Ontdek hier de 5 beste veger en blik sets van 2022!

Een veger en blik zie je in ieder huishouden terug komen. Het wordt ook wel een stoffer en blik genoemd. De stoffer of veger dient als handgereedschap om kruimels, zand en troep op te vegen en het blik daar kun je alle vuiligheid makkelijk mee opvangen en weggooien.

Vroeger in het jaar 1858 is de veger en blik uitgevonden. Diegene die het bedacht heeft, gebruikte de materialen hout met dierenharen en een blik gemaakt in de vorm van een ingezonken bak met een handvat. Tot vandaag de dag noemen we dit gereedschap nog steeds het zelfde als toen der tijd.

Echter zien we wel dat de revolutie heeft gezorgd voor een kleine verandering/aanpassing in het gebruik van het materiaal. Tegenwoordig wordt de stoffer en blik gemaakt in fabrieken en bestaan ze uit plastic en Nylon haren. Gelukkig bestaat de traditionele veger en blik van hout en blik nog steeds, deze is echter van duurzame materialen gemaakt, is zeer stevig en robuust en gaat een leven lang mee. Wij hebben de verschillen voor je op een rijtje gezet in de vorm van een top 5. We vertellen je er graag meer over in het onderstaande artikel. Lees je gezellig mee?

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

Benson Stoffer en Blik met Lange Steel

De zeer populaire stoffer en blik met lange steel. Handig en aan te raden voor uw rug! Dit super handige setje is geschikt voor het opvegen van kruimels etc. zonder te bukken. De stoffer heeft schuin afgesneden haren wat het opvegen makkelijker maakt. Kenmerken: Kleur zwart Breedte 21,5 cm Lengt... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Schuine haren aan de bezem
 • +Handige lange steel om rugklachten te voorkomen
Check de prijs
2

Stoffer en Blik goedkoop

Stoffer en blik extra goedkoop. LET OP! Kan geleverd worden in 1 van de 3 kleuren. Groen Blauw Grijs [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Mooi goedkoop
 • +Verkrijgbaar in 3 kleuren
Check de prijs
3

Stoffer en Blik met Lange Steel - Geel-Grijs

Vuilblik met bijhorende borstel op lange steel is zeer eenvoudig en gemakkelijk om op alle plaatsen vuil en stof op te vegen. Het vuilblik met rubberen lip en opvangbak plaats u gewoon op de grond. Dan neemt u de borstel met metalen steel. U veegt zeer eenvoudig al het vuil, stof, zand,… in de... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Stevige kwaliteit
 • +Makkelijk op te bergen
Cons
 • -Geen keuze uit kleuren
Check de prijs
4

Stoffer en Blik set voor buiten - Hout en metaal

Dit blik is gemaakt van verzinkt metaal en voorzien van een houten handvat en de handveger is gemaakt van kokosharen en een houten handvat. Ideaal voor gebruik buitenshuis. Formaat blik: ongeveer 23 x 21 cm. Stoffer en blik voor buitengebruik. [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Stevige kwaliteit
 • +Kan gewicht dragen
Cons
 • -Niet perse alleen voor buiten geschikt
Check de prijs
5

Stoffer en Blik met Lange Steel - Groen - 90CM

Makkelijk en snel vuil opvegen zonder te bukken? Dát kan met deze uiterst handige stoffer en blik systeem van Family Pound. Deze stoffer en blik met lange steel hebben een prachtige pastelkleur groen en is makkelijk op te bergen wanneer je de set even niet gebruikt. Rubberen rand De rubberen rand o... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Lange lengte
 • +Mooie subtiele kleuren
Cons
 • -Niet telescopisch
Check de prijs

Wat is een veger en blik?

Een veger en blik is een handig gereedschap om snel en makkelijk rommel van bijvoorbeeld de vloer of de straat op te ruimen. Ze zijn er in veel maten en in verschillende materialen te verkrijgen, eveneens in veel verschillende kleurstellingen.

Zoals we in de introductie van dit product al zeiden is de stoffer en blik in het jaar 1858 uitgevonden. Vroeger had men natuurlijk nog helemaal geen stofzuiger maar ook toen moest de woonplek schoon gehouden worden. Alles werd destijds gemaakt van natuurlijke materialen omdat plastic en fabrieken nog niet bestonden. Zo was men dus op zichzelf aangewezen om voorwerpen te bedenken en te ontwikkelen. Ze moesten vooral met weinig middelen en materialen iets nuttigs maken, en zo ontstond er dus een handbezem van hout met varkensharen. Om het opvegen van de rommel gemakkelijk te maken werd er een bak bedacht waar de kruimels of stof mee ingeveegd kon worden. Dit werd gemaakt van ijzer, wat gewonnen werd uit ijzerertsen en werd omgesmolten tot een blik.  Hier ontstond de stoffer en blik.

Tot op heden is de veger en blik nog steeds een veel voorkomende tool in huis en op het werk. Wanneer je op je zelf gaat wonen zal je er één willen aanschaffen. Of wanneer je oude kapot is gegaan. Misschien wil je er wel een tweede bij voor in de berging of de schuur om in de tuin te gebruiken om bladeren of snoei afval mee op te ruimen. Ook is een veger en blik onmisbaar op het werk, in kantines of op de bouwplaats. Er zijn talloze situaties te bedenken waarom een veger en blik handig is om te hebben.

Voor een relatief klein bedrag heb je er al één. Van plastic zijn ze goedkoper dan de variant van hout met verzinkt metaal. De hout met verzinkte veger en blik is wel duurzamer en gaat langer mee. Hij is veel steviger en robuuster dan een plastieken veger en blik en zal daardoor veel meer tegen een stootje kunnen. Hij is daarentegen wel iets duurder maar dan ben je er zeker van dat je ook kwaliteit in huis haalt.

Tot slot, er is ook keuze in harde en zachte borstel haren. Niet alle vloeren zijn het zelfde. Binnen zien we vaak mooie laminaat, plavuizen, parket of PVC vloeren. Waar we buiten vaak een harde grove betontegel of natuursteen hebben liggen. Je kunt je voorstellen dat borstel die we buiten gebruiken misschien te hard kan zijn voor je subtiele binnen vloer. Dus baseer hierop je keuze.

Waarom een veger en blik kopen?

Met het gebruik van een veger en blik ben snel verlost van troepjes op je vloer zonder dat je eerst een stofzuiger er bij hoeft te pakken. Bijvoorbeeld na het eten van een koekje, of als er per ongeluk iets kapot gevallen is hoef je niet moeilijk te doen met een stofzuiger uit de berging pakken en een lastig snoer naar het stroompunt te begeleiden. Je pakt binnen no-time de veger en blik bij de hand en weg is je troep. Het kost amper ruimte om deze handige tool op te bergen en je hebt geen stroomvoorziening nodig om met een veger en blik aan de slag te gaan. Hij is dus ook nog is efficiënt in gebruik en zuinig voor ons kostbare milieu.

Tevens is een veger en blik makkelijk schoon te maken mocht hij vies zijn geworden. Doe hem gewoon in een lauw warm sopje en zo simpel is deze set makkelijk te reinigen. Veel van de stoffers en blikken hebben een klik systeem waar de veger en blik aan elkaar vastgezet kunnen worden zodat het gereedschap bij elkaar opgeborgen kan worden. Zo raak je niks kwijt en heb je de twee tools gelijk bij elkaar wanneer je het nodig hebt. Tevens beschikken sommige setjes over een ophang oog zodat je je veger en blik kunt ophangen aan een haakje bij bijvoorbeeld een rek of een stellingkast waar al je andere schoonmaak spullen staan.

Voor wie regelmatig rugklachten ervaart is er zelfs een veger en blik te verkrijgen met een (telescopische)lange steel zodat je niet meer hoeft te bukken. Hiermee kun je gewoon rechtop blijven staan en op je eigen hoogte het gereedschap bedienen en zal dit klusje je geen pijnklachten meer bezorgen.

Veger en blik kopen? Houd hier rekening mee

Het materiaal

Zoals we al eerder vertelde is de stoffer en blik verkrijgbaar in verschillende materialen. Het is belangrijk om voor je zelf te bekijken waar je de set wilt gaan gebruiken, binnen of buiten? Wanneer je een stoffer en blik binnen wilt gebruiken dan wordt er aangeraden om voor een zachte borstel te kiezen en een blik van plastic met een rubberen antisliprand. Hiermee kun je makkelijk de fijnste stofjes en zandkorreltjes opvegen en weggooien.

Heb je er een nodig voor buiten, in de tuin of op de straat? Dan is het aan te raden om er een met van metaal te nemen van hout met harde haren. Deze zijn namelijk zeer geschikt voor buiten. Met deze stoffer en blik kan je gemakkelijk tuin en snoei afval weg nemen zonder dat je stoffer en blik niet sterk genoeg is en daardoor dubbelknakt omdat hij het gewicht niet kan dragen.

Er zijn natuurlijk nog meer situaties waar je een veger en blik kunt gebruiken. Dus ga voor jezelf na waar en waarvoor je dit handige product wilt gebruiken en dan kun je de beste keuze maken.

Met korte of lange steel

De klassieke stoffer en blik heeft een kort handvat. Maar tegenwoordig zien we veelal de verlengde variant, namelijk met lange (soms telescopische) steel. Wanneer men moeilijk kan bukken of lichamelijke klachten ervaart dan is het soms fijn als je rechtop kunt blijven staan om vuiligheid op te ruimen van de vloer.

Heb je hier geen last van dan is een hand veger natuurlijk een prima product voor jou. Het neemt ook nog minder opberg ruimte in beslag dan een stoffer en blik met lange steel. Dus ons advies is wanneer je klein woont of gewoon weinig bergruimte hebt, om genoegen te nemen met een klassieke stoffer en blik met korte steel.