Ontdek hier de 5 beste prullenbak met 2 bakken van 2022!

Wanneer we het hebben over een prullenbak met 2 bakken, dan praten we natuurlijk over een afvalscheiding prullenbak. Met deze prullenbak kun je er voor kiezen om 2 soorten afval van elkaar te scheiden. Wat voor afval je bijvoorbeeld zou kunnen scheiden, dat hangt natuurlijk af van welk afval je produceert. Als voorbeeld nemen we nu even; plastics. Tegenwoordig wordt er door fabrikanten veel plastic gebruikt om groente, fruit en vlees te verpakken en het zou dan zonde zijn als je dit in 1 prullenbak op de grote hoop gooit. Al dit afval komt vervolgens bij elkaar terecht en zal voor een deel verwerkt worden in nieuwe grondstoffen of materialen, maar voor een groot deel wordt het verbrand en komt het terecht in onze atmosfeer. We hoeven waarschijnlijk niet te vertellen dat dit helemaal niet goed is voor onze gezondheid en onze waardevolle natuur.

De kans is aanwezig dat je de intentie al had om te gaan recyclen en dat je daarom op dit artikel bent terecht gekomen. Maar als dat niet zo was dan is het misschien nu gelijk een mooie reden om een prullenbak met 2 bakken (of meer) te bekijken en aan te schaffen. Je bent immers nog niet te laat om met deze kleine investering een beetje mee te helpen aan een duurzamere wereld.

Er is genoeg keus op dit gebied en om het je een beetje makkelijker te maken, vertellen wij je wat je moet weten over prullenbakken met 2 bakken en welke er allemaal zijn.

Je leest er alles over in onze top 5!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

Songmics - Prullenbak - 60 Liter Inhoud

De Songmics Prullenbak heeft aan alles gedacht. De twee gescheiden bakken hebben elk een eigen pedaalbediening, zodat je bij het gebruik van de ene, de geur uit de andere bak niet hoeft te trotseren. De emmers (met een inhoud van elk 30 liter) zijn gemakkelijk te verwijderen met een metalen handvat ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Binnenbak heeft metalen handvatten
 • +Kleppen sluiten geruisloos
Check de prijs
2

Homra QUBIX Sensor prullenbak - 2 vakken - 70 liter

Productbeschrijving Afvalscheidingsprullenbak met sensor. 70 liter inhoud (2x 35 L). Handig en hygiënisch in gebruik en met een luxe uitstraling. Ideaal voor thuis en op kantoor! Voordelen van deze prullenbak Deze prullenbak is perfect voor in de keuken, kantine, woonkamer en past perfect op ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Speciale ring op de binnen emmer zodat de zak niet weg glijdt
 • +Werkt op 4 D batterijen
Cons
 • -Batterijen niet inbegrepen
Check de prijs
3

Curver Deco Bin Duo Prullenbak - 26L+26L

De Curver Decobin DUO Pedaalemmer – Rechthoekig – afvalscheider – 26+26 liter heeft de uitstraling van metaal en de voordelen van kunststof waardoor hij niet roest, niet deukt, licht is van gewicht, eenvoudig te reinigen en vingerafdrukken niet zichtbaar zijn. Beschikbaar in een ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Pedaal emmer met 2 vakken
Check de prijs
4

Homra QUBIX Sensor Prullenbak – Zwart – 70 Liter – 2 Vakken

Afvalscheidingsprullenbak met sensor. 70 liter inhoud (2x 35 L). Handig en hygiënisch in gebruik en met een luxe uitstraling. Ideaal voor thuis en op kantoor! Voordelen van deze prullenbak Deze prullenbak is perfect voor in de keuken, kantine, woonkamer en past perfect op elk kantoor. Deze prullenb... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Vuil afstotend materiaal
 • +Soft close deksel
Cons
 • -1 deksel voor 2 bakken
Check de prijs
5

Homra STEPHS Afvalscheiding prullenbak met 2 vakken

Handig in gebruik, stijlvol in de keuken vanwege de unieke combinatie van hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid, comfort en design. De Homra recycle prullenbak van 2×15 liter uit onze Prime collection heeft het allemaal! afmetingen: 41 cm breedte 34 cm diepte 48.5 cm hoogte (gesloten deksel) RVS... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Kleuren aanduiding
 • +Anti-slip ondergrond
Cons
 • -Kleppen blijven niet open staan
Check de prijs

Wat is een prullenbak met 2 bakken?

Een prullenbak met 2 bakken is een afvalscheiding prullenbak waarmee 2 soorten afval kunt scheiden. Je draagt bij aan een beter milieu en je maakt het de afvalverwerking een stukje makkelijker. De keuze voor welk type afval je wilt scheiden kun je zelf invullen natuurlijk. Het is maar net wat voor afval je hebt en wat je belangrijk vindt.

Wanneer je een prullenbak met 2 bakken wilt uitzoeken kan je rekening houden met de volgende punten:

Kleinere maten

21L tot en met 30L. Geschikt voor in de werkkamer of keuken en voor een huishouden van 1 tot 2 personen.

Grotere maten

51L tot en met 67L. Geschikt voor in de werkkamer of keuken en voor een huishouden 5 of meer personen.

Kleuren en materialen

Er zijn mooie luxe uitvoeringen in trendy kleuren welke je tegenwoordig veel ziet deze tijd; matzwart, antraciet, of geborsteld staal. Het ziet er allemaal heel chique uit dankzij deze prachtig vormgegeven designs. Dankzij de nieuwste ontwikkeling, anti vingerafdruk coating, zal je bij de wat luxere merken geen last meer hebben van vieze vlekken die je vingers achterlaat op de prullenbak.

De vorm

De meest voorkomende vorm is rechthoekig met 2 bakken naast elkaar als het gaat om prullenbakken met 2 bakken. Het binnenwerk bestaat dan uit 2 losse binnenemmers die je separaat van elkaar er uit kunt halen. Zo kun je op een simpele manier de boel even lekker grondig reinigen. Wanneer de binnenemmers los te koppelen zijn van de buiten emmer is het ook een makkie om de zak er uit te halen. Er zijn torens, maar er zijn tevens ook ovale prullenbakken met 2 bakken, deze prullenbak heeft ronde afgeronde hoeken indien je niet van scherpe randen houdt.

Type opening

Een los deksel: hierbij zal je altijd met je handen het losse deksel moeten openen. Let er op dat als je je handen vol hebt of als ze vuil zijn je dan óók het deksel met je handen moet optillen. Wie van retro houdt, zal hier blij van worden.

Pedaal emmer: dit systeem bestaat al jaar en dag. Het is ook een systeem wat volgens ons altijd zal blijven. Als je het deksel wilt openen, druk je met je voet zachtjes op het pedaal en vervolgens opent de klep. Super makkelijk! Het is ook nog is een wat goedkoper systeem. Als je geen waarde hecht aan high Tech luxe, dan is dit een prima prullenbak met 2 bakken.

Drukdeksel: ook wel een Touch Bin genoemd. D.m.v. een klein drukje op het deksel opent het deksel vanzelf en blijft deze open staan. Het deksel heeft bijna geen kracht nodig om open te gaan, het opent ook gemakkelijk wanneer je je handen vol hebt en je je elleboog daarvoor in de plaats gebruikt.

Sensor: met deze prullenbakken hoef je helemaal niks meer aan te raken. Met een zwaaiende beweging boven het sensor opent de klep direct. Hij blijft dan even open staan en vervolgens sluit hij weer vanzelf. Dit is wel echt een super moderne gadget hoor. Ze zijn er op batterijen of er zijn er welke aangedreven zijn door een accu en d.m.v. USB lader.

Waarom een prullenbak met 2 bakken kopen?

Het feit blijft gewoon dat een gezonde wereld een beetje hulp nodig heeft van ons allemaal. Je kunt natuurlijk kiezen voor een gewone prullenbak waarin je geen afval scheidt. Maar als je toch iets in de prullenbak gooit, waarom dan niet gelijk in de juiste bak? Een prullenbak met 2 bakken zal ons allemaal een klein beetje meer helpen om iets bewuster met ons milieu om te gaan. Het kost namelijk weinig extra moeite. Iedereen wordt toch blij van het idee dat we ons steentje bijdrage aan een wereld die lang mee kan gaan. Is het niet voor ons zelf, dan is het wel voor onze kinderen en klein kinderen etc. Zij zullen ons zeker dankbaar zijn. Dus kies voor een prullenbak met (minstens) 2 bakken, want een beter milieu begint écht bij jezelf!

Prullenbak met 2 bakken kopen? Houd hier rekening mee

De maat

Wanneer je een plekje hebt gereserveerd voor de prullenbak met 2 bakken, is het wel zo handig dat je prullenbak ook daadwerkelijk op die plek past. Bij elke afvalscheidingsprullenbak staan maten omschreven. Meten = weten!

De juiste vorm

Dit is vooral smaak afhankelijk. Je kunt kiezen voor een los staande prullenbakken met 2 bakken, maar ze zijn er ook om je keukenkast te integreren. Zo ziet niemand dat jij een afvalbak met 2 bakken in huis hebt. Opgeruimd staat netjes, achter het keukenkast deurtje.

De kwaliteit

Woon je bijvoorbeeld in een huis met kinderen dan is het aan te raden om te kijken of je prullenbak tegen een stootje kan. Deuken en scheuren in je prullenbak zien er natuurlijk  niet fraai uit.

Losse binnen bakken

Dit is heel fijn wanneer je je prullenbak goed wilt schoon houden. Zo kun je de bakken makkelijk los van de buitenbak uitspoelen bijvoorbeeld. Is wel zo fris.

De kleur

Misschien ben je een trend gevoelig persoon en hecht je waarde aan je interieur? Dan is het misschien wel zo leuk als je prullenbak goed bij je inrichting past.