Ontdek hier de 5 beste strijksystemen van 2022!

Laurastar S Plus - Strijksysteem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strijken met alle comfort en een perfect strijkresultaat. Met een strijksysteem is dit makkelijk te bereiken.
Je kleding krijgt moeiteloos weer zijn schoonheid terug door het alles in 1 systeem.
Omdat strijken voor de meeste mensen niet het leukste huishoudelijke klusje is, wordt vaak alleen het hoognodige gestreken. Met een strijksysteem is dit verleden tijd en kan je optimaal genieten van je mooi gestreken kleding en beddengoed.
Maar wat is een strijksysteem en wat zijn nou belangrijke punten om op te letten? Wij hebben alles voor jou uitgezocht en de 5 beste strijksystemen op een rijtje gezet.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

1

Laurastar Smart U Strijksystemen

Het gamma Laurastar is voorzien van een unieke stoomfunctie om textiel diepgaand te reinigen. Onze moderne levensstijl (vocht, isolatie, verwarming) schept een ideale leefomgeving voor de organismen die allergieën veroorzaken. De reinigende stoom elimineert ze en voorkomt dat ze zich kunnen verspre... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Een unieke professionele zool
 • +Actieve 3D-zool
 • +Stoompulsen
Check de prijs
2

Strijkijzer PRO Laurastar Smart M Limited Edition

Het strijksysteem Laurastar Smart M zorgt voor perfecte kleding, zonder inspanning, voor een resultaat dat de beste professionals waardig is. Dankzij de verbonden strijkcoach krijgt u waardevolle adviezen die u helpen uw kleding nog mooier te maken. [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Handige wielen om de strijkplank makkelijk te verplaatsen
 • +Voorkomt allergieën dankzij de dry microfine steam
 • +Perfecte dosering van de stoom dankzij de gepulseerde stoom
Check de prijs
3

Actieve strijktafel compleet SB3040

Singer Actieve strijktafel met ingebouwde stoomgenerator. Vermogen 1300 Watt. Afzuiging, verwarming en blaasfunctie. Inclusief professionele strijkbout. [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Ingebouwde stoomgenerator
 • +1300 Watt
 • +Inclusief professionele strijkbout
Check de prijs
4

Laurastar Smart M - Strijksysteem

Het strijksysteem Laurastar Smart M zorgt voor perfecte kleding, zonder inspanning, voor een resultaat dat de beste professionals waardig is. Dankzij de verbonden strijkcoach krijgt u waardevolle adviezen die u helpen uw kleding nog mooier te maken. De stoompulsen worden verspreid door opeenvolgende... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +De stroomkabel wordt onmiddellijk opgeborgen dankzij de automatische oprolling
 • +Snelle opwarming van 3 minuten
 • +6 standen om de hoogte van de strijkplank in te stellen
Check de prijs
5

Laurastar S Plus - Strijksysteem

Laurastar S Plus herstelt het volume en de schoonheid van uw kleding twee keer sneller dan een klassieke stoomstrijkijzer, ongeacht de kleur en het materiaal. De actieve strijkplank en de DMS-stoom zijn unieke technologieën waarmee u ongeëvenaarde strijkresultaten mee kunt behalen. DOODT MICROBEN ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Beschermzool
 • +Inhoud van het reservoir: ~1,2 liter
 • +Geïntegreerd anti-kalkfilter
Check de prijs

Wat is een strijksysteem?

Een strijksysteem is altijd een behoorlijke investering, maar je krijgt ook veel waarvoor je betaalt.
Een strijksysteem is een strijkplank en stoomgenerator in één. Met zo’n stoomgenerator wordt de strijkijzer continue voorzien van stoom. Een strijksysteem heeft vaak een grotere watercapaciteit dan een gewone strijkijzer of stoomstrijker. Hierdoor strijk je met een strijksysteem zonder enige moeite kreukels en vouwen weg, zelfs uit de dikkere textielsoorten gordijnen, beddengoed of een broek.
Strijksystemen beschikken tevens ook over een aanzuig- en blaassysteem. De aanzuigfunctie zorgt ervoor dat je kleding netjes op zijn plek blijft liggen en niet verschuift. De blaasfunctie zorgt voor een luchtkussen tussen de plank het strijkijzer. Door deze functie zijn zelfs de meest kwetsbare stoffen te strijken en worden plooien voorkomen.
Een strijksysteem bestaat uit 3 onderdelen die er samen voor zorgen dat je het beste strijkresultaat krijgt.
De onderdelen bestaan uit: Het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator en de actieve strijkplank. Vooral de actieve strijkplank maakt het verschil in het strijksysteem.
Het ene strijksysteem is het andere niet. Zo heb je simpele uitvoeringen, maar ook luxere waar meer opties op zitten. Kijk dus goed wat jij nodig hebt en voorkom dat je meer betaald. Het zou zonde zijn als je betaald voor extra opties en je deze uiteindelijk nooit gebruikt.

Waarom een strijksysteem kopen?

Een strijksysteem zorgt ervoor dat strijken een fluitje van een cent wordt.
Heeft u een groot gezin waar strijken behoort tot je dagelijkse routine? Of heb je veel kwetsbare kleding te strijken? Dan is een strijksysteem zeker wat voor jou.
Een strijksysteem is niet te vergelijken met een simpele strijkplank en strijkbout.
Eerder werd de aanzuig- en blaasfunctie al uitgelegd, maar hier blijft het niet bij.
Bij ieder strijksysteem hoort een proffesionele stoomstrijkijzer, waarbij het waterreservoir van de stoomgenerator vastzit aan de strijkplank. De strijkijzer geeft precies de juiste hoeveelheid stoom af voor jou wasgoed.
Met een strijksysteem is het mogelijk om ieder soort wasgoed te strijken.
Strijksystemen beschikken over een hoge aantal stoom per minuut zodat je verzekerd bent dat iedere kreukel of plooi met gemak uit jou wasgoed wordt gestreken.

Strijksysteem kopen? Houd hier rekening mee

Waterreservoir

Heeft het strijksysteem die je op het oog hebt een uitneembaar waterreservoir?
Dit scheelt je heen en weer lopen met een gieter of kan water. Je loopt eenvoudig met het waterreservoir naar de kraan om deze bij te vullen. Ook handig om op te letten hoeveel water er in het reservoir kan zodat je niet om de haverklap het reservoir hoeft bij te vullen tijdens het strijken en je lekker door kunt werken.

Kwaliteit

Van welk materiaal is het strijksysteem gemaakt? Een product van hoge kwaliteit heeft u vaker langer plezier van. De kwaliteit bepaalt ook de prijs. Strijksystemen van mindere kwaliteit zijn veelal goedkoper, maar gaan meestal ook minder lang mee en kunnen minder grote hoeveelheden strijkwerk aan.

Opbergen

Is het strijksysteem makkelijk te verplaatsen? Zitten er wieltjes onder?
Omdat niet iedereen beschikt over grote kamers is het vaak ideaal als je het strijksysteem makkelijk kunt opbergen zodat het niet in de weg staat. Handig om dus goed te kijken naar het inklapsysteem en of er wieltjes onder zitten zodat hij makkelijk te verplaatsen is naar een andere kamer.

Automatische uitschakeling

Je moet er niet aan denken dat je vergeet om het strijksysteem uit te schakelen en er brand ontstaat in huis. Daarom beschikken veel strijksystemen over automatische uitschakeling als het systeem een tijdje niet gebruikt wordt. Dit is dus ook een handige optie om op te letten tijdens de aanschaf van jou strijksysteem.