging van harde vloeren. Deze stofzuiger scoort dan ook een A op harde vloeren. Daarnaast is deze stofzuiger geschikt voor mensen met allergieen en is hij zeer energiezuinig. [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Ergonomische draagbeugel
 • +Draaiknop met 6 standen
 • +Efficiëntie en duurzaamheid
Check de prijs
3

Miele Boost CX1 Lotuswit

Zoek je een stofzuiger met bovengemiddeld gebruiksgemak vanwege het compacte design? Zoek je iets dat goed helpt met het schoonmaken van alle vloeren, maar toch leuk en eye-catching eruit ziet? Wil je graag een stofzuiger met een snoer, omdat je niet vast wil zitten aan een tijdslimiet? Dan introd... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Krachtig
 • +Compact
 • +Extreem wendbaar
Check de prijs
4

Miele Blizzard CX1 Cat & Dog PowerLine

De Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren. De stofzuiger heeft een A-prestatie voor stofopname op harde vloeren, wat staat voor een erg sterke zuigkracht. Heb je een stofallergie? Deze stofzuiger heeft een H... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Ideaal voor mensen met een stofallergie
 • +Sterke zuigkracht
 • +Inclusief meerdere zuigmonden
Check de prijs
5

Miele Complete C3 Silence

Zo stil is deze Miele Complete C3 Silence EcoLine dat je deze stofzuiger bijna niet hoort! De Complete C3 Silence is extra stil door de optimaal geïsoleerde motor en geluidsarme zuigmond. Die zuigmond zorgt ook nog eens voor een superieure en efficiënte reiniging! Met slechts 69 dB is de Complete ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Zeer stil
 • +Energielabel A
 • +Geschikt. voor huisstofmijt allergie
Check de prijs

Wat is een Miele stofzuiger?

Miele staat erom bekend dat ze duurzame apparaten hebben. Over het algemeen betaal je altijd iets meer voor Miele, maar doordat ze lang mee gaan haal je dit er ook makkelijk weer uit. Heb je een oude stofzuiger in huis? Bij Miele kan je tot 10 jaar later nog onderdelen bestellen voor oudere modellen. Zo word je niet meteen gedwongen om een nieuwe stofzuiger aan te schaffen. Miele biedt kwaliteit en service en dit wordt door de klanten van Miele enorm gewaardeerd. Miele is samen met Dyson een van de populairste stofzuigermerken van de wereld.
De stofzuigers die Miele aanbiedt zijn: Stofzuigers met zak, stofzuigers zonder zak, draadloze steelstofzuigers, en robot stofzuigers. En dan is er voor jou type stofzuiger ook een scala aan accessoires en filters te koop.

Waarom een Miele stofzuiger kopen?

Als je kiest voor Miele dan kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Miele staat bekend om de klantgerichte service en als je koopt bij Miele weet je zeker dat je jaren lang plezier hebt van je aankoop.
Hier de stofzuigers op een rijtje:

Stofzuiger met zak

Een stofzuiger met zak heeft over het algemeen een grotere zuigkracht dan de andere stoofzuigers. Hierdoor zuid je bijvoorbeeld veel beter dierenharen van je vloerbedekking.
Een stofzuiger met zak is meestal ook wat makkelijker te legen in tegenstelling tot een stofzuiger zonder zak. Ook zijn de stofzuigers met zak goedkoper dan zonder zak.
Met een Miele stofzuiger met zak ben je verzekerd van een goed resultaat, comfort, kwaliteit en goede hygiëne.

Stofzuigers zonder zak

Een Miele stofzuiger zonder zak heeft vele voordelen. Doordat je geen stofzuiger zak hebt, hoef je niet op te letten of de zak niet geleegd hoeft te worden. Je hoeft ook geen stofzuiger zakken aan te schaffen en dit scheelt weer in je portomonee.
Heb jij last van een huisstofmijt allergie? Dan is een stofzuiger zak ideaal! Je komt veel minder met het stof in aanraking doordat je geen zak vol met stof hoeft te legen.

Snoerloze steelstofzuigers

Als jij een stofzuiger zoekt zonder snoer dan is een triflex stofzuiger van Miele de beste keus voor jou. Je komt zonder snoep op moeilijk bereikbare plekken en zo hou je dus ieder hoekje van je huis stofvrij. Je hebt extra comfort doordat de steelzofzuiger lichter in gebruik is dan een standaard stofzuiger. Geen getob meer met snoeren, en je kunt je makkelijk verplaatsen van boven naar beneden.

Robotstofzuigers

Als jij echte luxe wilt ervaren dan kies je natuurlijk voor een robotstofzuiger. Ook al ben je niet thuis, de robotstofzuiger zorgt ervoor dat je huis aan kant wordt gemaakt. Miele robotstofzuigers zijn voorzien van een krachtige accu en hierdoor kunnen ze wel tot 120 minuten achter elkaar hun werk doen. Het extra platte ontwerp zorgt ervoor dat ze alle kanten op kunnen, en dus ook onder het meubilair! Plekken waar jij vaak niet eens kan komen met een stofzuiger worden nu dus ook meteen gereinigd. Geen gesjouw meer met meubels die van hun plek moeten om het stofvrij te maken.

Miele stofzuiger kopen? Houd hier rekening mee

Stofzuiger met of zonder zak

Wil jij een stofzuiger zonder zak of met zak? Als je geen stofzuigerzakken nodig hebt, dan hoef je deze ook niet te kopen. Dit scheelt je dus geld en je hoeft daarbij ook niet op te letten of de zak vol is. De zakloze stofzuigers zijn vaak wel duurder dan de traditionele stofzuigers.
Stofzuigers met zak hebben een grotere zuigkracht en dit is dus fijn als je te maken hebt met huisdieren. Daarnaast is het ook heel fijn om een stofzuiger te hebben waarbij je de zak niet hoeft te legen als je een allergie hebt voor stof. De heruitstoot van stof is lager dan een stofzuiger met zak.

Soort vloer

Handig is om te kijken naar de soort vloer die je thuis hebt en hierbij rekening te houden met de aankoop van je stofzuiger. Elke stofzuiger heeft wel een standaard mondstuk voor zowel harde als zachte vloeren. Maar over het algemeen is het voor bijvoorbeel een harde vloer handig om een parketborstel aan te schaffen. Zo blijft je vloer beter beschermd tegen krassen.

Heb jij tapijt of vloerbedekking in je woning? Dan werken stofzuigers met veel zuigkracht het beste. Je kunt kiezen voor een turboborstel. Een turboborstel heeft veel power en kan dieper liggend stof en vuil makkelijker verwijderen.

Geluidsniveau

Er kan behoorlijk wat geluid uit een stofzuiger komen, en niet iedereen wordt hier heel vrolijk van. Miele heeft hierbij rekening gehouden en heeft het aanbod uitgebreid met een complete silence stofzuiger. Dit is de stilste stofzuiger in het Miele assortiment. Wil jij in de vroege ochtend je huis lekker stofzuigen, maar heb jij te maken met huisgenoten die wat langer willen doorslapen? Dan is deze stofzuiger dus zeer geschikt voor jou!