Ontdek hier de 5 beste stofzuigers zonder zak van 2024!

Een stofzuiger zonder zak is een nieuw generatie stofzuiger. Je hebt voor dit type stofzuiger geen losse stofzuigerzakken meer nodig omdat deze stofzuigers over een opvangreservoir of opvangbak beschikken die je na elke stofzuigronde weer kunt legen. Het is een kostenbesparende en energiebewuste keuze om een stofzuiger zonder zak aan te schaffen. Tegenwoordig is het leven al duur genoeg, dus als we ergens kosten op kunnen besparen dan doen we dat natuurlijk graag. Het is ook gewoon helemaal niet nodig om per se een stofzuiger met zak te kiezen. Je produceert er onnodig afval mee omdat we de stofzuiger toch wel heel regelmatig gebruiken en daardoor de wegwerpzak moeten weggooien en niet kunnen hergebruiken. De zakloze stofzuiger is daarom een mooi product waarbij dat dus wel kan. Je leegt de opvangbak met alle gemak na elke stofzuigbeurt en daarna zet je hem schoon weer weg voor het volgende gebruik. Stofzuigerzakken kopen hoeft dus niet meer!

Wij hebben de verschillende stofzuigers zonder zak voor je uitgezocht en op een rijtje gezet in onze top 5. Daarbij vertellen we je graag alle ins- en outs over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe stofzuiger zonder zak. Lees je mee?

Onze favoriet

De AEG LX7-2-ANIM Animal Edition stofzuiger zonder zak is dé oplossing voor een krachtige en effectieve reiniging tegen dierenhaar. Het HEPA 14 filter zorgt voor een optimale luchtzuivering. Bestel nu voor een schone leefomgeving!

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud

2e beste keuze

De Philips PowerPro Compact FC9331/09 is een krachtige stofzuiger zonder zak die moeiteloos vuil en stof opzuigt. De PowerCyclone 5-technologie scheidt stof en lucht in één keer, waardoor deze stofzuiger optimale prestaties levert. Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk om op te bergen. Een perfecte keuze voor een snelle en effectieve reiniging

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud

3e beste keuze

De Tristar SZ-2174 is een krachtige stofzuiger zonder zak die geschikt is voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Met de bijgeleverde accessoires kun je ook moeilijk bereikbare plekken reinigen. Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk om op te bergen. Een uitstekende keuze voor een snelle en efficiënte reiniging in huis.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud

Op deze pagina:

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling. Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.
Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten: de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste stofzuiger zonder zak

De beste stofzuiger zonder zak - AEG LX7-2-ANIM - Animal Edition - Stofzuiger zonder zak - Stofzuigers - Dierenhaar - Hepa 14

Haal de AEG LX7-2-ANIM Animal Edition stofzuiger zonder zak in huis en geniet van een krachtige reiniging voor jou en je huisdieren. Deze stofzuiger is speciaal ontworpen om dierenhaar en stof effectief te verwijderen met behulp van een HEPA 14 filter. Ervaar het gemak van een stofzuiger zonder zak en bestel vandaag nog!

#1
AEG LX7-2-ANIM - Animal Edition

De AEG LX7-2-ANIM Animal Edition stofzuiger zonder zak is dé oplossing voor een krachtige en effectieve reiniging tegen dierenhaar. Het HEPA 14 filter zorgt voor een optimale luchtzuivering. Bestel nu voor een schone leefomgeving!

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud
Beste prijs op BOL.com

#2
Philips PowerPro Compact FC9331/09

De Philips PowerPro Compact FC9331/09 is een krachtige stofzuiger zonder zak die moeiteloos vuil en stof opzuigt. De PowerCyclone 5-technologie scheidt stof en lucht in één keer, waardoor deze stofzuiger optimale prestaties levert. Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk om op te bergen. Een perfecte keuze voor een snelle en effectieve reiniging.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud
Beste prijs op BOL.com

#3
Tristar SZ-2174 - Stofzuiger zonder zak

De Tristar SZ-2174 is een krachtige stofzuiger zonder zak die geschikt is voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Met de bijgeleverde accessoires kun je ook moeilijk bereikbare plekken reinigen. Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk om op te bergen. Een uitstekende keuze voor een snelle en efficiënte reiniging in huis.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud
Beste prijs op BOL.com

#4
Aigostar Tidy 33YAM - Stofzuiger zonder zak

De Aigostar Tidy 33YAM is een krachtige stofzuiger zonder zak die geschikt is voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Met de bijgeleverde accessoires kun je ook moeilijk bereikbare plekken reinigen. Het compacte ontwerp en de lichtgewicht constructie maken het gemakkelijk om te manoeuvreren. Een uitstekende keuze voor een betaalbare en effectieve reiniging.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud
Beste prijs op BOL.com

#5
Bosch BGC21X300 Serie | 4 - Stofzuiger zonder zak

De Bosch BGC21X300 Serie | 4 is een krachtige stofzuiger zonder zak met een hoog vermogen en optimale zuigkracht. De wasbare HEPA-filter zorgt voor een schone luchtuitstoot en de accessoires maken het gemakkelijk om moeilijk bereikbare plekken te reinigen. Het compacte ontwerp en de stille werking maken het ideaal voor dagelijks gebruik.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud
Beste prijs op BOL.com

Wat is een stofzuiger zonder zak?

Een stofzuiger zonder zak is een normale stofzuiger maar met een bak die alle gruis, stof, zand en haren in opvangt. Ze worden ook wel cilinderstofzuigers genoemd. Deze specifieke stofzuiger beschikt dus niet over een papieren of microvezel wegwerp stofzuigerzak. Wanneer je klaar bent met stofzuigen of wanneer de bak vol is geraakt, kun je de opvangbak legen in de prullenbak. De lege bak zet je daarna terug op de stofzuiger om hierna het stofzuigen verder voort te zetten of om hem leeg weg te zetten, klaar voor het volgende gebruik.

Een stofzuiger zonder zak ziet er optisch iets anders uit dan een stofzuiger met zak. Vaak zie je aan de bovenkant of buitenkant de opvangbak zitten waarin alle vuil opgevangen wordt. Hij is daardoor vaak wel wat groter dan een normale stofzuiger. Bijna alle grote merken hebben wel een stofzuiger zonder zak in hun assortiment. Sommige beschikken zelfs over meerdere modellen. Zo heb je stofzuigers zonder zak die bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld zijn om honden en kattenharen mee weg te zuigen. Hier zitten dan ook de nodige accessoires bijgevoegd zodat je de hardnekkige haren ook echt goed los krijgt. Er zijn stofzuigers met een extra grote XXL reservoir, of extra lang snoer en met een laag geluidsniveau. En zo zijn er nog talloze opties te benoemen welke een zakloze stofzuiger tot een handig en efficiënt product maken.

Waarom een zakloze stofzuiger kopen?

Eigenlijk om 2 redenen is het slim om een zakloze stofzuiger te kopen ten opzichte van een stofzuiger met zak.

Namelijk om reden 1; een stofzuiger zonder zak produceert geen afval omdat je geen volle zakken hoeft weg te gooien wanneer de stofzuigerzakken vol zijn met vuil. Bij dit type stofzuiger gooi je na gebruik gewoon de inhoud van de bak leeg in de prullenbak en klik je vervolgens de geleegde opvangbak weer terug op de stofzuiger. Je spaart hiermee enorm het milieu. Ons milieu krijgt tegenwoordig al genoeg te voortduren doordat ons hele leven zo is ingericht op gemak en snelheid. Vaak zien we dat daarbij toch veel onnodig (plastic) afval komt kijken en dit wordt niet altijd op de juiste manier gescheiden en verwerkt bij de afvalverwerking. Je steentje bijdragen aan een gezondere wereld en dus een beter milieu, kan  dus ook bij de aanschaf van een stofzuiger zonder zak. Gelukkig hoef je met het aanschaffen van een stofzuiger zonder zak niet altijd de hoofdprijs te betalen, deze type stofzuigers heb je ook in middenklasse modellen van bekende merken en hierbij lever je uiteraard niet in op de kwaliteit of de prestaties van het apparaat. Op deze manier blijft het voor iedereen interessant om de overweging te maken een stofzuiger zonder zak aan te schaffen zonder dat je daarvoor enorm met geld over de balk hoeft te smijten.

En reden 2; omdat je ermee ook hoop geld bespaard. De steeds terugkerende kosten voor de aanschaf van nieuwe stofzuigerzakken heb je niet meer wanneer je een zakloze stofzuiger neemt. De nieuwste soorten stofzuigerzakken zijn tegenwoordig gemaakt van microvezel en bevatten verschillende filterlagen die bijvoorbeeld een antiallergische werking hebben. Deze stofzuigerzakken zijn vrij duur in aanschaf en niet herbruikbaar dus je zal ze elke keer opnieuw moeten kopen als ze op zijn. Bij een stofzuiger die geen zak nodig heeft, daar zitten ook filters in die bestaan uit verschillende lagen en op verschillende manieren hun werking doen. Daar heb je niet speciaal een stofzuigerzak voor nodig. Fabrikanten van stofzuigers zonder zak hebben daar goed over nagedacht en hebben dit uiteraard opgelost met losse filtersystemen in het apparaat. Een ander voordeel is ook dat je dus niet meer hoeft na te denken over die stofzuigerzakken. Het wil nog wel is kunnen gebeuren dat je ze vergeten bent te kopen en ze juist op dat moment hard nodig hebt. Dit soort lastige situaties zijn dus ook gelijk verledentijd.

Stofzuiger zonder zak kopen? Houd hier rekening mee

Een aantal specificaties waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een stofzuiger zonder zak zijn bijvoorbeeld:

Het gewicht

In principe staat je stofzuiger natuurlijk op de vloer, dus daarmee voel je het gewicht niet zo snel. Maar wanneer je je stofzuiger wilt opbergen op een aparte plek, dan is het handig als je stofzuiger niet te zwaar is. Ook wanneer je veel trappen op en af moet met de stofzuiger in je handen is het niet fijn als je stofzuiger zwaar is. Je wilt je geen breuk sjouwen natuurlijk, zeker niet als je al lichamelijke klachten hebt zouden wij zeker adviseren om hier een beetje op te letten. De zwaarste stofzuigers die we hebben gezien wegen tussen de 9 en 10 kg, en de lichtste zo rond de 3,5 kg.

Geluidsniveau

Een gemiddelde stofzuiger zit qua geluidsniveau rond de 80 dB. Wanneer je dit de hele dag aan hebt staan dan kan dat schadelijk zijn voor je gehoor. Omdat het natuurlijk maar korte momenten zijn dat je dit geluid om je heen hoort, is dit geluidsniveau niet zo spannend en wordt dit als een normale goedgekeurde waarde beschouwd. Is er nou een reden waarom je harde geluiden niet prettig vindt? Of misschien heb je wel een huisdier die erg angstig wordt door deze herrie? Dan zijn er ook stofzuigers die minder geluid produceren. Als dit iets is wat je belangrijk vindt? Kijk dan naar een stofzuiger met een geluidsniveau van 67 dB bijvoorbeeld. Deze zijn echt een stuk stiller.

Het snoer

Wat wij zien is dat de meeste merken hun stofzuigers verkopen met extra lange snoer. Het wordt tenminste zo omschreven in hun artikelomschrijving. De gemiddelde lengte van een normale stofzuigersnoer is 5 a 6 meter. Hiermee bereik je een actieradius van zo’n 9 meter. Bij sommige merken zie je dus staan dat het een stofzuiger met extra lang snoer betreft, maar daadwerkelijk beschikt de stofzuiger maar over een 6 meter lange snoerlengte. Wij vinden dit een beetje misleidend en willen je er graag op wijzen zodat je er op kunt letten tijdens het aanschaffen van een stofzuiger. In onze beleving is een extra lang snoer bijvoorbeeld 15 meter (deze bestaan echt), een extra lang snoer is niet 6 meter.

Borstel accessoires

Het kan zijn dat je een specifieke borstel nodig hebt voor je vloer. Misschien heb je wel een kwetsbare vloer en zoek je een zachte borstel. Een andere optie is dat je juist kieren goed schoon wilt zuigen en daarvoor een opzetstuk nog hebt. Dit zijn de verschillende opzetstukken die je kunt vinden om het schoonmaakklusje nog makkelijker te maken: Combizuigmond, parketzuigmond, turbozuigmond, kierenzuigmond, meubelzuigmond, dierenharenzuigmond. De steel die bij de stofzuiger zit is in de meeste gevallen telescopisch uitschuifbaar en kun je dus op een korte en lange lengte gebruiken.

Veelgestelde vragen

Waarom gebruik je een stofzuiger zonder zak?

Stofzuigers zonder zak zijn een schoon en duurzaam alternatief voor de klassieke stofzuiger met zak. Ze zijn gemakkelijk te reinigen en hebben geen vervangingszakken nodig, waardoor ze minder afval produceren. 

Wat is het voordeel van een stofzuiger zonder zak?

Stofzuigers zonder zak zijn een veel hygiënischer alternatief voor stofzuigers met zak. Ze hebben geen filters die verstopt raken, waardoor ze meer stof opnemen. Ze zijn ook milieuvriendelijker, omdat er geen vervangingszakken nodig zijn.

Onze favoriet

De AEG LX7-2-ANIM Animal Edition stofzuiger zonder zak is dé oplossing voor een krachtige en effectieve reiniging tegen dierenhaar. Het HEPA 14 filter zorgt voor een optimale luchtzuivering. Bestel nu voor een schone leefomgeving!

Beste prijs op BOL.com