Ontdek hier de 5 beste raamwissers met steel van 2022!

 

Het streeploos drogen van de ramen is voor iedereen een makkie met een raamwisser met steel. Wanneer je hoge ramen hebt kies je natuurlijk voor een raamwisser met steel. Door de lange (soms telescopische) steel, heb je binnen enkele seconden een makkelijk gereedschap om bij de moeilijkste plekjes te komen. Iedereen die ramen zeemt weet dat je echt een raamwisser nodig hebt om een strak en glimmend resultaat te krijgen. Maar wist jij dat je voor de hoge ramen niet altijd een glazenwasser of cleaningservice hoeft in te schakelen? Met de aanschaf van een handige verlengde raamwisser kun jij dit klusje vanaf nu lekker zelf doen. Zo hou je je centjes lekker in je zak en is je huis weer spik en span op tijdstippen wanneer jij dit graag wilt.

Wij hebben een top 5 voor je gemaakt en vertellen je graag alles wat je moet weten over de raamwisser met steel.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste raamwisser met steel

De meest uitgebreide raamwisser met steel set – Leifheit dry & clean click system

De beste raamwisser met steel ook voor professioneel gebruik – Professionele rvs Raamwisser + Inwasser en Telescoopsteel – vp schoonmaakshop

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Leifheit dry & clean click system  de meest uitgebreide set is van een raamwisser met steel. Met de Elektrische vacuum zuiger kunnen jij vlekkenloos in en om het huis de ramen droog krijgen zonder te morsen met water. Watervlekken op vloeren zijn hiermee dus verledentijd.

 

1

Leifheit dry & clean click system

“Moeiteloos stralend schone ramen, zonder strepen en zonder knoeiboel van naar beneden druppelend vies water. Leifheit raamzuiger Dry & Clean maakt alle ramen van je huis streeploos schoon, zonder moeizaam zemen en nawrijven. Ook voor andere oppervlakken. Voor ramen, tegels, spiegels ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Geen waterresten meer op de vloer
 • +Geen ladder meer nodig
 • +Lithium accu: lange levensduur, snel opgeladen
Check de prijs
2

Leifheit raamwisser 3in1

Deze Leifheit Raamzuiger Complete Set biedt alles voor ramen wassen zonder gedruppel, zonder strepen en zonder geklieder met vies water: raamzuiger Dry & Clean, inwasser Power Washer en de bij beide passende Click System steel. Voor ramen, tegels, spiegels en douchecabines – inwassen met... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Extra lange steels omdat hij telescopisch uitschuifbaar is
 • +Heeft een knik systeem zodat hij in een hoek in te stellen is
Cons
 • -Er zit geen afzuiging op
Check de prijs
3

Leifheit - Powerslide trekker 40 cm met telescoopsteel

De raamwisser Powerslide 40cm van Leifheit is ideaal voor het lappen van ramen. Glashelder en zonder strepen – zo moeten ruiten er na het lappen uitzien. De telescoopsteel kan tot 4,15 meter uitgetrokken worden. De meegeleverde microvezeldoek en de hoogwaardig rubberen lip zorgen voor een perf... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Telescoopsteel 160-415 cm
 • +Met overtrek om in te soppen
Cons
 • -Als hij op de langste stand staat dan kan de wisser wat slapper aanvoelen
Check de prijs
4

Raamwisser met borstel met telescoopsteel (110-190 cm) click system

De Leifheit Raamtrekker met Borstel maakt ramen schoon en droog vlak na elkaar, met één borstel. De raamtrekker is als handwisser of gecombineerd met de bijgeleverde telescoopsteel te gebruiken. Door de brede borstelkop en de telescoopsteel kun je grote en/of hoge oppervlakken tegelijkertijd aanpa... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Inclusief een borstel voor het grove schrobwerk
 • +Direct droogwissen op hoogte dankzij de telescopische steel
Cons
 • -Geen accu
Check de prijs
5

Professionele rvs Raamwisser + Inwasser en Telescoopsteel

Complete Set voor het wassen van uw ramen op de begane grond en eerste verdieping. Met deze super profesionele producten wordt ramen wassen gemakkelijke klus. Ook verkrijbaar met 45 cm raamwisser en inwasser. Neem daarvoor even contact met ons op. deze set kunt u gelijk starten met ramen zemen en is... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Stevige, dankzij zijn professionele kwaliteit
 • +Alles in 1 set
 • +Uit te breiden met grotere raamwisser en inwasser (45cm)
Check de prijs

Wat is een raamwisser met steel?

De raamwisser met steel is een handig huishoudelijk artikel die je misschien al kent vanuit de  badkamer of van andere plekken in en rond het huis. Het is een schoonmaakhulpje in de vorm van een grote T. Men noemt het ook een trekker of een vloertrekker.  Met de lange steel kun je de tool goed bedienen en met de haaks staande rubberen rand kun je met gemak het water van ramen, vloeren, tegels of spiegels droog trekken.

Er bestaan ook systemen waarbij je verschillende opzet stukken aan de steel kunt bevestigen en zo op verschillende plekken in huis het gereedschap kunt inzetten voor uiteenlopende klusjes. Altijd zonder gedruppel en gespetter een prachtig droog en glad resultaat.

Waarom een raamwisser met steel kopen?

Wie ramen zeemt weet dat een raamwisser een essentiële gebruiksvoorwerp is om je ramen en vloeren streeploos droog en schoon te krijgen. Maar voor wie hoog woont of niet makkelijk bij zijn of haar ramen kan komen is het streep loos droog krijgen soms best een uitdaging of misschien wel onmogelijk als je niet over het  juiste gereedschap beschikt. Gelukkig bestaan er raamwissers met een lange steel. Soms is een steel telescopisch uitschuifbaar zodat je nog hogere plekken kunt bereiken. Sommige raamwissers met steel zijn niet alleen geschikt om ramen mee droog te wissen maar ook om vloeren of tegels mee te drogen. Ze zijn er uit 1 stuk of je kunt kiezen voor een set met daarbij verschillende opzet stukken die je kunt demonteren om zo het juiste instrument te creëren.

Als je je ramen hebt schoon gesopt dan blijven daarna natte ramen over. Als je hier niks meer mee doet dan drogen ze op door de zon of de wind maar zal het poetswerk voor niks zijn geweest omdat de opgedroogde waterdruppels op je ramen zichtbaar achterblijven. In water zit namelijk veel kalk, druppels water drogen op en de kalk laat kringen achter, dit blijf je helaas zien wanneer je het niet droog maakt. Door een raamwisser te gebruiken trek je de vochtdruppels makkelijk weg en worden je ramen, tegels of spiegels zonder strepen, spetters of druppels prachtig schoon. .. Je kunt het zien als een “kroon op het werk”!

Raamwisser met steel kopen? Houd hier rekening mee

Lengte van de steel

Misschien heb je een raam waar je met een normale steel niet bij kunt. Let er bij het aanschaffen van een raamwisser met steel dan op dat je en steel kiest die telescopisch uitschuifbaar is. Deze zijn langer dan een standaard steel en kunnen vaak ook compact weer opgeborgen worden omdat je hem kunt inschuiven.

De grote van de wisser

Er zijn verschillende maten wissers te verkrijgen. Heb je kleine ramen of juist grote ramen? Het is belangrijk dat je een afweging maakt in welke maat ramenwisser je nodig hebt voor de ramen die je wilt schoonmaken.

Elektrische raamzuiger met steel

Misschien ben je het wel zat om na het zemen altijd natte raamkozijnen en druppels op de binnen vloeren te hebben. Na het droogtrekken met de raamwisser met steel, zal het vuile water naar beneden komen en op je vloer terecht kunnen komen. Het kan soms echt vervelend zijn of zelfs vlekken achterlaten op je houtenvloer of meubels. Natuurlijk kun je de vochtdruppels wel weg nemen d.m.v. een zeem of een doek maar het is beter om de water bende te voorkomen. Dankzij de raamzuiger die overigens perfect op de lange steel past hoef je je daar om niet meer druk te maken. Het overgebleven vocht wordt direct opgezogen door de raamzuiger en wordt opgevangen in een speciaal reservoir. Op deze manier worden je ramen supersnel droog, heb je geen geknoei meer en bespaar je ook nog is tijd op je schoonmaakwerk.

Kantelbaar

Een wisser met een knik in de steel zorgt ervoor dat je de wisser schuin kunt zetten zodat je bijvoorbeeld schuine dakramen makkelijk kunt schoonmaken. De knik is een soort van scharnier die je gewoon recht kunt vast zetten zodat je je steel recht kunt gebruiken maar je kunt hem ook in een hoek in stellen.

Een set

Er bestaan merken die verkopen sets met een (telescoop)steel en daarbij verschillende opzet stukken zodat je van begin tot eind het ramen wassen met 1 set gereedschap kunt voltooien. Je kunt dan door het kliksysteem een andere tool op de steel bevestigen. Wanneer je bijvoorbeeld de ramen boven je hoofd moet inzepen dan kun je een inwasser stuk op de steel  zetten en de ramen lekker insoppen. Wanneer dit klaar is kun je de inwasser demonteren en de ramenwisser er op bevestigen. Ook is het bij sommige merken zelfs mogelijk om een extra plumeau of een elektrische raamwisser aan te schaffen en deze aan de steel vast te zetten. Met het aanschaffen van de set haal je dus verschillende huishoudelijke artikelen in huis, die ruimte in de berging besparen en jij gelijk over alle tools beschikt die je maar nodig hebt om je huis glansrijk schoon te krijgen en te houden. Tevens kunnen alle items ook los zonder steel gebruikt worden.

FAQ

Wat moet ik doen als mijn steel raamwisser kapot is?
Als je steelraamwisser kapot is, moet je contact opnemen met de fabrikant of winkel waar je hem hebt gekocht. Ze zullen je dan adviseren over wat je moet doen. In sommige gevallen kun je de steelraamwisser laten repareren, maar in andere gevallen zul je een nieuwe moeten kopen.
Een steelraamwisser is een handige tool voor het schoonmaken van ramen. Het bestaat uit een metalen staaf met aan de ene kant een rubber rubberen wisser, en aan de andere kant een handvat. Hiermee kun je op een gemakkelijke manier hooggeplaatste ramen schoonmaken.
Een steelraamwisser is een uitstekende manier om ramen schoon te maken. Het maakt het schoonmaken van ramen die hoog geplaatst zijn eenvoudiger en veiliger. Dit komt omdat je de steelraamwisser kunt gebruiken om de ramen op het gewenste niveau te schoonmaken, zonder dat je op een ladder hoeft te staan.