Ontdek hier de 5 beste touch prullenbakken van 2022!

Brabantia Bo Touch Bin Prullenbak - 2 x 30 l

Er is heel wat te kiezen als het om een prullenbak gaat. Van pedaalemmers tot prullenbakken die met sensoren werken. Er is een hoop te koop op de markt. Zo ook de touch prullenbakken. De touch prullenbak is enorm geliefd doordat je de deksel van de prullenbak opent door licht te drukken op het deksel. Heb jij je handen vol? Dan hoef je maar een licht duwtje te geven op het deksel met je vinger of je elleboog en het deksel gaat vanzelf open en blijft ook open staan. Zo heb jij je handen vrij om je afval in de prullenbak te gooien en je kunt hierdoor prima hygiënisch werken.

De keuze is reuze op het gebied van touch prullenbakken. Daarom hebben wij een top 5 gemaakt zodat jij gelijk weet waar je op moet letten en wat er te koop is. Hieronder lees je al onze bevindingen.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

Brabantia Touch Bin Prullenbak - 30 l

De Brabantia Touch Bin Afvalemmer – 30 l is niet alleen mooi vormgegeven maar ook zeer makkelijk in gebruik. Zonder enige moeite verwissel je de zakken en maak je de prullenbak schoon. Daarnaast opent de deksel stil en soepel bij de lichtste aanraking. Verovert deze populaire Touch Bin ook jou... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +'Soft-Touch' sluiting - eenvoudige en lichte bediening
 • +Unieke scharnierconstructie - deksel gaat geruisloos open
 • +Gemakkelijk afval weggooien zonder te morsen - grote opening
Check de prijs
2

Brabantia Touch Bin Prullenbak - 60 l

Deze grote XXL Brabantia Touch Bin Sense of Luxury Prullenbak – 60 l is een zee van ruimte voor je afval. Dankzij de grote opening kan er een vloerblik zonder te morsen in geleegd worden. Door de ‘soft touch’ sluiting opent en sluit het deksel geruisloos. [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Bodem met kunststof beschermrand
 • +Ideaal voor grote hoeveelheden afval - extra groot
 • +Afneembaar dekselunit - afvalzak gemakkelijk te wisselen
Check de prijs
3

Brabantia Bo Touch Bin Prullenbak - 2 x 30 l

Ontdek de modieuze Brabantia Bo Touch Bin Prullenbak – 2 x 30 l, een stijlvolle en handige prullenbak waarmee je met gemak je afval scheidt. Dankzij twee losse binnenemmers van 30 liter kan Bo 2 soorten afval aan. Bo past perfect tegen de muur en is erg stabiel. De deksel is makkelijk en licht... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +2 uitneembare binnenemmers van 30 liter
 • +Geïntegreerde handgrepen - makkelijk te verplaatsen
 • +Soft Touch' open- en sluitsysteem - opent stil bij de lichtste aanraking
Check de prijs
4

Brabantia Touch Bin Prullenbak - 40 l

Ben je klaar voor de volgende stap in het stroomlijnen van je huishouden? Dan is de ruimtebesparende Brabantia Touch Bin Prullenbak – 40 l iets voor jou. Met deze afvalbak is alles makkelijk: openen, sluiten, zakken vervangen, schoonmaken. Je nieuwe beste vriend kan vlak tegen een wand gez... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Eenvoudige en lichte 'Soft-Touch' sluiting
 • +Uitneembare kunststof binnenemmer
 • +Gemaakt van duurzame, corrosiebestendige materialen
Check de prijs
5

Joseph Joseph Intelligent Waste Totem 2.0 Recycler

De Intelligent Waste Totem 2.0 afvalemmer van Joseph Joseph maakt het scheiden van afval nog makkelijker. De twee gelijke compartimenten hebben een totale inhoud van 60 liter, ideaal voor 4 of meer personen. De compartimenten zijn verticaal gerangschikt, in plaats van naast elkaar. Dit spaart ruimte... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Maakt het afval scheiden nog makkelijker!
 • +Ruimtebesparend doordat de compartimenten verticaal zijn gerangschikt
 • +Ingebouwd geurfilter voorkomt nare geurtjes
Check de prijs

Wat is een Touch prullenbak?

Een touch prullenbak heeft zijn naam te danken aan hoe je de prullenbak opent en weer sluit. Door een enkele aanraking dus. Dit is heel simpel en ook nog eens hygiënisch. Doordat je het deksel opent met 1 lichte aanraking opent het deksel automatisch en blijft het deksel hierna open staan. Vervolgens sluit je het deksel door hem dicht te drukken. Op deze manier blijven ook nare geurtjes in de prullenbak zitten.
Het deksel is voorzien van een unieke scharnierconstructie waardoor deze zich geruisloos opent en sluit. De klep is meestal afneembaar waardoor de afvalzak makkelijk te verwisselen is.

De touch prullenbak is er in verschillende maten en kleuren. Er zijn zelfs prullenbakken die rekening houden met afval scheiden. Zo heb je grotere prullenbakken met meerdere binnen emmers zodat jij je afval kunt recyclen en zo makkelijk kunt bijdragen aan beter milieu.

Waarom een Touch prullenbak kopen?

Een prullenbak is vaak niet het meest hygiënische product wat je in huis hebt staan. Voedselresten en ander afval worden hierin weggegooid en staat soms een aantal dagen in huis te stinken.
Ben jij lekker aan de schoonmaak en heb jij je handen vol? Dan is het meestal niet zo handig om al het afval weer neer te moeten leggen om de deksel te kunnen openen, of je probeert met je vieze handen de deksel open te krijgen.
Hier is een handige oplossing voor, namelijk de touch prullenbak. Door de lichte aanraking van pink of elleboog opent het deksel zich snel en eenvoudig waardoor jij het afval direct kan weggooien. Geen getob meer en geen vieze deksel die je naderhand weer moet gaan schoonmaken. Een touch prullenbak mag dus niet ontbreken in jouw huishouden. Omdat er diverse maten beschikbaar zijn, zijn de kleine modellen weer uitermate geschikt voor in de badkamer of op het toilet. Op deze plekken mogen er dus ook geen touch prullenbakken ontbreken.

Touchprullenbak kopen? Houd hier rekening mee

Tijdens het aanschaffen van een touch prullenbak wil jij vast weten waar je zoal rekening mee moet houden. Er is enorm veel diversiteit en keuze in modellen en designs, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

Wij hebben voor jou uitgezocht wat de belangrijkste punten zijn om op te letten en hebben dit op een rijtje gezet.

Het formaat

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het aantal liters van de prullenbak. Kijk dus naar het aantal mensen in jouw huishouden en pas hierop de grootte van de prullenbak aan.
Heb je een klein huishouden met 1 of 2 personen? Dan is een prullenbak van 10 tot 30 liter voldoende. Ben je met 4 personen? Ga dan uit van 30 tot 40 liter. Voor huishouden van 4 of meer personen is een prullenbak van 40 tot 60 liter het ideale formaat.

Afval scheiden

Wil jij je afval kunnen scheiden zodat je bijdraagt aan een duurzamere wereld? Kies dan voor een prullenbak met twee of meer binnen emmers. Zo kan direct al je huisafval met gemak gescheiden worden om vervolgens te kunnen recyclen.

Woonruimte

Nu je weet welk formaat je nodig hebt is het handig om na te gaan voor welke ruimte je de prullenbak wil gaan gebruiken. Voor in de badkamer of het toilet is een compacter model fijner, omdat deze niet zo intensief wordt gebruikt als in de keuken. Kies dus voor de keuken een lekker ruim model en voor de badkamer of het toilet is een prullenbak van 10 liter ideaal.