Ontdek hier de 5 beste sensorprullenbakken van 2022!

Je bent lekker aan het opruimen en voor je het weet heb je je handen vol met afval. Je komt aan bij de prullenbak en laat de helft uit je handen vallen omdat je de deksel van de prullenbak moet openen. Niet zo handig natuurlijk.

Gelukkig bestaan er Homra NEXO Prullenbak Afvalscheiding 3 vakkentegenwoordig prullenbakken met een ingebouwde sensor. Doordat je je hand boven de sensor houdt opent de deksel automatisch! Hierdoor kan je met volle handen eenvoudig de prullenbak openen en zo je afval weggooien. En omdat je de deksel niet hoeft aan te raken zorgt deze manier van weggooien voor extra hygiëne.

Super handig, hygiënisch en leuk!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

1

Homra NEXO Prullenbak Afvalscheiding 3 vakken

Deze prullenbak is perfect voor in de keuken, kantine, woonkamer en past perfect op elk kantoor. Deze prullenbak heeft een prachtig design en is zeer eenvoudig in gebruik. Het grote bovenste vak opent door middel van een sensor. Houd je hand voor de sensor en de deksel opent automatisch. Het onderst... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Perfect voor Thuis en Kantoor
 • +Geleverd met extra lekbakje voor groenafval (4 liter)
 • +Vingerafdrukvrij en vuilafstotend
Bekijken op Bol.com
2

StangVollby Halden Prullenbak met Sensor

Afval scheiden in stijl is zeer eenvoudig met deze Stangvollby design sensor prullenbak! Deze handsfree Ultraclean afvalemmer is voorzien van 3 vakken, waarvan 1 vak uitbreidbaar is door middel van een optionele scheidingswand. Deze hygiënische vuilbak verwijdert, dankzij de geïntegreerde Ozon ste... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Duurzaam RVS
 • +Modern design
 • +Handige binnenring
Bekijken op Bol.com
3

LifeGoods Prullenbak met Sensor - 50L

Stijlvol, hygiënisch en praktisch. De touch-free prullenbak met infrarood sensor van LifeGoods is wat je zoekt! Met een capaciteit van 50 liter is de prullenbak groot genoeg voor een huishouden of kantoor. Zwaai je hand 15-20 cm boven de infrarood sensor en de deksel gaat automatisch open. Na 5 sec... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Automatisch open en dicht
 • +Touch-free gebruik
 • +Afneembare binnenring
Bekijken op Bol.com
4

MOA Sensor Prullenbak - 50 liter - RVS & duurzaam ABS

Een prullenbak is maar een prullenbak? Nee. Wacht tot je de MOA rechthoekige prullenbak hebt gezien, en je wil nooit meer iets anders. Het eerste dat opvalt is de bijzondere rechthoekige vorm. Hij mag gezien worden. Naast het chieuqe ontwerp, zit de vuilnisemmer vol met technische snufjes. Wat te de... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Design voor een mooi prijsje
 • +Delay closing mode
 • +Soft close deksel
Bekijken op Bol.com
5

Homra LUX Prullenbak met Sensor

Prachtige sensor prullenbak met 50 liter inhoud. Handig en hygiënisch in gebruik en met een luxe uitstraling. Ideaal voor thuis en op kantoor! Deze prullenbak is perfect voor in de keuken, kantine, woonkamer en past perfect op elk kantoor. Deze prullenbak heeft een prachtig design en is zeer eenvou... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Prachig vierkant design
 • + Inclusief binnenring voor vuilniszak
 • +Open/dicht knoppen waarmee je de klep continue open kan laten staan
Bekijken op Bol.com

Wat is een sensorprullenbak?

Een sensor prullenbak is een afvalbak waarbij het deksel automatisch opent zodra jij je hand erboven houdt. Met behulp van een klein motortje wat in het deksel is verwerkt kan het deksel open en dicht gaan. Op deze manier hoef je de deksel niet aan te raken en dit scheelt weer vuile handen. De meeste afvalbakken met sensor bestaan uit éen compartiment, maar je hebt ook sensorprullenbakken met dubbele compartimenten. Dit is natuurlijk ideaal voor in de keuken waar je je afval meteen kunt scheiden.

Een sensor prullenbak is er in diverse uitvoeringen en maten. De sensor prullenbak wordt het meest gebruikt voor in de keuken omdat dit de plek is waar je het meeste afval produceert en weggooit. Bovendien is het super handig om tijdens het koken, als je je handen vol hebt gebruikt te maken van het sensor zodat je niet met je volle handen het deksel van de prullenbak open hoeft te maken.

Waarom een sensorprullenbak kopen?

Het grote voordeel van een sensor prullenbak is dat je zelf het deksel niet open of dicht hoeft te doen. Dit is vooral in de keuken of op kantoor de ideale prullenbak.

Het zorg voor hygiëne omdat je de deksel niet hoeft aan te raken. Het komt weleens voor dat je het deksel vergeet te sluiten, maar ook hier is aan gedacht want bij de sensor prullenbak sluit het deksel ook weer automatisch. Op deze manier blijven de nare geurtjes in de prullenbak en blijft de ruimte lekker fris ruiken.

Sensorprullenbak kopen? Houd hier rekening mee

Inhoud

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is de inhoud van de prullenbak. Bedenk van tevoren voor welke ruimte je de prullenbak gaat gebruiken zodat je hier de inhoud voor kunt afstemmen. De grote sensorprullenbakken vanaf 30 liter zijn het meest geschikt voor in de keuken. De kleinere sensor prullenbakken nemen minder ruimte in beslag en zijn ideaal voor in de wc of badkamer.

Materiaal

In het materiaal zit ook veel verschil. De 3 meest gebruikte materialen zijn: kunststof, roestvrijstaal en roestvrijstaal die vingerafdrukvrij is. Het voordeel van kunststof is dat dit materiaal licht van gewicht is en dus makkelijk te verplaatsen. Rvs-prullenbakken beschikken vaak over de beste kwaliteit en deze zijn tijdloos en hebben een lange levensduur. Ook beschikken de meeste materialen over een speciale vingerafdruk-vrije coating.

Batterij of adapter

Omdat de sensor werkt via een klein motortje in het deksel is er energie nodig. En om deze energie om te kunnen wekken heeft de sensor prullenbak batterijen nodig of sommige kunnen aangesloten worden op stroom. Let er daarom goed op of de sensor prullenbak die je op het oog hebt op batterijen werkt of dat je een stopcontact in de buurt moet hebben.