Ontdek hier de 5 beste strijkijzers van 2022!

We willen allemaal netjes de deur uit zonder dat onze kleding onder de kreukels zit.
Hiervoor is een strijkijzer onmisbaar in ieder huishouden, want helaas komt de kleding niet zonder kreukels uit de droger of wasmachine.
Wanneer je op zoek gaat naar een strijkijzer, kom je al snel tot de ontdekking dat er enorm veel strijkijzers te koop zijn. Met allemaal hun eigen functies en uitstraling.
Om het je wat makkelijker te maken hebben wij de 5 beste strijkijzers voor je op een rijtje gezet.
Lees snel mee om te ontdekken welke strijkijzer er het beste past bij jouw wensen.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

1

Braun TexStyle 3 - SI 3030 PU - Stoomstrijkijzer - Paars

De Braun TexStyle 3 SI 3030 PU stoomstrijkijzer zorgt ervoor dat je alle kanten op kan, wanneer je kleding strijkt en stoomt. De Braun TexStyle 3 SI 3030 PU stoomstrijkijzer bevat een 3D-strijkzool, waarmee je achterwaarts kunt strijken. Dit maakt je strijkklus een stuk gemakkelijker. De Braun TexSt... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Zelfreinigend antikalk systeem
 • +Waterreservoir van 270ml
 • +Met spaarfunctie
Check de prijs
2

Tefal Easygliss Plus FV5735 - Stoomstrijkijzer

Werk je strijkgoed sneller en makkelijker weg met het Tefal Easygliss Plus Stoomstrijkijzer. Dit strijkijzer is uitgerust met de Tefal Durilium Airglide Technology strijkzool die, dankzij een vermogen van 2500 Watt, in een mum van tijd opgewarmd is. Zo kun je direct aan de slag, en een continue stoo... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +De druppelstop zorgt voor schone kleren
 • +Korte opwarmtijd
 • +Continue stoomafgifte
Check de prijs
3

Philips 3000 series DST3011

Maak strijken makkelijk dankzij de krachtige stoomstoot die zelfs de meest hardnekkige kreuken verwijdert met de Philips 3000 series DST3011/20 – Stoomstrijkijzer. De keramische zoolplaat glijdt makkelijk over stoffen en met het waterreservoir van 300 ml kun je kleinere hoeveelheden strijken z... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +2100 watt voor snel opwarmen
 • +Druppelstop
 • +Triple Precision-voorkant
Check de prijs
4

Esperanza - Reisstrijkijzer

Een stoomstrijkijzer neem je niet zomaar even mee op vakantie, maar je wilt op locatie natuurlijk wel gladgestreken kleding dragen. Het compacte reisstrijkijzer van Esperanza, is precies hiervoor gemaakt. Dit strijkijzer kun je makkelijk meenemen op reis, zodat je voor je uit eten gaat nog gewoon je... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Krachtig droogstrijkijzer
 • +Compact voor op reis
 • +Goede kwaliteit
Check de prijs
5

Philips EasySpeed GC1742/40 - Strijkijzer

Met de Philips GC1742/40 EasySpeed strijkijzer strijk je nog gemakkelijker en effectiever. Het strijkijzer produceert een grote hoeveelheid stoom waarmee hardnekkige kreukels worden verwijderd, heeft een niet-plakkende zoolplaat zodat het makkelijk over alle stoffen glijdt, en een Calc Clean-functie... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Grotere zoolplaat voor meer in één keer
 • +Niet-plakkende zoolplaat glijdt soepel over alle stoffen
 • +Een geïntegreerde watersproeier maakt het textiel gelijkmatig vochtig
Check de prijs

Wat is een strijkijzer?

Een strijkijzer, of ook wel strijkbout genoemd is een huishoudelijk apparaat waarmee je door middel van warmte de kreukels uit je kleding of ander textiel te halen.
Doordat het strijken op een hoge temperatuur gebeurt, worden er meteen bacteriën gedood, wat de hygiëne weer bevorderd. Dit is bijvoorbeeld fijn als het gaat om handdoeken, theedoeken en zakdoeken. Die wil je natuurlijk weer fris kunnen gebruiken!
Vroeger werden de strijkbouten van ijzer gemaakt, vandaar het woord ijzer. Ze moesten op bijvoorbeeld een kachel heet worden gemaakt en de hitte zo lang mogelijk vasthouden. Hierdoor maakte ze gebruik van ijzer. Het was een zwaar apparaat. Gelukkig zijn ze nu van ander materiaal gemaakt en elektrisch wat het strijken van tegenwoordig veel makkelijker maakt.
Om kleding te kunnen strijken is het ook handig om in het bezit te zijn van een strijkplank. Om deze plank zit een hoes bevestigd met hieronder een metalen oppervlak wat de hitte van het strijkijzer bevorderd.
Deze plank is vaak in hoogte verstelbaar wat het strijken fijner maakt doordat je goed op hoogte werkt en zo geen rugklachten ontwikkeld.

Waarom een strijkijzer kopen?

De wasmachine is klaar, je hangt je was op om lekker te drogen en daarna is het tijd om met het strijkijzer aan de slag te gaan. Een huishoudelijke klus waar niet veel mensen naar uit kijken om te doen. Het is een tijdrovend klusje, maar omdat je toch netjes de deur uit wil gaan zonder kreukels in je kleding zal het toch regelmatig moeten gebeuren.
Het is ook heel erg handig voor je handdoeken, theedoeken en zakdoeken. Omdat hier toch vaak meer bacteriën in opstapelen is het handig om hier met het strijkijzer overheen te gaan. Door de hitte van het strijkijzer worden deze bacteriën gedood en kan jou was weer super schoon de kast in!
Maar welke strijkijzer past er nu het beste bij jou situatie en waar moet je op letten bij de aanschaf? Wij hebben een aantal punten voor je op een rijtje gezet. Lees je snel verder?

Strijkijzer kopen? Houd hier rekening mee

Om het beste resultaat te bereiken met je strijkijzer, en de kreukels snel uit je kleding te strijken is het handig om op een aantal punten te letten bij de aanschaf.

Hoeveelheid stoom

Hoe meer stoom een strijkijzer kan vrijgeven hoe sneller de kreukels zijn verwijderd. Het is dus handig om naar het stoomdebiet te kijken. Met een groot stoomdebiet ont kreukel je dus makkelijker.

Vorm strijkzool

Een strijkijzer met een brede strijkzool strijkt grotere oppervlaktes in één keer. Let er goed op dat een strijkijzer een strijkzool heeft die flink breed is met een spitste platte punt. Zo kom je goed tussen knoopjes en in de hoekjes

Strijkijzer snoer

Je wil natuurlijk zo comfortabel mogelijk aan de slag met je strijkijzer. Let er dus op dus het snoer van je strijkijzer een lengte heeft die past bij jou situatie. Heb jij voldoende ruimte om de strijkplank naast een stopcontact neer te zetten of heb jij een lang snoer nodig?

Temperatuur strijkijzer

Niemand wil natuurlijk dat je kleding onder de strijkijzer brandplekken krijgt. Omdat je diverse kleding en materialen hebt, is het belangrijk om goed te kijken welke temperatuur geschikt is voor welk kledingstuk. Op een strijkijzer kan je de temperatuur vaak instellen, maar tegenwoordig zijn er ook veel strijkijzers die standaard op een ‘veilige’ temperatuur strijken. Deze hebben een standaard temperatuur en hoef je niet in te stellen.