Ontdek hier de 5 beste stoomreinigers van 2022!

Met een stoomreiniger is je huis in een handomdraai super schoon! Doordat je Vileda Steam XXL Power Padschoonmaakt met stoom dood je vrijwel direct alle bacteriën en schimmels. Je hebt bij deze manier van schoonmaken ook geen schoonmaakmiddel nodig, wat weer scheelt in je portemonnee en zo laat je ook geen zeepresten achter op je vloer.
Stoomreinigers, ook wel steam cleaners genoemd, zijn er in diverse modellen.
Zo heb je stoomreinigers om je vloer mee te reinigen, maar ook hand modellen die ideaal te gebruiken zijn voor het schoonmaken van ramen en glazen deuren.
Welke stoomreiniger voor jou geschikt is hangt dus helemaal af van jou behoefte. Lees gauw verder om te ontdekken welke stoomreiniger bij jou past.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

1

Vileda Steam XXL Power Pad

Door de hoge temperatuur van de damp die uit de Vileda stoomreiniger komt, worden 99,9% van bacteriën verwijderd*. Deze manier van schoonmaken is hygiënischer dan een reiniging met chemicaliën, die heb je hiervoor dus niet nodig! Doordat de stoom zo krachtig is hoef je zelfs geen schoonmaakmiddel... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Doodt 99,9% van de bacteriën
 • +Licht en gemakkelijk in gebruik
 • +Warmt op in 15 sec.
Bekijken op Bol.com
2

STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger Én Handstomer

Schoonmaken wordt een eitje. De Steam-IT Stoomreinigers maken het je makkelijk om je vloeren, tapijt, de bank, spiegels en zelfs de badkamer grondig schoon te maken. Geen emmers meer met water of chemische schoonmaakmiddelen. De Steam-It beweeg je comfortabel door je huis terwijl je elk plekje eenvo... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Stoomreiniger en handstomer
 • +Flexibel en licht gewicht
 • +Extra opzetstukken
Bekijken op Bol.com
3

Kärcher SC 3 EasyFix - Stoomreiniger

Wil je hardnekkig vuil verwijderen zonder gebruik te maken van agressieve chemicaliën? Dan is een SC 3 Easyfix stoomreiniger van Kärcher echt iets voor jou. Met stoom dood je maar liefst 99,99% van alle bacteriën in huis! [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Water wordt automatisch ontkalkt door het slimme ontkalkingsfilter
 • +De stoomreiniger kan non-stop worden bijgevuld
 • +Schoonmaken zonder chemicaliën
Bekijken op Bol.com
4

Tristar SR-5261 Stoomreiniger

Gebruik de kracht van stoom om je vloeren en huis goed te reinigen. De Tristar SR-5261 Stoomreiniger maakt korte metten met vuil en bacteriën op zowel harde als zachte vloeren en zelfs op je ramen. Dankzij de afneembare staaf is de stoomreiniger heel eenvoudig op te bergen en zelfs als handheld mod... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Geen chemicaliën nodig
 • +Complete set met hulpstukken
 • +Ook te gebruiken als handheld
Bekijken op Bol.com
5

BLACK+DECKER FSM1616-QS - Stoomreiniger

De stoomreiniger FSM1616-QS van BLACK+DECKER is 1600W, hygiënisch, makkelijk, snel en chemicaliënvrij voor alle gesloten vloeren. Met de Lift&Reach afneembare compacte stoomkop bereik je ook de lastigste hoeken. De stoomreiniger FSM1616-QS is te gebruiken op alle gesloten vloertypes dankzij Au... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +AutoSelect Technology
 • +180 graden draaibare kop
 • +afneembare compacte stoomkop
Bekijken op Bol.com

Wat is een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is een huishoudelijk apparaat waarmee je op een milieuvriendelijke manier o.a. je vloer reinigt.
In het huishouden gebruik je meestal diverse (agressieve) schoonmaakmiddelen wat niet goed is voor het milieu, maar vaak ook niet voor je vloeren en andere meubelen.
Doordat je met een stoomreiniger gebruik maakt van hete stoom, dood je vrijwel direct alle schimmels en bacteriën.
In het waterreservoir wordt het stoom aan de kook gebracht. De stoom die hierbij vrijkomt wordt door het mondstuk naar buiten gebracht. Meestal is het water in slechts enkele minuten op temperatuur zodat je direct aan de slag kunt.
Je haalt enorm veel vlekken zoals olievlekken of vetvlekken eenvoudig weg met het gebruik van een stoomreiniger. Zelfs je fornuis en tapijten kan je ermee schoonmaken.
De meeste stoomreinigers zijn te gebruiken voor alle ondergronden, maar houdt er rekening mee dat laminaat en parket kwetsbare vloeren zijn. De meeste stoomreinigers zijn in te stellen voor alle typen vloeren, maar houdt hier dus rekening mee in de aanschaf van jou apparaat.
Stoomreinigers zijn er dus in diverse maten, zo heb je ook de handstoomreinigers die je kunt gebruiken om je badkamer of ramen mee schoon te maken.
Wat je nu ook veel ziet is dat de meeste stoomreinigers worden geleverd met allerlei accessoires zodat je het apparaat kunt gebruiken voor je vloer, ramen, badkamer en keuken. Zo ben je in 1 koop meteen klaar en kan jij gaan beginnen met schoonmaken!

Waarom een stoomreiniger kopen?

Ben jij het zat om op je knieen die hardnekkige vlekken weg te boenen? Of heb jij tijdens het ramen zemen altijd last van opdroog strepen? Dan is een stoomreiniger echt iets voor jou.
Met een stoomreiniger maak je het jezelf een stuk makkelijker in het huishouden.         En omdat het voor meerdere huishoudenlijke taken te gebruiken is, vang je 2 vliegen in 2 klap.
Om een aantal voorbeelden te noemen, dit kun je schoonmaken met een stoomreiniger: meubels, vloeren, gordijnen, ramen, kozijnen, matrassen, dekbedden en een fornuis.
En het maakt ook nog eens hygienisch schoon zonder dat er schoonmaakmiddel aan te pas komt. Dit scheelt dus weer in je portomonee en je helpt meteen het milieu een handje.

Stoomreiniger kopen? Houd hier rekening mee

Wil jij een stoomreiniger gaan aanscchaffen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Denk dus goed na voordat je er een aanschaft en kijk goed naar de diverse stoomreinigers.
Bedenk eerst waar je jou stoomreiniger voor wil gebruiken. Wil je er 1 aanschaffen om je vloer mee te reiniger? Dan kan je het beste kiezen voor een wat eenvoudigere versie. Stoomreinigers met diverse accessoires en opzetstukken zijn vaak kostbaarder, als jij dit allemaal niet nodig hebt is dit zonde van je aankoop.

Heb jij veel tapijt in huis? Kies dan een stoomreiniger die geschikt is voor tapijt. Het zou zonde zijn als je je vloer wilt reinigen en een groot deel van je huis bestaat uit tapijt en je stoomreiniger is hier niet voor geschikt.

Ook een belangrijk onderdeel is het waterreservoir. Je wil niet dat je om de haverklap moet stoppen met je werkzaamheden om het waterreservoir te moeten bijvullen. Kijk dus of deze voldoende capaciteit heeft voor een grote schoonmaakbeurt.

De kosten van een stoomreiniger lopen erg uiteen. Van 50 tot 500 euro. Je kunt het dus vergelijken met de aanschaf van een stofzuiger. Een goede tapijtreiniger heb je niet voor minder dan 400 euro, maar bedenk wel dat een proffesionale schoonmaakbeurt vaak tot in duizenden euro’s loopt. Dan is de keus snel gemaakt.