Ontdek hier de 5 beste wc-borstels van 2022!

Wc borstel

 

Een wc-borstel is een hele aanwinst voor je toiletruimte of badkamer met toilet, bided of urinoir. Eigenlijk is het een onmisbaar accessoire waar je niet zonder kan. Je wil tenslotte dat je pot schoon en fris is en met een wc-borstel is het makkelijk om je deze dagelijks te grondig schrobben.

Een wc- borstel staat bijna altijd in het zicht, dus wil je er wel 1 hebben die de boel een beetje opfleurt. Tegenwoordig heb je veel mooie accessoires voor het toilet en badkamer die met de trend meegaan zodat het je wc een hele upgrade geeft.

Er zijn diverse modellen, materialen en designs zodat er altijd wel 1 is die helemaal in de stijl van jouw toilet past.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

Luxe Wc borstel met houder

De hygiënische 2BEHOME luxe toiletborstel met houder is een aanwinst voor elk toilet. De innovatieve borstel maakt het reinigen super gemakkelijk en zorgt voor een ultiem gebruiksgemak en optimale hygiëne. Het stijlvolle design past in elk interieur en de houder kan op de grond geplaatst worden of... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Hygiënische houder: water-absorberende pad en ventilatiesysteem
 • +Water- en vuilafstotende toiletborstel
 • +Borstel van flexibel en zacht materiaal
Bekijken op Bol.com
2

Exul® Flexibele Wc Borstel met Houder

Onze flexibele toiletborstel is een aanwinst voor elk toilet. Door het platte design is het gemakkelijk om het gehele toilet goed schoon te maken, ook onder de rand. Nooit meer een onhygiënisch toilet. ✶ Reinigt het gehele toilet, ook onder de rand ✶ De borstel is gemakkelijk schoon te maken ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Reinigt het gehele toilet, ook onder de rand
 • +Hygiënisch ventilatie systeem
 • +De borstel is gemakkelijk schoon te maken
Bekijken op Bol.com
3

Verfaillie WC Borstel met houder

Is het poetsen van de wc ook niet jouw favoriete klusje? Maar wil je wel graag een stralend schoon toilet? Maak je wc dan grondig en eenvoudig schoon met de Verfaillie toiletborstel. Met deze wcborstel laat je ieder toiletbezoek soepel verlopen! Het regelmatig onderhouden van een toilet is belangrij... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Duurzaam
 • +Grondige reiniging zonder krassen
 • + Met ventilerende houder voor extra hygiëne
Bekijken op Bol.com
4

RiMa7 Siliconen WC Borstel

Heb jij ook zo’n hekel aan een smerige WC borstel? En wil jij hier direct een eind aan maken? Stop dan met verder zoeken, want de RiMa7 Siliconen WC Borstel is je redder in nood! Maak je toilet met één simpele beweging schoon zonder dat hier vieze vlekken op blijven plakken. Door de siliconen bo... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Hygiënisch op te bergen
 • +Inclusief ventilerende houder
 • +Uniek design
Bekijken op Bol.com
5

MM Brands Toiletborstel met Houder

Heb jij momenteel een toiletborstel die je gewoon vies vind om vast te houden? Zijn de haren uit de borstel of laat het krassen achter op je toilet? Dit wil je niet! Je wilt juist een hygiënisch en goed geurend toilet, daar hoort ook een hygiënische borstel bij. Daarom hebben wij de MM Brands toil... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Roestvrij
 • +Hygiënisch en niet geurend
 • +Simpele installatie
Bekijken op Bol.com

Wat is een wc-borstel?

Een wc-borstel of ook wel toiletborstel of closetborstel genoemd, wordt gebruikt om de binnenkant van je toiletpot mee schoon te maken. Door de klep en de toilet-bril omhoog te klappen, staat je niks meer in de weg om de boel even lekker grondig te kunnen reinigen.

Een wc- borstel heeft een handgreep met aan de kop een harde borstel. Soms zit er nog een kleine borstel aan de zijkant en dit is handig om de onderzijde van de toiletrand mee te kunnen reinigen.

Er zijn diverse soorten materialen die voor een wc-borstel worden gebruikt. Zo heb je handgrepen van rubber, hout, staal, porselein, roestvast en plastic. De borstel is vaak gemaakt van plasticharen of siliconen.

De toiletborstels zonder borstelkop zijn de meest hygiënische. Doordat het materiaal vaak waterafstotend is waardoor het water meteen boven de pot eraf kan druipen. Op deze manier krijgen de bacteriën weinig kans en bovendien doe je veel langer met deze wc-borstel. Ook is het heel makkelijk om deze borstels schoon te spoelen.

Mocht je kiezen voor een wc-borstel met borstelkop, dan is het verstandig om deze regelmatig in een emmer met water en wat chloor te laten weken. Doordat je schoonmaakt met borstelharen die vaak nat blijven, en er ook poepresten achterblijven is het een grote bron van bacteriën. Het wordt daarom ook aangeraden om elk jaar een nieuwe wc-borstel aan te schaffen.

Waarom een wc-borstel kopen?

Een wc wordt meerdere keren per dag gebruikt en in de wc-pot blijven vaak poep en urine resten achter. Een wc die vervuild is met veel bacteriën is schadelijk voor onze gezondheid en we kunnen er ziek van worden. Dit willen we natuurlijk voorkomen. We willen dat onze wc een schone plek is voor onze gezinsleden en bezoek dus daarom is het nodig om de wc-pot zeer regelmatig schoon te maken en te ontdoen van alle vieze bacteriën.

Om een wc goed schoon te kunnen maken van binnen en onder de wc randen is het noodzakelijk om gebruik te maken van een wc borstel. Doordat de borstel op een steel zit hoef je niet met je handen in de pot en kun je dus heel hygiënisch te werk gaan.

Als je naar het toilet bent geweest kan het gebeuren dat er remsporen achter blijven in de toiletpot. Met behulp van een toiletborstel kan je de wc schoon achterlaten voor de volgende gast. Niemand wordt er vrolijk van om op het toilet aan te komen en er nog resten van iemand anders zijn achter gebleven.

Wc borstel kopen? Houd hier rekening mee

Materiaal

We hebben het eerder al even gehad over de verschillende materiaal van de wc-borstels. Zo heb je borstelharen en borstelkoppen van siliconen. Doordat de haren van een wc borstel na gebruik nat blijven is dit een goede plek voor bacteriën. Met het gebruik van een siliconen borstel zit je wat dat betreft veiliger als het om bacteriën gaat. Siliconen zijn waterafstotend waardoor het water er meteen afdruipt na gebruik, hierdoor maken de bacteriën geen schijn van kans. Ook is het fijn dat het materiaal, mocht er viezigheid achterblijven, makkelijk afgespoeld kan worden onder de kraan.

Een borstel met haren is dus ook eerder aan vervanging toe omdat het op een gegeven moment zo vies wordt dat je hem jaarlijks wel moet vervangen. Een siliconen borstel is daarentegen veel duurzamer in gebruik en gaat veel langer mee.

Bevestiging

Veel toiletborstels zet je met een houder op de grond van het toilet. Maar er zijn ook toiletborstels die je kunt bevestigen aan de muur. Dit is hygiënischer, want op deze manier kan je de vloer eronder makkelijk schoonmaken. Het ziet er ook nog is een heel stuk netter uit.

Ook zijn er borstels die je met een haakje kunt ophangen. Dit is niet onze favoriet omdat de viezigheid van de borstel dan tegen de muur aankomt en dat is natuurlijk helemaal niet hygiënisch.

Prijs

Ook in de prijs zit veel verschil. Zo kan de prijs van een toiletborstel variëren tussen de 10 en 40 euro.  Maar deze prijs kan ook veel hoger zijn als je voor design toiletborstels kiest.

Plastic toiletborstels zijn heel goedkoop. Zo kan je voor 0,80 cent al een toiletborstel aanschaffen. Deze toiletborstels gaan over het algemeen wel minder lang mee omdat ze van heel goedkoop materiaal gemaakt zijn, deze moet je dus veel sneller vervangen.

Wil je een toiletborstel zonder haren, van bijvoorbeeld siliconen, dan kan je rekening houden met een prijs tussen de 16 en 40 euro. Er is dus voor iedere portemonnee iets geschikt waardoor jouw toilet blinkend schoon is!