Ontdek hier de 5 beste papierbakken van 2022!

Papierbak

 

Ongeveer 75% van al het oud papier en karton wat wordt verzameld in Nederland wordt gescheiden aangeboden.  Dit is een hoog percentage, maar 25% van het papier gaat alsnog verloren en komt niet in de papierbak terecht.

Daarom is een papierbak zo handig, vooral op kantoor of op je werkplek waar je veel met administratieve taken bezig bent en waar een hoop papier wordt weggegooid.

Maar ook in huis verzamel je onbewust ontzettend veel papier en karton. Denk aan enveloppen, printpapier, oude post of eierdoosjes.

Welke papierbakken zijn er tegenwoordig en op welke zaken dien je te letten?

Wij hebben alles voor je uitgezocht en de 5 beste papierbakken op een rijtje gezet.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

Prullenbak | Afvalemmer | Papierbak

Able & Borret prullenbak rechthoekig zwart De Able & Borret prullenbak rechthoekig in de kleur zwart is te gebruiken in huis, op kantoor of in andere ruimtes voor het weggooien van afval. De prullenbak is gemaakt van metaal en voorzien van een wand die bestaat uit een fijn gaas. Door het geb... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Licht van gewicht
 • +Makkelijk om papier te stapelen
 • +Mooi design
Check de prijs
2

Leitz Recycle Papiermand - Zwart

Opvallende, premium kwaliteit papiermand gemaakt van 98% gerecycled plastic, geschikt voor A4 formaat. Klimaatneutraal, 100% recyclebaar en met milieucertificering Blue Angel. Deze robuuste papiermand is een perfecte aanvulling op andere producten uit de Leitz Recycle range en is gemaakt om lang mee... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Sterk en duurzaam
 • +Stevige papierbak
 • +Met of zonder afvalzak te gebruiken door stevige rand
Check de prijs
3

Papierbak HAN Mondo 18 liter

Ergonomische afvalemmer met een super-slank silhouet – ruimtebesparend onder het bureau. Met praktische handgreep langs de rand. Slimme inzetbakjes als extra (HAN artikel 1843) maken het afvalscheiden gemakkelijk – gekleurde deksel op de inzetbakjes om geuren te voorkomen. Onbreekbaar, z... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Super slank silhouet
 • +Praktische handgreep
 • +Met handige deksel
Check de prijs
4

Decopatent® Design Ronde Prullenbak voor Kantoor

Design Ronde Prullenbak van metaal voor Kantoor of thuis gebruik. Ideaal als prullemand of papierbak te gebruiken. Pluspunten van deze Decopatent prullenbak rond model Een mooie prullenbak die overal bij past. Hij is gemaakt van metaal / gaas, waardoor je meteen kunt zien hoe veel afval er al in de ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Stevige prullenbak
 • + Voor plaatsing onder uw bureau op kantoor of studiekamer
 • +Gemaakt van Mesh metaal
Check de prijs
5

Prullenbak 15 liter vlamdovend

Ronde metalen papierbak met deksel. Ideaal voor thuis of op kantoor. Door de vlamverdovende werking in deze prullenbak is hij zeer veilig en geschikt om te gebruiken op de werkvloer. Inhoud: 15 liter Inworpopening Ø 110 mm. Afmeting: Ø 260 h 360 (diameter en hoogte in mm) [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Klein en ruimtebesparend
 • +vlamverdovend
Cons
 • -Kleine opening, waardoor papier weggooien niet makkelijk gaat
Check de prijs

Wat zijn papierbakken?

Een papierbak is een afvalbak waarin je oud papier en karton verzameld. Dit kan je thuis gebruiken, maar ook op kantoor of je werkplek. Overal krijg je wel te maken met oud papier of karton dus daarom is het zo handig om een papierbak te hebben zodat je het papier kunt scheiden van het restafval. Dit is voor het milieu heel waardevol.

Weet jij wat je allemaal in een papierbak mag gooien? Er worden nog steeds veel materialen in de papierbak gegooid waarvan mensen denken dat het bij het oud papier mag, maar wat hier niet in hoort. Denk bijvoorbeeld aan: Gebruikte zakdoekjes, keukenpapier, luiers, maandverband, wc-papier of taart en pizzadozen met vetvlekken en etensresten.

Papierbakken zijn er in verschillende uitvoeringen en maten. De meest bekende is de ronde papierbak met gaas. Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een papierbak met een vlam vertragende functie. Dit is vooral handig voor werkplekken waar je rekening moet houden met brandveiligheid en regelgeving. Daarnaast zijn en ook nog prullenbakken met een aparte inzet speciaal voor het papier.

Waarom een papierbak kopen?

Een papierbak is handig voor thuis, maar ook voor op kantoor. Je zet dan de papierbak meestal onder je bureau of naast je werkplek. Zo hoef je niet heen en weer te lopen met stapels papier, maar kun je deze direct weggooien. Ook voor thuis is een papierbak de ideale uitvinding. Omdat we tegenwoordig goed rekening moeten houden met het milieu scheiden we ons afval. Hier hoort ook bij dat we het papier en karton apart weggooien. En hier biedt de papierbak uitkomst.

Een aantal voordelen op een rij:

Geen schoonmaak:

Omdat een papiermand eigenlijk niet vies wordt doordat je er alleen droog papier en/of karton in gooit, wordt de papierbak nauwelijks tot niet vies. Dit scheelt je een schoonmaak taakje.

Minder lopen:

Vooral op kantoor scheelt een papierbak je heel wat heen en weer lopen. Op een werkdag verzamel je behoorlijk wat papier, denk hierbij aan post-it. briefjes, oude documenten, snoeppapiertjes en noem maar op. Als je dit direct in de papierbak naast je kunt gooien scheelt dit je heen en weer lopen.

Afval scheiden:

Doordat je het papier en karton direct in de papiermand gooit ben je direct goed bezig met het scheiden van afval. Hier is het milieu erg blij mee!

Papierbak kopen? Houd hier rekening mee

Formaat

Waar ga jij je papierbak voor gebruiken? Vraag jezelf eens af hoeveel papier en karton jij op een dag weg gooit. Dit kan thuis zijn of op je werkplek. Als jij een kleine papierbak koopt, maar enorme hoeveelheden papier weggooit op een dag, dan heb je niks aan een kleine papierbak, maar kun je beter kiezen voor een groter formaat.

Ruimte

Als jij te maken hebt met een werkplek of een kleine woning, dan is het niet handig om een grote papierbak neer te zetten. Kies hiervoor voor een ruimtebesparende bak. Er zijn bakken die bijvoorbeeld een superslank silhouet hebben waardoor ze perfect staan onder een bureau.

Materiaal

De meest bekende papierbak is de ronde mand met gaas. Deze is licht, tijdloos en past bijna wel op iedere plek. Maar het kan zijn dat jij te maken hebt met regelgeving omtrent brandveiligheid, omdat jij je papierbak bijvoorbeeld op je werkplek wilt neerzetten. In dat geval kun je kiezen voor een papierbak met brandvertragende werking. Deze voldoet aan de eisen en zo kun jij je papierbak op een veilige manier gebruiken op kantoor.