Ontdek hier de 5 beste stoomgenerators van 2022!

Strijken… van vele mensen is het niet het favoriete klusje in het huishouden. Mensen die de voordelen van een stoomgenerator nog niet kennen stellen het strijkwerk vaak lang uit of nemen gewoon een strijkhulp in dienst welke gepaard gaat met wekelijkse extra kosten. Het blijft een kriem en ons leven is al druk genoeg voor werkjes zoals deze. Het is al snel een enorme opgave en een tijdrovend klusje. Je ziet er als een berg tegenop.. ‘letterlijk’!

Met een stoomgenerator wordt dit werk een waar feestje en heb je binnen een handomdraai een mooie stapel glad gestreken kledingstukken die zo de kast in kunnen. Vanaf nu zal je berg met strijkgoed niet meer opstapelen, want het is met een stoomgenerator supersnel en zonder enkele moeite weggewerkt.

Als je wilt investeren in een nieuw strijkijzer? Dan vertellen wij je graag wat de grote voordelen zijn van een stoomgenerator.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

Tefal Express Essential SV6115 - Stoomgenerator

De Tefal Express Essential SV6115 – Stoomgenerator is de perfecte mix van snel strijken en uitstekend comfort. Express Easy werkt sneller dan een traditioneel stoomstrijkijzer dankzij de krachtige stoomprestaties. Deze gebruiksvriendelijke stoomgenerator heeft een groot waterreservoir ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +De krachtige stoomstoot van wel 280 g/min pakt zelfs de meest hardnekkige kreukels aan
 • +Zowel strijken als verticaal stomen is mogelijk
 • +Snelle opwarming van 2 minuten om zo snel mogelijk met jouw stoomsessie van start te gaan
Check de prijs
2

Tefal - Pro Express Vision GV9810 - Stoomgenerator

De Tefal Pro Express Vision Stoomgenerator Perfecte kledingverzorging was nog nooit zo makkelijk: de Tefal Pro Express Vision stoomgenerator zorgt voor genoeg stoomkracht voor al jouw strijk- en stoombehoeften. De Express Vision beschikt over geavanceerde technologie die zorgt voor uitmuntende kledi... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Continue stoomproductie tot wel 180 g/min
 • +Stoomstoot van maar liefst 680 g/min
Cons
 • -Door de grootte lastig op te bergen
Check de prijs
3

Tefal Liberty SV7030 - Stoomgenerator

Eenvoudig en snel strijken met de Tefal Liberty stoomgenerator De compacte Tefal Liberty SV7030 Stoomgenerator is een goede mix van snel strijken en uitstekend comfort. Liberty werkt sneller dan een traditioneel stoomstrijkijzer dankzij de krachtige stoomprestaties en een XL waterreservoir om cons... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Met afneembaar waterreservoir voor makkelijk bijvullen
 • +Snelle opwarmtijd van 2 minuten
 • +Krachtige 310 g/min. stoomstoot pakt zelfs de meest hardnekkige kreuken aan
Cons
 • -Extra filters nodig voor ontkalken (worden 2 bijgeleverd)
Check de prijs
4

Philips PerfectCare Performer GC8723.20

De PerfectCare Performer GC8723/20 – stoomgenerator biedt je fantastische resultaten met weinig moeite. Hij is ideaal als je regelmatig strijkt en zo snel mogelijk klaar wil zijn. Hij heeft een stoomstoot van maarliefst 390g om de grote kreuken te laten verdwijnen. Deze stoomgenerator met een... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Afneembaar waterreservoir
 • +Zeer geschikt voor intensief gebruik, waar een stoomstrijkijzer dat niet is
 • +Stoomstoot van max 380 g, waardoor strijkwerk snel kreukvrij is
Cons
 • -Neemt meer ruimte in dan een stoomstrijkijzer
Check de prijs
5

RYER Stoomstrijkijzer met Stoomgenerator

Kijk jij ook altijd op tegen die berg kleding die gestreken moet worden? Met het Ryer stoomstrijkijzer ben je in mum van tijd klaar met het strijken van je was. Het stoomstrijkijzer is geschikt voor vrijwel alle stoffen. Zeg gedag tegen vervelende kreukels in kleding, gordijnen, beddengoed en soms z... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Anti-drup functie
 • +2 meter kabel en kabel opslagruimte
 • +Aanpasbare temperatuur
Cons
 • -
Check de prijs

Wat is een stoomgenerator?

Een stoom generator, het woord zegt het eigenlijk al. Het is een strijkijzer die door veel druk een krachtige stoom straal genereerd. Door de flinke aantal bars ontstaat er enorme druk om je wasgoed in rap tempo super glad te strijken. Het is een strijkijzer die voor vele soorten materialen geschikt is omdat de kracht van het strijkijzer echt achter de druk van de stoom zit. Je maakt uiteraard ook gebruik van de hitte van de strijkbout, welke je voor elke (delicate) stof kunt instellen. De druk van de stoom doet als het ware het echte werk. Die kracht van de stoomjets jagen de kreukels uit je wasgoed zonder enige kracht van jezelf. Zelfs de diepste en scherpste vouwen verdwijnen als sneeuw voor de zon met een stoomgenerator.

Hoe ziet een stoomgenerator er uit?

Het handstuk van de stoomgenerator ziet er uit als een normale strijkbout, alleen zit deze met een slangetje vast gekoppeld aan een los waterreservoir. Bovenop het waterreservoir zit het hitte bestendige plateau waar het strijkijzer op kan rusten als je het even niet gebruikt. Het geheel is wel een flink formaat apparaat.

Vaak beschikken de stoomgeneratoren ook over een wat groter waterreservoir zodat je niet elke 10 minuten het water hoeft bij te vullen. Het is natuurlijk prettig als je snel door kunt werken en vlot door je stapel strijkgoed heen bent. Mocht het water tussentijds toch op raken, dan is het bij de meeste stoomgeneratoren geen probleem om continue bij te vullen. Je hoeft het apparaat dan niet helemaal af te laten koelen voordat je het reservoir kunt verwijderen of de opening kunt losmaken. Het grote voordeel van een los waterreservoir is dat je strijkbout een stuk lichter is van gewicht. Zeker mensen met aandoeningen als fybromyalgie, artrose of reuma zullen baat hebben bij dit soort strijkijzers. En ook als je geen last hebt van je gewrichten, dan is het nog steeds heel fijn dat je geen overmatig ballast meedraagt tijdens het strijkwerk.

Wat voor opties zitten er op een stoomgenerator?
Bij vrijwel iedere stoomgenerator zitten de volgende opties er wel op:

– Thermostaat regelaar (temperatuur)
– Regelbare stoomafgifte (stoom druk)
– Verschillende instelbare warmte standen voor delicate materialen
– Puls functie/stoomstoot functie
– Afneembaar waterreservoir
– Automatisch uitschakelen
– Tuimelsnoer
– Opbergruimte voor het snoer
– Bij sommige: zelfreinigingsfunctie tegen kalkvorming
– Bij sommige: sprayfunctie

Waarom een stoomgenerator kopen?

Hier boven legde we het al kort uit. Een stoom generator is dé krachtpatser onder de stoom strijkijzers en dat betekend veel voordelen. Waarom het slim is om voor een stoomgenerator te kiezen is wat ons betreft vrij duidelijk.
Door de grote kracht van de stoom strijk je met alle gemak de moeilijkste en grofste kreukels uit je wasgoed weg. Hij vliegt als het ware over de oppervlakte heen, de stoom doet het werk voor je.

Vanwege de lichtgewicht strijkbout kost het je geen kracht om de strijkbout te bedienen maar voelt hij vederlicht aan. Dit zal prettiger aanvoelen voor je handen, je armen en je nek. Vanwege het grote waterreservoir zal je veel kledingstukken in één ronde kunnen wegwerken. Uiteindelijk ben je sneller door je stapel wasgoed heen en hou je meer tijd over voor de leuke dingen in het leven.

Stoomgenerator kopen? Houd hier rekening mee

De afmeting

Met stip op nummer 1 willen we je wel mededelen dat het hele apparaat best een flinke unit betreft qua formaat. Kijk vooraf naar de afmetingen van de verschillende merken stoomgenerators en check je vrije ruimte in de berging.

Het gewicht

Wees je bewust van het gewicht van de stoomgenerator, zeker wanneer hij gevuld is met water kan hij erg zwaar zijn. Wanneer je de stoomgenerator wilt gebruiken, is het het handigst als je met een leeg waterreservoir start. Leeg na het laatste gebruik altijd het restant uit het reservoir en zet hierna de unit weg. Zo sjouw je je geen breuk tijdens het verplaatsen van het hele apparaat en je stoomgenerator zal hierdoor ook minder snel verkalken.

De geschikte strijkplank

Omdat de stoomgenerator een groot en zwaar ding kan zijn, wordt door sommige merken stoomgenerators aangeraden om een geschikte strijkplank te gebruiken voor het gebruik van de stoomgenerator. Met name is het belangrijk dat de strijkplank zeer stabiel staat en genoeg gewicht kan dragen. Het is overigens geen absolute must om een andere strijkplank daarvoor aan te schaffen want de stoomgenerator kan ook makkelijk naast de strijkplank op een tafeltje of stoel staan, of indien het stoomsnoer lang genoeg is zou hij ook op de grond kunnen staan.

De prijs

Stoomgenerators zijn er in veel verschillende prijsklasse. Variërend van €59,00 voor een complete set tot €399,00 voor de meest luxe stoomgenerators van bekende merken. Hier tussenin is de keuze reuze voor ieders budget.