Ontdek hier de 5 beste robot stofzuigers van 2022!

Blaupunkt Bluebot XTREME BPK-VCBB1XTE

 

Voor veel mensen is het uitvoeren van huishoudelijke taken een hele klus. Het vergt energie en tijd en daar heeft niet iedereen altijd even veel zin in.
Toch moet het gebeuren, want je wil niet dat je woning onder het vuil komt te zitten.
Gelukkig kunnen we in deze tijd het onszelf een stuk makkelijker maken doordat er steeds meer huishoudelijke apparaten op de markt verschijnen die het huishouden leuk maken!
Zo ook met stofzuigen, een klus wat dagelijks weer op de planning staat. En zeker met kinderen of huisdieren is stofzuigen een belangrijke taak.
Sinds een aantal jaar is de robotstofzuiger in het leven geroepen. Het kan een waardvolle aanvulling zijn. De robotstofzuiger neemt een huishoudelijke taak voor je uit handen en jij kan in de tussen tijd wat anders gaan doen terwijl je robotstofzuiger voor jou aan de slag gaat.
Omdat er enorm veel uitvoeringen te koop zijn hebben wij voor jou de 5 beste robot stofzuigers op een rijtje gezet.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

CleanDays Robotstofzuiger met Dweilfunctie

Op zoek naar een robotstofzuiger die dit huishoudelijke klusje uit handen neemt? Met de CleanDays Robotstofzuiger nemen wij deze dagelijkse klus van je over! Deze slimme robotstofzuiger neemt al het werk van je over en stofzuigt, dweilt en veegt jouw ruimte blinkend schoon. Met een 1800PA sterke zui... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +De robotstofzuiger heeft een dweilfunctie
 • +Beschikt over een tijdsschema
 • +Kan met een hoogte van 7,8 cm onder lage meubels schoonmaken
Check de prijs
2

Blaupunkt Bluebot XVAC BPK-VCBB1XVW

De Blaupunkt Bluebot XVAC robotstofzuiger met slimme Gyro navigatie is beschikbaar in twee kleuren: Cosmic Black (BPK-VCBB1XVB) en Brilliant White (BPK-VCBB1XVW). Deze robotstofzuiger zorgt ervoor dat jouw vloeren in huis worden gestofzuigd, terwijl jij wat anders doet. Heb je huisdieren of tapijt i... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Auto boost stand voor op het tapijt
 • +Driedubbel filter systeem
 • +Laag geluid
Check de prijs
3

Eufy RoboVac 15C - Robotstofzuiger

De superslanke en met wifi verbonden Eufy RoboVac 15C – Robotstofzuiger zal je leven vergemakkelijken met zijn slimme technologie en innovatief ontwerp.   Stop met stofzuigen Eufy RoboVac pakt stof in jouw huis op, zodat jij dat niet hoeft te doen. Meerdere reinigingsmodi en auto-clean-planni... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +De robotstofzuiger is te bedienen via mobiele app
 • +Wordt geleverd met afstandbediening
 • +Google home
Check de prijs
4

Blaupunkt Bluebot XTREME BPK-VCBB1XTE

De Blaupunkt Bluebot XTreme VCBB1XTE LASER robotstofzuiger en elektrische dweilrobot behoort met zijn innovatieve karakter tot de toppers van 2021. Dankzij de intelligente Smart 360° Laser-Radar met LDS én SLAM technologie maakt deze robot super nauwkeurig schoon. Via de kaart die de robot in real... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Intuïtieve App met No-Go zones
 • +Elektrische slimme Dweilmodule
 • +Auto docking
Check de prijs
5

iRobot® Roomba® i7+ - Robotstofzuiger

iRobot® Roomba® i7+ Leert jouw woning kennen. Past perfect in uw leven. Leegt zichzelf automatisch De Roomba® i7+-robotstofzuiger leert jouw woning kennen om moeiteloos onverwachte knoeipartijen te stofzuigen, waar en wanneer dan ook. De robot leegt zelfs automatisch zijn eigen opvangbak, zodat j... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Werkt samen met google home
 • +Kan over kleine drempels heen
 • +Slaat niks over!
Check de prijs

Wat is een robot stofzuiger?

Een robotstofzuiger is tegenwoordig helemaal hip! Het is een huisrobot die voor jou het stofzuigen uit handen neemt. Het is een apparaat die zelfstandig het stof uit jou woning verwijdert. Je hebt verschillende types. Je hebt robotstofzuigers die draaiende borstels hebben en zo makkelijk in smalle hoeken komen, maar ook robot stofzuigers die naast het zuigen een combinatie hebben van vegen en de vloer steriliseren waardoor het meer wordt dan alleen een stofzuiger.
Een robot stofzuiger is draadloos en vaak te bedienen via een app. Dus zelfs als je niet thuis bent kan je de robot de taak geven om de boel te stofzuigen. Ideaal voor onverwachte visite!
Omdat een robotstofzuiger een laag design heeft komt hij ook onder tafels en banken. Onder de bank is vaak een plek waar je niet zo snel komt met de stofzuiger en hierdoor hoopt er al gauw veel stof op. Met een robotstofzuiger kan je dit makkelijk voorkomen en hij doet al het werk! Zo hoef je niet meer op je knieën onder de bank te stofzuigen en dit scheelt je een pijnlijke rug!
Wat ook een voordeel is van een robotstofzuiger is dat deze vaak te koppelen is met andere apparaten. Zoals een dweil robot. Als je deze 2 met elkaar combineert kan je het zo instellen dat eerst de robotstofzuiger de woning stofzuigt en erna de robot dweil voor je aan de slag gaat.
Zo heb je iedere dag zonder al te veel moeite een stofvrije en gedweilde vloer. Wat wil je nog meer?

Waarom een robot stofzuiger kopen?

Is een robot stofzuiger net zo goed als een normale stofzuiger? Zijn het geen hele dure apparaten? Het zijn allemaal vragen die door je hoofd spoken op het moment dat je overweegt om een robot stofzuiger te gaan kopen.
Een robotstofzuiger is niet te vergelijken met een normale stofzuiger. Het grootste verschil is natuurlijk dat een robotstofzuiger het werk van jou uit handen neemt. Het apparaat doet zelfstandig zijn werk en kan worden ingesteld dat hij op bepaalde tijden aan de slag gaat. Zo kan de robot stofzuiger bijvoorbeeld terwijl jij op je werk zit het huis stofzuigen.
Het is niet zo dat een robotstofzuiger het werk 100% van een normale stofzuiger overneemt. Je zal dus alsnog eens in de zoveel tijd zelf een stofzuiger door de kamer moeten halen omdat een robotstofzuiger niet zo intensief kan stofzuigen zoals een normale stofzuiger. Deze heeft een veel krachtigere motor en je kan zelf het beste zien waar er nog eens extra gezogen moet worden.
Maar het blijft een feit dat een robotstofzuiger vele voordelen met zich meebrengt. Hier een aantal voordelen voor jou op een rijtje:

 • Het bespaart je tijd-
 • Komt makkelijk onder meubels-
 • Gemakkelijk in te stellen via een app-
 • Op afstand te bedienen-
 • Ideaal met huisdieren of kinderen-
 • Robot stofzuiger is stiller dan een normale stofzuiger

Robot stofzuiger kopen? Houd hier rekening mee

Ruimte

Bekijk goed of een robotstofzuiger geschikt is voor jou huis. Een robotstofzuiger beschikt over een sensor en moet jouw huis eerst ‘leren kennen’. Als jouw huis helemaal vol staat met obstakels is het voor een robotstofzuiger lastiger om daaromheen te moeten stofzuigen. Het is dus wel belangrijk om de boel eerst netjes op te ruimen voordat jouw robotstofzuiger aan de slag gaat.

Soort vloer

Robot stofzuigers werken het best op harde en gladde vloeren. Tapijt en andere hoogpolige vloerkleden zijn een uitdaging. Er zijn robot stofzuigers die geschikt zijn voor vloerkleden, maar het is dus niet vanzelfsprekend dat een robot stofzuiger dit aan kan. Let hier dus goed op tijdens jouw aankoop.

Allergie

Mocht je last hebben van eens stof allergie dan moet je goed opletten dat je een robotstofzuiger aanschaft met een speciaal uitblaas filter. Een zogeheten hepa 13 of 14 filter is het meest geschikt voor mensen met allergieën. Dit filter zorgt ervoor dat fijne stofdeeltjes, pollen en allergenen tegen wordt gehouden en het niet in de kamer belandt

Huisdieren

Mocht je in het bezit zijn van een hond of kat dan zul je ongetwijfeld last hebben van rondvliegende haren. Een robot stofzuiger heeft over het algemeen een kleine zuigmond en het kan dus soms een uitdaging zijn om grote plukken haar op te zuigen. Een robotstofzuiger met ronddraaiende middenborstels kan deze haren veel makkelijker opzuigen.