Ontdek hier de 5 beste telescoop raamwissers van 2022!

Wanneer je op een hogere verdieping ramen hebt waar je van buiten niet makkelijk bij kan, dan kan het zo zijn dat je je vaak stoort aan de vuiligheid die er steeds van buiten op zit. Je kunt het niet makkelijk schoon maken omdat je geen telescopische raamwisser hebt of je bent afhankelijk van een glazenwasser. Als je zelf niet beschikt over het juiste gereedschap dan ben je aangewezen op een hoge ladder waarbij je je eigen leven riskeert. Dit is niet de juiste oplossing en wij kunnen je vertellen dat dat veel makkelijker en veiliger kan.

Met een telescopische raamwisser kun jij namelijk makkelijk zelf de ramen schoonmaken, zonder risico! Gewoon veilig met beide beentjes op de grond.

Je weet namelijk nooit van te voren wanneer je ramen vies worden. Als er bijvoorbeeld per ongeluk een vogel langs gevlogen is en een “cadeautje” op je ramen heeft achter gelaten. Of wanneer er weer is een zandstorm is overgewaaid vanuit de Sahara, het is altijd een verrassing. Als je dan nog is 2 weken moet wachten tot wanneer de glazenwasser weer zijn ronde doet in de wijk, daar wordt niemand vrolijk van natuurlijk.

Het is daarom echt super makkelijk om een eigen telescoop raamwisser in de schuur te hebben zodat je elk moment je ramen weer lekker schoon kunt maken. Je bent met 1 keer investeren in een telescoop raamwisser verzekerd van glanzend schone ramen wanneer jij vindt dat dat nodig is!

Er zijn verschillende merken telescoop raamwissers op de markt, maar welke zijn nou de beste? En waar moet je op letten?

Wij hebben de verschillende types voor je bekeken en vergeleken in een mooie top 5, zodat de keuze van een telescoop raamwisser voor jou een heel stuk makkelijker wordt.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

 

1

Leifheit raamwisser 3in1 28 cm met telescoopsteel en draaiknop (110-190 cm) click system

Productbeschrijving Deze Leifheit Raamzuiger Complete Set biedt alles voor ramen wassen zonder gedruppel, zonder strepen en zonder geklieder met vies water: raamzuiger Dry & Clean, inwasser Power Washer en de bij beide passende Click System steel. Voor ramen, tegels, spiegels en douchecabi... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Te gebruiken in 3 standen
 • +Handig in gebruik
 • +Uit te breiden met extra schoonmaak koppen
Check de prijs
2

Leifheit - Powerslide trekker 40 cm met telescoopsteel 160-415 cm - en microfiber overtrek - Click System

Productbeschrijving De raamwisser Powerslide 40cm van Leifheit is ideaal voor het lappen van ramen. Glashelder en zonder strepen – zo moeten ruiten er na het lappen uitzien. De telescoopsteel kan tot 4,15 meter uitgetrokken worden. De meegeleverde microvezeldoek en de hoogwaardig rubberen lip... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Inclusief microvezel doek voor het inwassen
 • +XL wis breedte (40cm)
Check de prijs
3

Professionele schoonmaakset rvs Raamwisser + Inwasser met 4,5 meter telescoopsteel

Productbeschrijving Complete Set voor het wassen van uw ramen op de begane grond en eerste verdieping. Met deze super professionele producten wordt ramen wassen een gemakkelijke klus, Nu tot 2022 extra`s toegevoegd aan je zeem pakket was plezier voor een heel jaar met veel extra`s. 1xProfessionel... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Complete set
 • +In grotere variant verkrijgbaar
Cons
 • -Er kan geen tuinslang aan gekoppeld worden
Check de prijs
4

Aquascopic - Telescoopsteel set met borstel - 7,2 meter

Productbeschrijving Aquascopic telescoopsteel set + gratis tweede borstelTelescoopsteel nodig? Met deze Aquascopic set maak je professioneel hoge ramen, zonnepanelen en daken schoon. Nooit meer op een gevaarlijke hoogte werken! Schoonmaken met of zonder water op 7,2 meter hoogte is geen prob... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Complete set
 • +Professionele set
Cons
 • -Telescoop steel met borstel
Check de prijs
5

Aquascopic - Telescoopsteel - Combi Inwasser - Ragebol - 6 meter

Productbeschrijving Onze Aquascopic telescoopstelen in aluminium zijn ideaal voor het wassen van ramen en spinnen webben op hoogte te verwijderen. Nooit meer op een ladder door deze telescoopsteel die je veilig van op de grond kan bedienen. Onze telescoopstelen zijn vervaardigd uit aluminium... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Licht gewicht
 • +Sterke steel
Check de prijs

Wat is een telescoop raamwisser?

Een telescoop raamwisser is een raamwisser die op een lange uitschuifbare steel zit. Hij is te verlengen naar nog een veel langere lengte om nog verder de hoogte te kunnen bereiken. Een raamwisser gebruiken we meestal om onze ruiten en spiegels droog te wissen. Maar wist je dat er ook raamwissers zijn die aan de achterkant een inzeepspons hebben zodat je met het zelfde gemak eerst je ramen schoon sopt en direct daarna alles netjes droog wist? Dit werkt ook nog is een stuk sneller want het scheelt je een extra handeling.

Een telescoop raamwisser is gemaakt van heel sterk en stevig materiaal. Wat ook logisch is want omdat je de steel uit schuift, verleng je het zwaartepunt en wordt je uitgeschoven steel zwakker en dunner. Als een telescopisch steel van een zwak materiaal gemaakt zou zijn, dan zou hij kunnen knakken of heel erg kunnen gaan zwabberen. Dit is natuurlijk helemaal niet handig en dat werkt ook nog is niet prettig. Wanneer je met een uitschuifbare steel en  raamwisser aan het werk bent dan wil je graag dat je een stevige systeem in je handen hebt, die je makkelijk kunt bedienen, zonder dat hij bij elke windvlaag uit je handen waait of dubbel knakt. Het moet dus een heel stevig en solide systeem zijn.

Tevens zijn er telescopische raamwissers te verkrijgen waaraan een koppeling zit zodat je de tuinslang kunt vast maken. Hiermee kun je de ramen even lekker grondig schoon spoelen wanneer ze echt heel vuil zijn.

Waarom een telescoop raamwisser kopen?

Een telescopische raamwisser is heel fijn om te hebben wanneer je hoge ramen hebt waar je moeilijk bij kan. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld hoogtevrees hebt en dat je dus altijd aangewezen bent op iemand anders die de ramen voor je zeemt. Of, jij bent toevallig wèl de gene die de hoge ladder trotseert, met gevaar voor eigen leven. Een ongeluk zit namelijk altijd in een klein hoekje en zeker wanneer we met een hoge ladder werken. Maar als we het niet op hoeven te zoeken dan doen we dat natuurlijk liever niet. Je kan dit namelijk makkelijk oplossen..

Met de eenmalige aanschaf van een telescoop raamwisser hoeft men dus niet meer te wachten totdat een ander de ramen komt schoonmaken. Er hoeft ook geen onnodig risico meer genomen te worden door middel van gevaarlijke trappetjes en onstabile vloeroppervlaktes. Je beschikt met het hebben van een telescoop raamwisser in één klap over een handig gereedschap waarbij je dus elk moment ready bent om de meest lastige hoekjes van je bovenste ramen schoon te maken.

Het scheelt je ook nog is een hoop geld, want iemand betalen die de ramen voor je zeemt dat is vaak niet goedkoop. Het is ook nog is zo dat het vaak elke maand wel een keer gedaan moet worden en daardoor blijven deze hoge kosten dus regelmatig terug komen. Hiermee kun je dus stoppen als je voor één keer een beetje geld neerlegt om een eigen telescoop wisser aan te schaffen.

Telescoop raamwisser kopen? Houd hier rekening mee

De lengte

Afhankelijk van je woning kies je je telescopische raamwisser. Maak een grove inschatting hoe hoog het hoogste raam is welke je wilt schoonmaken, zodat je de juiste keuze kunt maken welke telescopische lang genoeg is.

De lengte van een telescoop raamwisser kan sterk variëren. Zo heb je merken die hebben stelen van minimaal 1.45m tot wanneer je ze uitschuift wel 4 meter lang kunnen worden. Echter als je heel hoog de lucht in moet zijn er zelfs telescopische raamwissers die een hoogte van 8 of 10 meter kunnen bereiken.

Opzet stukken

Er zijn sets te koop waar je op de telescopische steel een ander opzetstuk kunt plaatsen. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld; een borstel, een inschuimspons, een stoffer of ragebol, en er is een merk die zelfs een mogelijkheid heeft om een elektrische vacuümwisser op de steel te plaatsen. Je breidt met deze extra items dus het gebruiksgemak uit ten opzichte van alleen een wisser. Het product is gelijk voor meerdere klussen in en rond het huis inzetbaar en dat is natuurlijk super handig omdat je hierdoor niet 6 verschillende steelgereedschappen hoeft te hebben. Nog meer waar voor je geld zouden wij dus zeggen.

Het materiaal

We schreven eerder al iets over het materiaal. Het materiaal waarvan de telescoop steel gemaakt is moet heel sterk zijn. Hoe langer je de steel uitschuift, hoe zwakker de steel uiteindelijk wordt. Wanneer de steel van een goedkoop materiaal gemaakt zou zijn dan is het kwetsbaar en daardoor kan het product snel kapot gaan. Wanneer je de steel verder uitschuift dan verliest het zijn stijfheid en wordt het een onhandig ding die lastig te bedienen valt.

Aan de andere kant mag het product in zijn geheel ook weer niet van een te zwaar materiaal gemaakt zijn want dan is het weer te zwaar om te tillen. Je krijgt hierdoor pijn in je schouders, rug en armen.  De meeste telescoopstelen zijn daarom gemaakt van aluminium en zijn daardoor lichtgewicht en super stevig tegelijk!

Losse steel

Wanneer je al wat losse opzetstukken of een normale steel hebt dan kun je ook kiezen voor een losse telescoop steel. Hiermee kun je dus de volgende keer wel dat bovenste raampje schoonmaken.