Ontdek hier de 5 beste steelstofzuigers van 2022!

 

In een huis waarin geleefd wordt zal moeten worden gestofzuigd. Stof verplaatst zich onzichtbaar en zichtbaar via de lucht, mensen en huisdieren verliezen haren en lopen rommel van buiten mee naar binnen. Helaas ontkomen we er dus niet aan om regelmatig te moeten stofzuigen. Hoewel het niet altijd een klusje is waarin we veel zin hebben, is het wel weer heel prettig als het stofzuigen gedaan is. Een steelstofzuiger kan je helpen om het stofzuigen sneller en makkelijker te doen. Hij is namelijk je grote vriend als het gaat om vlug, wendbaar en met een perfect resultaat te stofzuigen. Binnen enkele secondes is hij bij de hand gepakt en zuigt hij snoerloos je vloertje weer helemaal schoon. Zonder gesleep, gesjouw en gedoe.

Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt waarom een steelstofzuiger beter of fijner is dan een normale stofzuiger en wat de verschillen precies zijn. Daarom hebben we in dit artikel alles op een rijtje gezet om deze vragen voor jouw zo duidelijk mogelijk te beantwoorden. In onze top 5 lees je precies welke steelstofzuigers er door ons testpanel als beste uit de test zijn gekomen.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naareen vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling. Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.
Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten: de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

Steelstofzuiger draadloos 200Watt met 4 verschillende opzetstukken

Even snel je kamer schoonmaken zonder gedoe met kabels en snoeren. De ZDR-S600 steelstofzuiger van Zedar is sneller en krachtiger dan vergelijkbare type’s. Zelfs de moeilijk bereikbare plekken zijn eenvoudig schoon te houden met de verschillende bijgeleverde opzetstukken. Daarnaast heeft de st... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Om te bouwen tot kruimeldief
 • +65 dB
 • +Hepa filter
Bekijken op Bol.com
2

Rowenta X-Force 8.60 Flex RH9638 - Steelstofzuiger

De Rowenta X-Force 8.60 RH9638 – Steelstofzuiger combineert krachtige schoonmaak prestaties met een fijne gebruikservaring. Deze prestaties heeft de steelstofzuiger te danken aan de nieuwste Rowenta-technologieën: Een 185 Watt aangedreven motor en een krachtige Slide-in verwisselbare b... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Er kan een knik halverwege de stang gemaakt worden, om vele malen bukken te voorkomen.
 • +2 zuigkracht standen
 • +Extra filter meegeleverd
Cons
 • -Geen wandbevestiging
Bekijken op Bol.com
3

LifeGoods Steelstofzuiger 4-in-1 - Op batterij - 160W - RoodGrijs

Maak je huis in een handomdraai schoon met de LifeGoods 4-in-1 snoerloze steelstofzuiger. De stofzuiger is lichtgewicht, wendbaar en de mond kan 180° draaien. Door de 160W motor heb je 12 – 18 kpa zuigkracht tot je beschikking. In 4,5 uur is de 2200 mAh batterij volledig opgeladen en gaat de ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Wordt geleverd met ophangbeugel
 • +Sterke zuigkracht
 • +Mooie prijs kwaliteit verhouding
Bekijken op Bol.com
4

AEG CX7-2-S360 - Animal Edition - Steelstofzuiger

De AEG CX7-2-S360 – Animal Edition – Steelstofzuiger is soepel in handeling en sterk in zuigkracht. Deze steelstofzuiger wordt geleverd met het gemotoriseerde X Flexibility™ Animal Care-mondstuk voor het in één beweging opzuigen van vuil en dierenharen met het grootste gemak. Dankzij... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Lichtgewicht van maar liefst 2,4 KG
 • +Extra accessoires meegeleverd: Home and car kit, dierenharen borstel
 • +Incl. laadstation voor aan de muur of op de grond.
Bekijken op Bol.com
5

BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW PowerSeries Extreme PET Steelstofzuiger

Maak kennis met de nieuwe generatie 4IN1 POWERSERIES™ Extreme steelstofzuigers van BLACK+DECKER. Met een batterijduur van maximaal 55 minuten, 3 snelheden en een verwisselbare accu is deze 18V PET steelstofzuiger ontworpen om huishoudelijke taken snel, gemakkelijk en efficiënt uit te voeren... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Incl. handige hulpstukken
 • +Incl. accu en oplader
Bekijken op Bol.com

Waarom een steelstofzuiger kopen?

Er zijn een aantal voordelen aan een steelstofzuiger ten opzichte van een traditionele stofzuiger. We noemen de voors- en de tegens voor je op:

Compacter model

Een steelstofzuiger is in zijn geheel een compacter model dan een traditionele stofzuiger. Normaliter sleep je een stofzuiger aan de slang en de steel achter je aan waarbij het opvangreservoir en de motor met wieltjes op de grond blijft staan. Bij een steelstofzuiger heb je alles in één compact apparaat in je hand. Ook is een steelstofzuiger veel compacter opgeborgen. Hij houdt namelijk geen extra plek op de vloer bezet omdat steelstofzuigers vaak aan de muur bevestigd kunnen worden door middel van een wandbeugel.

Zakloos

Een steelstofzuiger is altijd zakloos. Hij vangt het stof op in zijn opvangbak welke bovenaan de steel vast zit. Door een knop over te halen kun je de opvangcontainer legen en weer terug plaatsen. Vaak zijn deze opvangbakken niet zo heel groot en sneller vol dan een traditionele stofzuiger. Dit is natuurlijk logisch want de complete stofzuiger zit vast aan de steel en daarom mag hij niet te zwaar zijn. Het is natuurlijk helemaal niet fijn als je een te zware steelstofzuiger moet vasthouden terwijl je een flinke oppervlakte moet schoon zuigen. Bij een traditionele stofzuiger staat de stofzuiger met zak/bak en motor op de grond met wielen, maar bij een steelstofzuiger komt al het gewicht op je armen te staan. Daarom zijn de meeste steelstofzuigers licht van gewicht en hebben ze een kleiner opvangreservoir.

Wendbaarder

Omdat je dus niet een heel gevaarte achter je aansleept met een steelstofzuiger, ben je veel wendbaarder. Je hebt als het ware het complete apparaat in je handen en daardoor blijf je nergens achter steken, hoef je niet te trekken aan een slang en kun je veel sneller de plekken bereiken waar je wilt stofzuigen.

Makkelijk pakken/opbergen

Een steelstofzuiger is dus een steel met daaraan het hele systeem. Je hoeft dus niet de stang te pakken, uit te vouwen, en daarbij te bukken om met je andere hand de stofzuiger te pakken. Vaak zijn traditionele stofzuigers een beetje onhandige dingen omdat je met twee delen moet slepen. Ook qua opbergen is het soms een gedoe. Met een steelstofzuiger heb je gewoon één compleet product in je hand, welk je hierna stationeert in een wandbeugel of oplaadstation aan de muur. Je trekt de steelstofzuiger met gemakt van de wandbeugel af en je kunt gelijk beginnen met zuigen.

Snoerloos

Wanneer je een stofzuiger met snoer hebt zal je ook een stopcontact in de buurt nodig hebben en kun je in principe oneindig stofzuigen. Waar de meeste traditionele stofzuiger doorgaans een snoer van 5 a 6 meter heeft zit je altijd vast aan deze beperkte reikwijdte. Opnieuw de kabel inpluggen in een ander stroompunt daar ontkom je vaak niet aan. Helaas neemt dit meestal wel lichte irritatie met zich mee omdat je net niet gemakkelijk alle plekjes met de lengte van het snoer kunt bereiken. Daarom is een snoerloze steelstofzuiger met accu wel zo fijn.

Er zijn Lithium accu’s welke maximaal 30 minuten aan een stuk kunnen zuigen, en andere tot maximaal 95 minuten.

De oplaadtijd varieert van 120 minuten tot 330 minuten.

Het voordeel van een snoerloze steelstofzuiger is wel dat je overal kunt komen, zonder dat je aan een snoer vast zit. Het nadeel kan zijn, als je vloeroppervlakte groot is dat je accu niet tot  voldoende stroom beschikt. Hier is wel een oplossing voor, namelijk dat je kijkt naar een steelstofzuiger die een lange gebruiksduur heeft met volledige capaciteit.

Steelstofzuiger kopen? Houd hier rekening mee

Overige informatie waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een steelstofzuiger:

Het gewicht

Ongeveer 3,2 kg tot 5,3 kg. En alles daartussen.

Luchtfilter

HEPA-filters (High Efficiency Particulate Air) zijn filters met een grote capaciteit om hele kleine (stof)deeltjes te filteren. HEPA-filters verwijderen meer dan 99,9% van de deeltjes uit de luchtstroom die door het filter heen gaat. Deze deeltjes kunnen bestaan uit allergenen, virussen, bacteriën, chemische samenstellingen, stof, etc. Een HEPA-filter is het allerbeste type luchtfilter dat momenteel op de markt is.

Het is niet vanzelfsprekend dat er een HEPA filter ingebouwd zit in een steelstofzuiger. Wanneer dit wel zo is dan staat dit duidelijk aangegeven in de specificaties van het betreffende product.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau varieert, waar 60 dB laag is en 95 dB hoog. Om een goede vergelijking te kunnen maken hierbij een voorbeeld; een gemiddelde traditionele stofzuiger maakt ongeveer 80 dB aan geluid.

Turbostand

De meeste steelstofzuigers hebben een turbo zuigstand er op zitten. Dit betekend, wanneer je deze knop gebruikt, je met meer vermogen een hogere zuigkracht krijgt. Dit is bijvoorbeeld handig als je tapijt wilt stofzuigen of een deurmat waar veel zand in zit. Let er bij het gebruik van de turbostand wel op dat wanneer je deze stand aan zet, je wel veel sneller door de accu heen bent. De gebruiksduur wordt met een volle accu terug gebracht naar bijvoorbeeld maximaal 5 minuten tot maximaal 20 minuten (dit verschilt heel erg per model).

Rechtopstaan functie

Sommige modellen zijn uitgerust met de functie zelfstandig rechtop te kunnen blijven staan. Dit is handig wanneer je even iets met twee handen van de grond moet pakken of je moet het apparaat heel even stil zetten. Hij blijft dan rechtop staan zonder dat je hem vast hoeft te houden.

180 graden mondstuk

Wat fijn is aan een steelstofzuiger is dat je dus lekker wendbaar bent met het hele apparaat. Wat het voordeel van een 180 graden mondstuk is, is dat je de steel helemaal plat kan leggen en het mondstuk ook plat ergens onder kunt schuiven zodat deze op de moeilijkst bereikbare plekken kan komen. Super handig als je bijvoorbeeld een lage kast, bank of bed hebt, waar je al een tijdje niet met de stofzuiger bent geweest.

Telescoopsteel

Lang niet bij allemaal is dit een optie die standaard op een steelstofzuiger zit, maar ze zijn zeker te koop. Door het hebben van een telescoopsteel kun je zelf de lengte van de steel bepalen. Dit is super handig wanneer je zelf een lange of juist een korte lengte hebt.