Ontdek hier de 5 beste naaimachines van 2022!

Is je kleding kapot gegaan? Of wil je een eigen kledingstuk maken? Een naaimachine kan je daarbij helpen en kun je gebruiken voor allerlei naai klusjes.
We hebben allemaal wel een tante of oma die gebruik maakt van een naaimachine. Naaien is iets wat een beetje ouderwets is geworden en vaak rennen wij meteen naar de winkel zodra er een kledingstuk kapot is gegaan. Hartstikke zonde natuurlijk want een naaimachine geeft je een hoop mogelijkheden en is een zeer nuttig apparaat om in huis te hebben.
De opties zijn eindeloos maar om te kunnen beginnen met naaien heb je wel een goede naaimachine nodig. En hoe kies je nou de beste naaimachine?
Dat hebben wij voor je uitgezocht en de 5 beste naaimachines voor je op een rijtje gezet.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

1

Singer 2250 - Naaimachine

De Singer 2250 naaimachine is in te stellen in tien verschillende programma’s. De naaimachine is geschikt voor (lichte) naaiprojecten en verstelwerkzaamheden. Deze naaimachine is geschikt voor zowel gevorderden als beginners. Verder beschikt de naaimachine over een ingebouwde accessoiresbox, zodat... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Traploos regelbare steeklengte
 • +Automatisch 4-fase knoopsgat
 • +Met ingebouwd licht
Bekijken op Bol.com
2

Singer HD 4423 - Naaimachine

De Singer HD 4423 naaimachine is een uitgebreide naaimachine. De naaimachine beschikt over 23 steekpatronen. De naaimachine is vrij uitgebreid waardoor de machine niet wordt aangeraden voor beginners. In de handleiding staat uitgelegd hoe verschillende functies werken. Het wordt aangeraden om de han... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Extra hoge naaisnelheid
 • +Sterke motor
 • +23 steekpatronen
Bekijken op Bol.com
3

Brother CS10s - Electronische naaimachine

Deze electronische naaimachine is eenvoudig in gebruik, levert performante resultaten en beschikt over tal van naaisteken en functies, zowel qua nuttige steken als decoratieve steken. Voor de beginner Eenvoudig in gebruik (ingebouwde draadinrijger, selectie dmv toetsen), dit toestel is ideaal voor h... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +LCD scherm en selectie dmv toetsen
 • +Vrije arm
 • +Groot werkgebied
Bekijken op Bol.com
4

Singer Talent 3321 - Naaimachine

De Singer Talent 3321 naaimachine zorgt voor een goede start van naaien vanaf het begin. Wat je ook wil naaien, de Singer naaimachine helpt je erbij. Robuust, betrouwbaar, ruime steekkeuze en eenvoudig te bedienen. Je kan kiezen uit: duurzame nuttige steken, rekbare steken tot decoratieve siersteken... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +21 naaiprogramma‘s
 • +Automatische draadinrijger
 • +Extra hoge naaivoetstand
Bekijken op Bol.com
5

Brother CS70S - Elektrische Naaimachine

De Brother CS70S nieuw model is een compacte, elektronische naaimachine. De machine heeft een lichtmetalen frame Door zijn geringe gewicht is de machine gemakkelijk te vervoeren of op te bergen. Gemakkelijk te bedienen met meerdere decoratieve steken en 7 automatiche 1 staps knoopsgaten. Een leuke n... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +LED verlichting
 • +Regelbare persvoetdruk
 • +7 knoopsgaten
Bekijken op Bol.com

Wat is een naaimachine?

Een naaimachine bestaat al enkele honderden jaren. Het is een huishoudelijk apparaat die in veel huishoudens niet is weg te denken. Van het repareren van kleding tot het zelf maken van gordijnen. Je kan er een hoop creaties mee creëren. Ook bij naai ateliers staan er mooie professionele machines zodat de coupeuses er kleding mee kunnen repareren en passend kan maken.

Hoe werkt een naaimachine precies?

Een naaimachine bestaat uit 2 garens, ten opzichte van met de hand naaien wat met 1 draad gebeurt.
Een van deze draden is geweven op een spoeltje, dat in een houder onder de stof ligt. Het andere draad loopt vanaf het klosje garen wat boven op de naaimachine zit vanaf een draadgever naar de naald. De naald gaat op en neer. De draad gaat door de stof en vormt een lusje. Het is een vindingrijk mechanisme.
Je hebt naaimachines die je met een voet pedaal bediend, maar ook elektrische naaimachines.
Voor beginners is het fijn om met een mechanische naaimachine te werken. Heb je al jaren ervaring dan kan je het beste kiezen voor een elektrische, omdat deze vaak over meer functies beschikt en dit meer mogelijkheden biedt.

Waarom een naaimachine kopen?

Wie kent het niet, je favoriete kleding raakt beschadigd of er zit een naad los. Dit kan je makkelijk en het snelst oplossen met behulp van een naaimachine.
Er zijn 2 soorten naaimachines, deze noemde we al eerder. De mechanische naaimachine en de elektrische naaimachine.
Met een mechanise naaimachine stel je zelf handmatig de steken in. Er zit een elektrisch motortje in die je via een voetpedaal aan het werk zet. Zo kan je zelf het tempo bepalen dus dat is heel fijn, zeker voor beginners.
De elektronische naaimachine werkt heel nauwkeurig en dit type wordt gestuurd door een computer. Dit model beschikt over een printplaat en een digitaal display wat je kunt bedienen. Vaak zijn deze modellen duurder dan de mechanische en dit komt omdat ze beschikken over verschillende steekprogramma’s om uit te kiezen.

Of het nu voor je hobby is of voor professioneel gebruik met de juiste naaimachine zal je er een hoop plezier van beleven. Lees snel verder om erachter te komen waar je het beste op kunt letten als je een naaimachine wil gaan aanschaffen.

Naaimachine kopen? Houd hier rekening mee

Wat allereerst een belangrijk punt is, is om te bepalen of jij beginner of ervaren bent met het gebruik van en naaimachine. Hierin wordt onderscheid gemaakt in een mechanische naaimachine of een elektrische. De mechanische wordt geadviseerd voor beginners en een elektrische voor de ervaren naai(st)ers.

Vrije arm

Beschikt de naaimachine over een vrije arm? Dit is handig als je bijvoorbeeld broekspijpen en mouwen wil gaan naaien. Op deze manier kan je het arm-gedeelte van de naaimachine verwijderen zodat je het kan omvormen naar een ander naaioppervlak.

Knoopsgatfunctie

Sommige naaimachines beschikken over een knoopsgatfunctie. Dit is handig voor als je knoopsgaten wilt maken in kleding. De machine maakt dan knoopsgaten die exact bij de gebruikte knopen passen.
Andere naaimachine hebben een 1-staps automatische knoopsgatenfunctie om in 1 stap uniforme knoopsgaten te maken. Heb je zeer grote knoopsgaten nodig dan is een 4-staps automatische knoopsgatenfunctie de naaimachine die je moet hebben.

Vermogen

De kracht van de machine is ook niet onbelangrijk. Hoe hoger het wattage aangeeft van de naaimachine, hoe meer kracht de machine heeft. Het is aan te raden als je een naaimachine lang achter elkaar wil gaan gebruiken je goed oplet dat je een naaimachine aanschaft met voldoende kracht. Als je dit niet doet kan de naaimachine oververhit raken of kan het zijn kracht verliezen.