Ontdek hier de 5 beste strijkpersen van 2022!

Speedypress 71HD-Zilver Heavy Duty

 

Op het gebied van strijken bestaan er tegenwoordig een heleboel handige huishoudapparaten. Van strijkijzer tot strijksysteem, maar er bestaan ook strijkapparaten zoals de strijkpers.
Strijken blijft een lastige en tijdrovende klus voor veel mensen, maar met de strijkpers zijn een hoop ongemakken voor je weggenomen. Het enige wat je met een strijkpers hoeft te doen is je te strijken kledingstuk, gordijn of beddengoed op de pers te leggen en de pers dicht te drukken.
De strijkpers is trendy en tijdloos. Het uitzoeken van de juiste strijkpers kan wat lastig zijn en daarom zijn wij er om jou een handje te helpen. Voor jouw hebben we de beste 5 strijkpersen op een rijtje gezet. Zo maken we de keus wat makkelijker!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

1

Speedypress Ultra XL Stoomstrijkpers

24 keer groter dan een gewoon conventioneel strijkijzer van 90 cm x 31 cm; 16 kg; 2.200 watt. GRATIS vervangende (stoffen) hoes en schuimonderlaag / ondervilt (ijzeren sponskussen). Bevat ook een spuitfles, een perskussen en een maatbeker. Volledige garantie van 12 maanden. Als u grotere items wilt ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Opwarm tijd van 4 minuten
 • +Kan meerdere lagen stoft rijken
 • +Verwijdert hardnekkige kreukels
Check de prijs
2

Speedypress 101HD-Zilver Heavy Duty

30 keer groter dan een gewoon conventioneel strijkijzer: 101 cm x 30 cm; 2.600 watt. GRATIS strijkijzerbevestiging (zie foto’s), evenals een GRATIS vervangende antikalkwaterfilterpatroon, een vervangende (stoffen) hoes & een vervangende schuimonderlaag / ondervilt (ijzeren sponskussen). Ge... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Krachtige stoomstoten
 • +Opwarmtijd van 3 minuten
 • +Waterdichte en wasbare hoes
Check de prijs
3

Speedypress 71HD-Zilver Heavy Duty

12 keer groter dan een gewoon conventioneel strijkijzer: 68 cm x 27,5 cm; 1.600 watt. GRATIS strijkijzerbevestiging (zie foto’s), evenals een GRATIS vervangende antikalkwaterfilterpatroon, een vervangende (stoffen) hoes & een vervangende schuimonderlaag / ondervilt (ijzeren sponskussen). G... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +2 minuten opwarmtijd
 • +Makkelijk te dragen en op te bergen
 • +Automatische uitschakeling na 15 minuten stilstand
Check de prijs
4

Speedypress 91HD-Wit Heavy Duty

an worden gebruikt als een totale droge pers of met automatische stoom. Geïntegreerd strijkijzerhulpstuk voor het strijken van kleine plooien inbegrepen. Snelle opwarmtijd van 3 minuten. Gebouwd voor langdurig intensief gebruik. Elektronische beveiliging en auto-off systeem. Gemakkelijk te dragen e... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Opwarmtijd van 3 minuten
 • +Digitale bediening
 • +Automatische uitschakeling na 15 minuten
Check de prijs
5

Speedypress 81HD-Wit Heavy Duty Professioneel

6 keer groter dan een gewoon conventioneel strijkijzer: 81 cm x 29,5 cm; 2.200 watt. GRATIS strijkijzerbevestiging (zie foto’s), evenals een GRATIS vervangende antikalkwaterfilterpatroon, een vervangende (stoffen) hoes & een vervangende schuimonderlaag / ondervilt (ijzeren sponskussen). Ge... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Geïntegreerd strijkijzerhulpstuk voor het strijken van kleine plooien inbegrepen
 • +Ruime strijkruimte voor dikke kledingstukken
 • +Ideaal voor dunne en volumineuze, delicate en zware stoffen
Check de prijs

Wat is een strijkpers?

Een aantal jaar geleden werd de strijkpers voornamelijk gebruikt in grote bedrijven of hotels. Nu wordt de strijkpers ook regelmatig gebruikt in het gewone huishouden. Vooral voor grote gezinnen en jonge stellen met kleine kinderen wordt de strijkpers als onmisbaar beschouwd.
Met de strijkpers bespaar je veel tijd doordat je snel de berg was kunt wegwerken.
Het huishoudapparaat kan je een klein beetje vergelijken met de uitstraling van een tostiapparaat, maar dan in het groot en met gladde panelen.
De strijkpers is voorzien van twee panelen. De onderste strijkplank en het bovenste. Deze 2 panelen worden verwarmd. Dan zit er nog een aansluitkast, die via het bedieningspaneel het verwarmen regelt. Deze kan verwarmen, stoom leveren en de verdamping regelen.
Strijkpersen geven het beste resultaat voor wasgoed zoals beddengoed, gordijnen, rokken en jurken, broeken, badjassen en handdoeken of theedoeken. Om deze reden worden de strijkpersen het vaak ingekocht voor bedrijven zoals hotels, wasserijen en naai ateliers.

Waarom een strijkperser kopen?

Met de strijkpers heb je de mogelijkheid om grote items snel glad te strijken. Omdat het voorzien is van een breed platform duurt het strijken van elk item niet langer dan 1 a 2 minuten.
Je kunt gedroogd wasgoed makkelijk en snel verwerken. Doe je deze werkzaamheden met een gewone strijkijzer dan is het meestal een tijdrovende bezigheid. Dankzij de strijkpers wordt het oppervlak gelijkmatig en snel glad gestreken.

Strijkperser kopen? Houd hier rekening mee

Als je besluit om een strijkpers aan te schaffen dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten.

Stoomtoevoer systeem

Moderne modellen van de strijkpers beschikken over een ingebouwd stoomgeneratiesysteem in het boven paneel. Hierdoor verbetert het effect van het gladmaken en desinfecteren van linnen in een korte tijd.

Opties

Op een strijkpers kunnen diverse opties en functies te kiezen zijn. Zo kan een strijkpers mechanisch, elektronisch en sensorisch zijn.
Mechanisch: Deze zijn vaak goedkoper en bevatten geringe functies.
Elektronisch en sensorisch: Vaak eenvoudig te bedienen en worden geleverd met extra functies zoals bescherming tegen overhitting, automatische uitschakeling als het apparaat niet wordt gebruikt

Werkoppervlak

Hoe groter het paneel, hoe groter je het gebied van het item je kunt strijken. Dit houd wel in dat het apparaat ook meer ruimte inneemt. Maar op deze manier ben je wel sneller klaar met al het strijkwerk.

Coating

Met een Teflon coating is het apparaat sneller opgewarmd en heb je meteen een bescherming tegen eventuele krasjes.