Ontdek hier de 5 beste warmtepomp drogers van 2022!

De warmtepomp droger. Bijna onmisbaar in een huishouden waar energie bewust met het milieu wordt omgegaan. Het klimaat is elke dag wel een belangrijk onderdeel in het nieuws en het mag dan ook duidelijk zijn dat we met elkaar wat moeten doen aan de misère. Een warmtepompdroger is een makkelijke manier om niet in te leveren op de kwaliteit van leven en het gemak van je dagelijkse sleur. “De was”. Het blijft zeer regelmatig terug keren en wie wordt er niet moe van? Je zou kunnen zeggen dat je een droger zou kunnen skippen in je huishouden omdat het simpelweg teveel stroom verbruikt en dat past natuurlijk helemaal niet in een milieu bewust leven. Maar dankzij de extreem zuinigheid van de warmtepomp droger kun je op een zeer verantwoorde manier toch prima gebruik maken van deze luxe.

We vertellen je graag de voordelen van een warmtepomp droger. Lees je mee?

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste warmtepomp droger

Bestewarmtepompdroger – AEG T8DE86ES – 8000 serie – AbsoluteCare

Uit ons onderzoek is gebleken dat de AEG T8DE86ES – 8000 serie – AbsoluteCare de beste is. Hij heeft een ruime trommel van 8kg waarmee je in één keer veel was kan drogen. Door de SensiDry technologie droogt deze droger op een lage temperatuur, zo wordt je kleding nooit blootgesteld aan onnodige hitte en blijft je kleding elke dag aanvoelen als nieuw.

 

1

AEG T8DE86ES - 8000 serie - AbsoluteCare - Warmtepompdroger

De AEG T8DE86ES heeft een vulgewicht van 8 kg en energielabel A+++. Alle kleding die je wast kun je nu ook veilig drogen in deze AbsoluteCare droger, van wollen truien tot outdoor kleding. Het AbsoluteCare systeem zorgt ervoor dat iedere stof de juiste trommelbeweging en droogtemperatuur krijgt. D... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Ruime trommel van 8 kg waarmee je in één keer veel was kan drogen
 • +Bij het openen van de deur gaat de trommelverlichting automatisch aan
 • +SensiDry, droogt zuinig en veilig op lage temperaturen
Cons
 • -Beschikt niet over een stoom functie
Check de prijs
2

Beko DS73311BXBD - Warmtepompdroger

Ben je op zoek naar een energiezuinige droger die ook nog eens zuiniger met je was omgaat? Dan is de Beko DS73311BXBD Warmtepompdroger ideaal voor jou. Deze wasdroger is energiezuinig en droogt op lage temperaturen waardoor hij je kleding beter beschermd tegen onder andere krimpen. Daarnaast... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Delicate stoffen veilig drogen op lage temperaturen zonder dat je kleding krimpt
 • +Bij het openen van de deur gaat de trommelverlichting automatisch aan
Cons
 • -Het geluidsniveau van de warmtepompdroger is 65 dB
Check de prijs
3

AEG T9DENS87 - 9000 serie - FibrePro - Warmtepompdroger

De AEG T9DENS87 is in maart 2020 uitgeroepen tot Beste uit de test door de Consumentenbond. Deze droger heeft FibrePro technologie, je kunt al je verschillende type stoffen tegelijk drogen. Met de unieke 3D scanner wordt al je kleding gegarandeerd droog, deze scanner zorgt ervoor dat de vochtig... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Is met een geluidsniveau van 63 dB relatief stil voor een droger
 • +Heeft met een laadvermogen van 8 kg voldoende ruimte voor een flinke was
 • +Bij het openen van de deur gaat de trommelverlichting automatisch aan
Cons
 • -De wasmachine is niet te bedienen met een mobiele app
Check de prijs
4

Bosch WTX88MK0FG - Serie 8 - Warmtepompdroger - NL/FR

Droog nog hygiënischer en allergievrijer met de Bosch WTX88MK0FG warmtepompdroger, dankzij het AllergyPlus programma. Liever snel wassen? kies dan voor het Extra snel 40 programma. Dankzij de AutoDry technologie wordt je wasgoed met zorg behandeld en worden vlekken sneller verwijdert. Een za... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +De condensor reinigt zichzelf, waardoor je droger minder onderhoud nodig heeft
 • +Heeft met een laadvermogen van 9 kg een ruime trommel
 • +Bij het openen van de deur gaat de trommelverlichting automatisch aan
Cons
 • -Niet te bedienen via een app op je smartphone
Check de prijs
5

Miele TSJ 663 WP - Warmtepompdroger - WIFIConn@ct

De Miele TSJ 663 WP is een luxe droger die van alle gemakken is voorzien. De wasdroger heeft een vulgewicht van 9 kg waardoor hij geschikt is voor grote gezinnen met veel wasgoed. Wasdrogers met een warmtepomp staan vooral bekend om de hoge energie-efficientie. Daarmee wordt de was zeer zuinig ged... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +De droger is met een app te bedienen − WiFiConn@ct
 • +Heerlijk ruikend wasgoed zoals je dat wenst − FragranceDos2
 • +Delicate stoffen veilig drogen op lage temperaturen zonder dat je kleding krimpt
Cons
 • -De droger beschikt niet over een stoomfunctie
Check de prijs

Wat is een warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger is een zeer energiezuinige wasdroger. Hij droogt je wasgoed op een lagere temperatuur dan een condensdroger en is hierdoor geschikt voor meerdere soorten textiel. De droogtijd is bij een warmtepomp droger daardoor wel iets langer. Maar omdat de warmtepomp droger op een veel lagere temperatuur droogt, zijn er veel meer textiel soorten geschikt en blijft de kleding veel langer mooi. Een warmtepompdroger kopen betekent besparing op je energierekening want het is de meest energiezuinige wasdroger die er is. Doordat de droger de warme lucht opnieuw gebruikt, wordt je wasgoed namelijk een stuk zuiniger gedroogd. Het condenswater wordt in een reservoir opgevangen, maar de meeste warmtepompdrogers kunnen ook op de waterafvoer worden aangesloten.

Hoe werkt een warmtepomp droger in tegenstelling tot een condens droger?

In een conventionele wasdroger wordt de lucht verhit met een elektrisch warmte-element. Dit kost behoorlijk wat stroom. Een wasdroger met warmtepomp is veel efficiënter: de warmte wordt hier opgewekt doordat er een speciaal gas wordt omgevormd tot vloeibare koelmiddel. De pomp in de droger maakt het koelmiddel vloeibaar. Bij dit proces komt warmte vrij en dat zorgt voor warme lucht in de trommel. Zo wordt je wasgoed droog. Van je kleding komt vochtige lucht af, die de warmtepompdroger vervolgens weer koelt. De ontstane condens belandt in de condens reservoir, maar de droge lucht wordt hergebruikt als de energie voor de pomp. Hierdoor verbruikt een warmtepompdroger veel minder energie voor een nieuw programma.

Waarom een warmtepompdroger kopen?

Ben je het zat om steeds maar veel geld kwijt te zijn aan de hoge energierekening? En zou je graag wat willen besparen maar wil je liever niet inleveren op het de luxe en het gemak wat een wasdroger met zich meebrengt? Dan is een warmtepomp droger een mooi huishoud artikel om te kiezen.

Is je oude wasdroger kapot en ben je op zoek naar een nieuwe? Dan is het nu zeker slim om de voors en de tegens tegen elkaar op te wegen. De warmtepompdrogers zijn in aanschaf duurder dan condens drogers. Ze zijn daarentegen zuiniger in verbruik, dus de extra kosten bespaar je op den duur weer op de energierekening. Je wasgoed blijft bij het gebruik met een warmtepompdroger veel langer mooi omdat de was veel voorzichtiger gedroogd wordt door de lagere temperatuur. Je kunt dus ook veel langer met je mooie kleding doen. Het scheelt tijd en ruimte omdat deze wasdroger veel meer soorten textiel kan drogen, dus je kunt zo ‘hup’ alles in de droger doen zonder dat je losse kledingstukken nog ergens op moet hangen aan de waslijn. Gebruik je je droger regelmatig? Dan raden we je aan te kiezen voor een warmtepompdroger.

Warmtepompdroger kopen? Houd hier rekening mee

Een zelfreinigings systeem

De condensor is waar de warme, vochtige lucht weer droog wordt en het vocht wordt afgevoerd. Hier kan zich ook pluis en viezigheid afzetten, die zich in de lucht bevindt. Om te voorkomen dat je steeds met de hand de condensor moet schoonmaken, hebben veel warmtepomp droogkasten een zelfreinigende condensor. Deze gebruikt een deel van het condenswater om de condensor tijdens het wassen door te spoelen en vereenvoudigt het warmtepompdroger onderhoud.

Slimme besturing door middel van sensors

Vrijwel alle warmtepompdrogers worden bestuurd door een slimme processor, op basis van de informatie van een of meerdere sensoren in de trommel. Deze sensoren kunnen onder andere de lading in de trommel wegen, de temperatuur bijhouden en de vochtigheid in de trommel meten. Daarmee wordt de initiële tijdsduur van het programma ingesteld, maar vaak stuurt de processor ook het programma bij door de informatie van de continue metingen.

Condensatie en hergebruik van warme lucht

De lucht die gebruikt wordt om de was te drogen, wordt niet uitgeblazen, maar opnieuw door de droger gecirculeerd. In dit opzicht verschilt een warmtepomp droger niet veel van een condensdroger. De warme lucht is natuurlijk vochtig, dus voordat deze opnieuw gebruikt kan worden, moet dat vocht eruit. Dat gebeurt in een warmtewisselaar, waar het vocht door een koelelement condenseert. Het vocht wordt dan opgevangen in een uitneembaar reservoir, of rechtstreeks afgevoerd met een slang. De droge lucht gaat vervolgens circuleren en de restwarmte op deze manier optimaal gebruikt.