Ontdek hier de 5 beste prullenbakken met 1 bak van 2022!

 

Iedereen heeft wel één of meerdere prullenbakken bestaande uit 1 bak in huis of in de tuin. Zonder prullenbak kunnen we simpel niet want je moet ergens je afval laten. Het is natuurlijk helemaal niet handig als je voor elke tissue naar buiten moet lopen om het in de container te doen. Van prullenbakken hebben we er vaak wel meerdere in huis nodig, bijvoorbeeld in ruimtes zoals de keuken, badkamer, toilet en werkkamer. Zo heb je overal binnen handbereik een plek waar je je afval snel kwijt kunt.

Thuis is niet de enige plek waar je prullenbakken met 1 bak kunt vinden. Op locaties zoals sportkantines, kantoren, winkels en schoonheidssalons, zijn ze ook van noodzakelijk belang. Prullenbakken zijn echt overal nodig, want ze zijn dé aangewezen plek om afval in te verzamelen.

Omdat er door zoveel mensen prullenbakken gebruikt worden, is het logisch dat er ook voor veel verschillende ruimtes en publiek prullenbakken op de markt zijn. Maar wat voor prullenbakken met 1 bak zijn er nou eigenlijk allemaal? En waarvoor dienen de verschillen?

Wij hebben de 5 beste prullenbakken met 1 bak voor je op een rijtje gezet en vertellen je er graag meer over.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

QUVIO Prullenbak staal

Handige prullenbak of papiermand voor naast je bureau Een afvalemmer heb je graag in de buurt, zodat je makkelijk iets weg kunt gooien terwijl je aan het werk bent. In vrijwel ieder huis vind je een prullenbak in de keuken en de badkamer, maar het kan ook handig zijn om een prullenbak op andere plek... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Makkelijk schoon te houden
 • +Stijlvol design
Cons
 • -Geen deksel of klep sluiting
Check de prijs
2

GFT bakje met geurfilter - mini 5L 5 L

Dit kleine gft-bakje past in elk kastje van de keuken. Handig om etensresten te kunnen scheiden. In de deksel zit een geurfilter om nare geurtjes te voorkomen [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Mini GFT bakje
 • +Met filter tegen vieze luchtjes
Check de prijs
3

Euro Products Quartz Hygiëne bak Zwart 8 liter

De BlackQuartz hygiënebak kiest voor een gesloten en compacte vormgeving waardoor het ideaal aansluit bij de individuele toiletomgeving. Hierbij werd gekozen voor een eenvoudig reinigbaar kanteldeksel. Niet alleen voorkomt dat nare beelden maar ook de vrijgave van geurtjes wordt zo wel heel handig ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Meegeleverde ophang beugel
 • +Geen inkijk door afgesloten opening
Cons
 • -Niet geschikt voor groter afval
Check de prijs
4

Subbie Luxe Auto Prullenbak - Mini prullenbak

De meeste auto’s hebben geen praktische prullenbak. De komst van dit product kan het probleem zeer goed oplossen en zorgt ervoor dat de auto altijd opgeruimd en schoon is. Het is gemakkelijk te plaatsen op verschillende oppervlaktes in de auto. Door middel van dit product kunt u uw afval geurloos ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Voor thuis of voor in de auto
 • +Mooi compact formaat
Check de prijs
5

Pedaalemmer - Emmer - Vuilnisbak - 30 Liter

Van roestvrij staal Lichtgewicht Matglans Deze rvs pedaalemmer met kunststof binnenemmer staat stijlvol in de keuken en is eenvoudig te reinigen. Specificaties Materiaa; lRoestvrij staal Beoogd gebruik; Afvalemmer Hoeveelheid; 1 stuk Afmeting (incl. verpakking) (lxbxh)32 x 45,3 x 76,9 cm Kleur; Zw... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Met losse binnen emmer
 • +30L is geschikt voor 1 tot 2 persoons huishoudens
Cons
 • -Geen sensor
Check de prijs

Wat is een Prullenbakken met 1 bak

We noemen een paar vormen prullenbakken met 1 bak voor je op:

Prullenbakken in de vorm van een korf

Deze prullenbakken worden vaak op kantoor of in een werkkamer gebruikt met als doel papier en kleine prulletjes in op te vangen. Ze worden ook wel prullenmanden genoemd en ze zijn er van kunststof of metaal. Doordat deze manden open zijn aan de bovenkant zit er niks je in de weg om je prullen makkelijk weg te gooien.

Prullenbakken met een kantel deksel

Dit zijn prullenbakken die overal neergezet kunnen worden. Ze zijn voor alle soorten afval geschikt maar het handige hieraan is dat je niet eerst een deksel hoeft open te maken maar gewoon het afval via de kantel deksel naar binnen kunt drukken. Het voordeel hiervan is dat je geen inkijk hebt in wat er allemaal in de prullenbak zit en hij sluit ook nog enigszins geurdicht af. Tevens is een prullenbak van plastic goed reinigbaar, dus is hij zeer hygiënisch. Wanneer je iets zoekt voor in een ruimte zoals het toilet dan is dit een mooie optie omdat het ook genoeg discretie biedt.

Prullenbakken met kliksluiting of sensor

Prullenbakken met een kliksluiting (ook wel Touch bin genoemd) en sensor prullenbakken worden veelal in ruimtes gebruikt zoals de keuken en kantines. In deze ruimtes worden handen sneller vies door het werk wat gedaan wordt en daardoor is dit systeem het makkelijkste te bedienen. Met het openen van de klep d.m.v. een sensor of 1 druk op knop hoef je de klep niet onnodig te vervuilen. Tevens vanwege het gladde kunststof materiaal, is het goed te reinigen en zal je ten alle tijden een schone prullenbak in de hoek hebben staan. Het voordeel van een prullenbak met een klep die automatisch opent is dat je de klep helemaal niet hoeft aan te raken om de prullenbak te openen en te sluiten. Dit gaat volledig contactloos omdat je d.m.v. een zwaai beweging boven het sensor vanzelf het deksel kunt laten openen.

Pedaalemmers

De meest klassieke prullenbak. Door het pedaal in te drukken met de voet, opent het deksel. Dit mechanisme bestaat al heel erg lang en ze zijn er in veel verschillende maten en vormen. De kleinere modellen (vanaf 3L)  tref je bijvoorbeeld vaak in kleine ruimtes zoals badkamers en toiletten. De grotere maten (vanaf 30L) zijn prima te gebruiken in keukens, kantines en op het werk. Deze prullenbak is een random prullenbak en kan overal neergezet worden voor alle type afval.

Waarom een Prullenbakken met 1 bak kopen?

Je moet ergens je afval in kwijt. Het is geen overbodige luxe om een prullenbakken met 1 bak in huis te hebben. Hoe kun je anders netjes je afval opbergen? Het is namelijk geen doen om voor elk stukje afval naar de container te moeten lopen. Je verzameld eerst al je afval in een prullenbak en wanneer de prullenbak vol is leeg je hem in de container of zet je het bij het grof vuil. Simpel als wat. Voor het geld hoef je het ook niet te laten. Je kunt simpele 30L prullenbakken met 1 bak kopen tussen de €15,00 en €30,00. Wil je een wat grotere luxere prullenbak met 1 bak, dan moet je denken aan bedragen tussen de €30,00 en €130,00.

Er zijn natuurlijk ook nog andere opties te bedenken in plaats van een prullenbak met 1 bak. Wie weet wil jij wel afval gaan scheiden om te kunnen recylen? Daarvoor hebben we ook een mooi artikel geschreven over een afvalscheidingsprullenbak, of een prullenbak met 2 bakken of meer. Wij hebben ook daarvoor alle in’s en out’s voor je op een rijtje gezet.

Prullenbakken met 1 bak kopen? Houd hier rekening mee

De grootte van de prullenbak

Op basis van waar je de prullenbak met 1 bak voor wilt gebruiken of waar je de prullenbak wilt gaan plaatsen kies je de grootte van de prullenbak. Ook is de grootte van je gezin een belangrijk onderdeel. 1 persoon produceert nou eenmaal minder afval dan een gezin bestaande uit 4 man.

Er zijn gangbare prullenbakken van 3L tot 58L te koop met 1 bak. Tevens is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte waar je de prullenbak wilt neerzetten. Het zou vervelend zijn als je prullenbak achteraf niet mooi op de daarvoor bestemde plek past. Tevens zijn er prullenbakjes die zelfs speciaal ontwikkeld zijn voor in de auto. Zo heb je daar ook rondzwervende rommel meer 😉

Materiaal

Er zijn verschillende materialen waar de 1 baks prullenbakken van gemaakt zijn. Zoek voor jezelf uit wat je mooi vindt, wat handig te reinigen is en materiaal wat niet kwetsbaar is en dus goed tegen een stootje kan.

Kleur

Wellicht is er een mooie prullenbak te vinden welke perfect afgestemd is op jouw kleur keuken of de achtergrond van waar de prullenbak komt te staan. Ben je bewust bezig met je inrichting? Dan is het vinden van een mooie prullenbak die feilloos in je interieur past misschien een leuke uitdaging voor je.

Type opening

Zoals eerder in dit artikel genoemd is zijn er verschillende type prullenbakken met 1 bak. Kijk naar de locatie waar je de prullenbak wilt neerzetten en bepaal welk type deksel er nodig of handig is.

De juiste maat vuilniszakken

Bijna wel elk merk prullenbak heeft ook zijn eigen afvalzakken te koop. Uiteraard kan je ervoor kiezen om universele vuilniszakken te kopen. Let er wel op dat je daarbij mogelijk wel inlevert op de kwaliteit van de zakken en het gebruiksgemak van het merk prullenbak. Je kunt er van uitgaan dat wanneer je vuilniszakken koopt van het betreffende merk prullenbak, dat de zak naadloos aansluit op het systeem en dat je geen gedoe hebt met dat de vuilniszak niet goed in je prullenbak past.