Ontdek hier de 5 beste ultrasone reinigers van 2022!

Heb je sierraden, een bril, of zilverwerk wat nodig gereinigd moet worden? Het zou kunnen dat je niet goed weet hoe je dat makkelijk en veilig doet. Wij hebben de oplossing voor je…. Namelijk met een ultrasone reiniger!

Een ultrasone reiniger is een klein apparaatje waarin je water (en een speciale ultrasone vloeistof) doet zodat je moeilijk te reinigen voorwerpen snel en effectief kunt schoonmaken. Het reinigingsproces geschiedt door geluidsgolven die kleine belletjes veroorzaken en daardoor imploderen. Deze implosies zorgen ervoor dat er zeer veel kleine stromingen in hetwater of reinigingsvloeistof ontstaan en dat het vuil makkelijk loslaat. Met behulp van dit apparaat kun je je waardevolle spullen op een zeer effectieve en veilige manier binnen enkele minuutjes weer glanzend mooi schoon krijgen.

Om de keuze voor jou een stukje makkelijker te maken welke ultrasone reinigers de beste van 2022 zijn, hebben wij alvast een mooie vergelijking gemaakt. Dat scheelt je weer enorm veel uitzoekwerk!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling. Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

Fysic FC-22 - Ultrasoon reiniger - Grondige ultrasoon reiniger met automatische stop

Grondige ultrasoon reiniger zonder beschadigingen Het reinigen van waardevolle spullen is een precies werkje. Je wil een grondig schoon eindresultaat, zonder krasjes of andere beschadigingen. Dan is deze ultrasoon reiniger een uitstekende keuze. Plaats je bril, sieraad of munt in het waterbass... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Compact formaat eenvoudig in het gebruik
 • +Geen chemische producten nodig voor dit systeem, enkel kraanwater
Check de prijs
2

Cleanitex CXH06 - 0,6 liter Professionele ultrasoon reiniger

De Cleanitex CXH06 is een degelijke basis ultrasoon reiniger. Deze ultrasoon reiniger heeft geen verwarming, waardoor hij geschikt is voor het vlot reinigen van jouw bril, horloge en andere kleine toepassingen. Het 35 Watt ultrasoonvermogen is voldoende voor eenvoudige reinigingsvraagstukken, ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Makkelijk te bedienen apparaat
 • +Super snelle reiniging
Cons
 • -Heeft geen verwarming
Check de prijs
3

Dentools juwelenreiniger - Grondige ultrasoon reiniger

Het reinigen van waardevolle spullen is een precies werkje. Je wil een grondig schoon eindresultaat, zonder krasjes of andere beschadigingen. Dan is deze ultrasoon reiniger een uitstekende keuze. Plaats je bril, sieraad of munt in het waterbassin en laat de reiniger zijn werk doen. Het apparaa... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Goede prijs kwaliteit verhouding
 • +Enkel met kraanwater te gebruiken
Check de prijs
4

Reinigingsapparaat voor de bril

Vuile brillen en zonnebrillen worden in dit compacte reinigingsapparaat opnieuw proper. Gewoon de bril in de houder leggen en vullen met een beetje water. Zachte vibraties verwijderen vuil en stof heel voorzichtig. Ook geschikt voor sieraden, horloges, sleutels, munten enz. • Werkt met meegeleverd... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Werkt snel, stil en efficiënt
 • +Geschikt voor kleine sieraden
 • +Ook voor zonnebrillen geschikt
Check de prijs
5

Codyson CD7810 ultrasoonreiniger ultrasone reiniger

Deze ultrasoon reiniger is geschikt voor sieraden, brillen, kunstgebit, gebitsbeschermer, retainer, messing patroonhulzen en vele andere toepassingen. Gewoon kraanwater kan worden gebruikt in plaats van chemicaliën of de hoeveelheid chemicaliën kan zeer worden verminderd door de miljoenen ul... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Kan met kraanwater gebruikt worden
 • +Mooie prijs kwaliteit verhouding
 • +750 ml
Cons
 • -Geen uitneembaar reservoir
Check de prijs

Wat is een ultrasone reiniger?

Een ultrasone reiniger is een klein apparaatje met een reservoir, een mandje en een klepje om af te sluiten. In het reservoir doe je kraanwater, soms samen met ultrasone vloeistof. Het is een elektrische aangedreven systeem dat werkt met geluidfrequenties. De frequenties zorgen voor geluidstrillingen oftewel geluidsgolven. Hoe hoger de frequentie, hoe kleiner de luchtbellen zijn. Deze geluidsgolven die ontstaan door trillingen zijn voor de mens niet waarneembaar. Door dit proces ontstaan er tienduizenden luchtbelletjes die door de geluidsgolven imploderen. Door deze implosies ontstaan er stromingen in de vloeistof. Die als een soort borstels in het reinigingsproces het vuil van het te reinigen voorwerp afhalen. Er zijn zeer veel items die je graag schoon zou willen maken maar waarbij het lastig is om dit goed en effectief te doen. En ultrasone bad kan hierbij een goede oplossing zijn.

Afhankelijk van de inhoud van het systeem kun je spullen reinigen. Kies je voor een kleinere ultrasone reiniger dan kun je prima gehoorapparaten, sierraden en horloges schoonmaken. Maar kies je voor een grotere ultrasone reiniger, dan kun je met gemak ook materialen zoals hand gereedschap en zilverwerk weer prachtig mooi schoon krijgen.

Het los gelaten vuil komt vervolgens terecht in de vloeistof en in de ultrasone reiniger. Dit vuil spoel je hierna makkelijk weg wanneer je het apparaat weer leeg maakt.

Waarom een ultrasone reiniger kopen?

Een ultrasone reiniger is bij uitstek de perfecte reinigingsmethode voor spulletjes die op veel onbereikbare plekken vuil hebben zitten of wanneer je voorwerpen wilt schoonmaken die een delicate behandeling nodig hebben. Sommige items zijn zó klein dat met de hand schoonmaken onmogelijk is. Je hebt er vaak de tools niet voor en tevens kom je tijd te kort. Met de hand schoonmaken neemt echter ook risico’s met zich mee. Namelijk, je kunt onbedoeld je dure product beschadigen met krassen omdat je bijvoorbeeld te hard aan het poetsen bent of een te harde spons hebt gebruikt. Vaak kom je hier pas achter als de schade eenmaal al veroorzaakt is.

Het schoonmaken in een ultrasone reiniger bespaart ook enorm veel tijd. Wanneer je handmatig schoonmaakt kost het je soms uren om te demonteren en bij de moeilijk bereikbare plekken te komen. Kortom je bent lang bezig wanneer je eenmaal aan zo’n klusje begint. Het kan dus vele malen sneller wanneer je een ultrasone reiniger gebruikt. In enkele minuten (één tot vijf minuten) ben je verlost van vuil op kostbare spullen en blijft het boenen en beschadigingen je gelukkig bespaard.

Ultrasone reiniger kopen? Houd hier rekening mee

Als je een ultrasone reiniger gebruikt zul je merken dat het reinigingsresultaat niet alleen veel beter is dan als je het met de hand zou doen, maar ook dat je hier zonder enkele moeite veel sneller mee klaar bent. Maar waar moet je precies rekening mee houden als je een ultrasone reiniger wilt aanschaffen? Wij hebben het voor je uitgezocht:

De inhoud

Er zijn kleine en grote ultrasone reinigers. Wanneer je van plan bent om kleine items te reinigen bijvoorbeeld; brillen, sierraden, gehoorapparaatjes of sleutels. Dan is een kleine ultrasone reiniger voldoende. Ze zijn verkrijgbaar van 200ml tot ongeveer 600ml.

De grotere ultrasone reinigers, tevens de wat professionelere reinigingmachines, zijn geschikter voor grotere voorwerpen. Bijvoorbeeld handgereedschap, zilverwerk of chirurgische en medische hulpmiddelen. Deze machines zijn er met een inhoud van 3L tot 6L.

De frequentie

De frequentie is zeer belangrijk als het gaat om het reinigingsresultaat. Hoe hoger de frequentie is die het apparaat produceert, hoe meer geluidsgolven en zuurstof belletjes er ontstaan in het water. De basis voor het reinigingsresultaat is van belang door de hoeveelheid belletjes. Bij ultrasoon reinigers is de frequentie van het geluid belangrijk. Hogere frequenties zorgen voor kleinere belletjes en reinigen beter. De zuurstof belletje imploderen en werken als een borstel om op moeilijk bereikbare plekken van het schoon te maken product te komen. Ultrasoon reinigen is dan ook de techniek waar professionals, zoals opticiens en juweliers vaak voor kiezen.

De vloeistof

De meeste systemen werken het beste op een combinatie van water en speciale ultrasone reinigingsvloeistof. Maar er zijn ook ultrasone baden die enkel met water werken. Het reiniger met kraanwater is milieuvriendelijker, in tegenstelling tot het gebruik van allerlei middelen om vuil en aanslag los te weken. Daarentegen is kraanwater ook het zachtst voor de kwetsbare voorwerpen en kraanwater is bijna gratis.