Ontdek hier de 5 beste plumeaus van 2022!

Strex Telescopische Plumeau met Telescoopsteel

Iedereen houdt van een heerlijk opgeruimd maar vooral stofvrij huis. Het is een taak wat iedere week weer op de planning staat als je in het bezit bent van een eigen woning. – Het opruimen en schoonmaken van je huis. Als je dit laat versloffen ligt er binnen de kortste keren een dikke laag stof op je meubels en hangen de spinnen raggen aan het plafond. Dit wil je natuurlijk voorkomen want het ziet er niet alleen onhygiënisch uit, het kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid.

Met het gebruik van een plumeau haal je met gemak het stof en spinnen raggen weg. Je hoeft alleen de plumeau langs de het stof te halen en het stof verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het maakt het werk een stuk makkelijker als je ook de juiste plumeau gebruikt, want hier zit nogal verschil in. Wij hebben dit voor jou uitgezocht en de 5 beste plumeaus voor je op een rijtje gezet.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste plumeau

De beste prijs en kwaliteitverhouding plumeau – Strex Telescopische Plumeau met Telescoopsteel – 60 tot 140 cm – Uitschuifbaar – Wasbaar – Flexibel 360° Draaibaar – Microvezel Ragebol

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Strex Telescopische Plumeau met Telescoopsteel – 60 tot 140 cm – Uitschuifbaar – Wasbaar – Flexibel 360° Draaibaar – Microvezel Ragebol de beste is. Hij is wasbaar, uitschuifbaar en neemt onwijs voor stof op. Een echt aanrader in het huishouden die je er elke keer weer makkelijk bijpakt. Waarom zou je moeilijk doen voor deze prijs?

1

Strex Telescopische Plumeau met Telescoopsteel

Ook zo klaar met hoge spinnenwebben en stof? Met de Strex telescopische plumeau kom jij makkelijk bij het plafond. De microvezel kop neemt elektrostatisch stof, pollen en andere deeltjes op en vangt deze op als een magneet. Door het stevige maar lichtgewicht ontwerp wordt schoonmaken e... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Lichtgewicht
 • +Extra lang = ideaal voor het plafond!
 • +Houdt stof stevig vast
Check de prijs
2

Telescopische Plumeau met Telescoopsteel - Ragebol

Graag snel en gemakkelijk alle hoeken van het huis afstoffen? Met de uitschuifbare plumeau van ZIZIKA kan je overal bij komen. Plekjes in huis die anders moeilijk te bereiken waren, zijn nu zeker geen uitdaging meer! Deze plumeau bevat een kantelbare telescoopsteel die al het stof binnen een handomd... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Uitschuifbaar tot wel 135 cm!
 • +Kantelbaar
 • +Ophanghaak
Check de prijs
3

JUST23 Plumeau Uitschuifbaar met Telescoopsteel

Telkens komt het terug op de meest onhandige plekken in huis; stof en spinnenwebben. Gun jezelf een fris en schoon huis en gebruik de JUST23 Plumeau.   De JUST23 Plumeau is speciaal ontwikkeld om stof en spinnenwebben op onhandige plekken grondig te verwijderen. De plumeau is uitschuifbaar door... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Extra lang en stevig
 • +Krasvrij
 • +Hoogwaardig microvezel
Check de prijs
4

Verfaillie Microvezel Plumeau met Telescoopsteel

De microvezel Plumeau van Verfaillie is DE All-in one oplossing voor al jouw stoffige taken. Heb je soms al geen zin meer in het afstoffen alleen al van het idee dat je dan weer met die ladder moet zeulen? Wil je vlug het stof afdoen maar kan je niet tot op die hoge kasten? Ben je het beu van ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Tot 254 cm uitschuifbaar
 • +Buigbare plumeau
 • +Wasbaar
Check de prijs
5

Boomjoy Plumeau Uitschuifbaar en Buigbaar

De uitschuifbare plumeau is een ideale aanwinst om stof mee te verwijderen. Dankzij de flexibele en buigbare steel zijn alle plekjes binnen handbereik. De stofdoek is voorzien van ultrafijne microvezels die stof verwijderen als geen ander. Uitschuifbaar & buigbaar Door de telescoopsteel is de pl... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Uitschuifbaar en buigbaar
 • +Stofmagneet
 • +Wasbaar
Check de prijs

Wat is een plumeau?

Een plumeau is een huishoudelijk hulpmiddel om meubels en andere voorwerpen stofvrij mee te maken. Het bestaat uit een steel met aan het uiteinde een verenpluim of zachte borstel. Door de statische elektriciteit houdt de plumeau het stof vast.  Sommige plumeaus zijn voorzien van een telescopische steel waardoor je met gemak in de hoogte kan werken. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld spinnen rag aan het plafond.

Doordat de plumeau is gemaakt van zacht materiaal is het ook geschikt om vazen en andere breekbare accessoires mee af te stoffen.

Er zit een groot verschil in diverse materialen waar ze plumeaus van maken. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw aankoop leggen we even een aantal verschillen uit.

Een plumeau met een microvezel kop neemt elektrostatisch stof, pollen en andere deeltjes op zoals een magneet. Het is een stevig maar lichtgewicht ontwerp en hierdoor wordt het schoonmaken makkelijker dan ooit! Het grote voordeel van microvezel is dat je dit kunt uitwassen. Dus van deze plumeau kan je lang plezier beleven.

Een hele bekende is de swiffer duster, deze is gemaakt van kunststof en trekt voornamelijk vuil, haren en stof op. Deze worden vaak geleverd met na vullingen .

De minder bekende plumeaus zijn degene die gemaakt zijn van struisvogel haren. De haren van een struisvogel trekken de stofmoleculen enorm aan waardoor het stofklusje zo gebeurd is. Het is een wat duurdere uitgave, maar je hoeft hem alleen maar even uit te kloppen en de plumeau is weer klaar voor gebruik.

Waarom een plumeau kopen?

Stof in je huis is onhygiënisch en als het stof zich blijft ophopen kan dit ook nadelen met zich meebrengen voor je gezondheid. Voornamelijk voor mensen die last hebben van bijvoorbeeld een allergie voor huisstofmijt of astma is het belangrijk dat het huis vrij is van stof. Met een plumeau die stof aantrekt kan je makkelijk langs alle meubels en andere accessoires om het stof wat erop ligt te verwijderen. Als je dit regelmatig herhaalt ben je verzekerd van een heerlijk stofvrij huis. Goed voor je gezondheid en het ziet er ook nog eens netjes uit.

Een plumeau is ook handig voor hogere oppervlakten zoals boven op een kast. Dit is een plek wat je snel over het hoofd ziet omdat je het niet ziet. Maar doordat een plumeau meestal voorzien is van een telescoopsteel kan je heel makkelijk de bovenkant van de kast bereiken of een plafond. Ook zijn plinten makkelijk af te stoffen zonder te bukken en het kost je geen enkele moeite.

Plumeau kopen? Houd hier rekening mee

Als je een plumeau aan gaat schaffen zijn er een aantal dingen waarmee je rekening kunt houden.

Materiaal

Er zijn verschillende materialen waarvan plumeaus gemaakt worden zoals struisvogelveren, synthetische vezels, lamswol of kunststof.

De meeste plumeaus zijn gemaakt van microvezels. Dit heeft als groot voordeel dat je na gebruik de plumeau kunt afspoelen of wassen. Op deze manier heb je lang plezier van je aankoop.

Steel

Wil jij in de hoogte kunnen werken? Zorg er dan voor dat de plumeau een telescopische of uittrekbare steel heeft. Zo kan je makkelijk bij het plafond en hoge meubels. Bovendien is dit voor jezelf ook een stuk veiliger, zo hoef je niet op trapjes of ladders te klimmen om erbij te kunnen.

Kosten

Als jij je plumeau regelmatig wil gebruiken is het belangrijk om erop te letten of je de plumeau kan hergebruiken. Je hebt namelijk plumeaus die je na gebruik meteen weggooit en waarbij je een navulling nodig hebt. Het scheelt in je portomonnee als je een wasbare plumeau aanschaft, en daarnaast is het ook nog is veel vriendelijker voor het milieu omdat je geen afval produceert met wegwerp plumeaus.

 

 

FAQ

Hoe maak je een plumeau schoon?
Dit kun je het beste doen door het buiten uit te kloppen na gebruik. Het is een elektro statisch geladen materiaal die stof vast houdt maar door het zachtjes uit te schudden komt het stof los.
Je kunt de elektrische lading weer oppeppen door de plumeau langs een televisiescherm te houden die aan staat. Je zal merken dat de plumeau daarna weer veel beter stof aantrekt en vast houdt.