Ontdek hier de 5 beste wasdrogers van 2022!

Iedere huisvrouw of huisman kent het probleem vast wel. De eindeloze wassen die elke week weer klaar liggen om gewassen te moeten worden. Heb je net de bodem van de wasmand bereikt? Komt er weer iemand met werkkleding of met stinkende sportkleding wat nodig gewassen moet worden. Het blijft een gebed zonder eind. Daarom is het een zegen als je de was weer in korte tijd weggewerkt hebt. Dit gaat natuurlijk makkelijker en sneller met behulp van een wasdroger. Wanneer de was in de wasmachine klaar is, kan alle drogerbestendige was zo ‘hup’ in de droger en een uurtje later heb je de was kurkdroog, klaar om gevouwen te worden en in de kast te kunnen leggen. Wanneer je weinig tijd hebt, is dit een uitkomst!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan prijs en kwaliteit. Voor ons staat de mening van klanten centraal, daarom baseren we ons advies ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise, jouw specifieke ervaring. Dat moet wel goedkomen toch?

Nog even belangrijk: de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

De beste wasdroger

Beste wasdroger – AEG T9DENS87 – 9000 serie – FibrePro

Uit ons onderzoek is gebleken dat de AEG T9DENS87 – 9000 serie – FibrePro wasdroger de beste is. Deze droger heeft FibrePro technologie, je kunt al je verschillende type stoffen tegelijk drogen. Met de unieke 3D scanner wordt al je kleding gegarandeerd droog, deze scanner zorgt ervoor dat de vochtigheid binnenin de kleding gemeten wordt.

1

AEG T9DENS87 - 9000 serie - FibrePro - Warmtepompdroger

De AEG T9DENS87 is in maart 2020 uitgeroepen tot Beste uit de test door de Consumentenbond. Deze droger heeft FibrePro technologie, je kunt al je verschillende type stoffen tegelijk drogen. Met de unieke 3D scanner wordt al je kleding gegarandeerd droog, deze scanner zorgt ervoor dat de v... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Is met een geluidsniveau van 63 dB relatief stil voor een droger
 • +Heeft met een laadvermogen van 8 kg voldoende ruimte voor een flinke was
 • +Bij het openen van de deur gaat de trommelverlichting automatisch aan
Cons
 • -De wasmachine is niet te bedienen met een mobiele app
Check de prijs
2

Beko DS73311BXBD - Warmtepompdroger

Ben je op zoek naar een energiezuinige droger die ook nog eens zuiniger met je was omgaat? Dan is de Beko DS73311BXBD Warmtepompdroger ideaal voor jou. Deze wasdroger is energiezuinig en droogt op lage temperaturen waardoor hij je kleding beter beschermd tegen onder andere krimpen. Daarnaast... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Delicate stoffen veilig drogen op lage temperaturen zonder dat je kleding krimpt
 • +Bij het openen van de deur gaat de trommelverlichting automatisch aan
Cons
 • -Het geluidsniveau van de warmtepompdroger is 65 dB
Check de prijs
3

Bosch WTR88T00NL - Serie 6 - Warmtepompdroger

Deze Bosch WTR88T00NL warmtepompdroger werkt zeer stil en energiezuinig. Een warmtepompdroger droogt je wasgoed op lage temperaturen, waardoor je kwetsbare kleding beter beschermd blijft tegen krimpen. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is. Het programma stopt dan automa... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Delicate stoffen veilig drogen op lage temperaturen zonder dat je kleding krimpt
 • +Is met geluidsniveau van 64 dB erg stil voor een droger
 • +Met energielabel A+++ de zuinigste soort droger die op de markt is
Cons
 • -Heeft geen zelfreinigende condensor
Check de prijs
4

Inventum VDC8001W - Condensdroger - Wit

De Inventum condensdroger VDC8001W heeft een vulgewicht van 8 kg. Daarmee droog je het wasgoed van ongeveer 4 personen. De trommel met kledingbeschermende Wave Care gaat voorzichtig om met je wasgoed. Je hebt de keuze uit maar liefst 16 droogprogramma’s, waaronder een programma voor spo... [volledige beschrijving lezen]
Check de prijs
5

Samsung DV91TA240AE - Luxe en Super Zuinig - Warmtepomp Condens Droger - 9kg - A+++ - Quick Dry

Optimaal drogen met sensoren Optimal Dry Al je kleding beter droog! Optimal Dry gebruikt 3 sensoren voor een optimaal resultaat. De droogtijd wordt afgestemd op de vochtigheid, zodat je was sneller klaar is met een minimaal energieverbruik. Voorkomt beschadiging aan je kleding en meldt als je de war... [volledige beschrijving lezen]
Check de prijs

Wat is een wasdroger?

Een wasdroger is een apparaat die net zo groot is als een wasmachine. Deze twee machines zijn goed op elkaar te stapelen dus daardoor heb je maar 1 plek nodig om je was en droog combinatie kwijt te kunnen. Met een wasdroger kun je in korte tijd je was zonder moeite droog krijgen. Dit gebeurd door hete lucht en is dus niet voor alle stoffen en materialen geschikt. Er zijn verschillende wasdrogers te koop. Bijvoorbeeld de condens droger en de warmtepomp droger, met opvang reservoir of met een afvoerslang. Er bestaan wasdrogers met was capaciteit van minimaal 3 kg en variërend tot trommels van 9 kg voor normaal huishoudelijk gebruik. Uiteraard zijn er ook wasdrogers te krijgen met hele grote trommels voor professioneel gebruik. Maar dit soort machines worden doorgaans niet aangeschaft voor het normale gezinsleven. Eventuele uitgebreide functies zijn geen overbodige luxe, bijvoorbeeld: verlichting in de trommel, een geïntegreerde stoomfunctie waardoor je wasgoed direct gestreken uit de droger komt en unieke honingraatstructuur in de trommel waardoor in de uitholling een luchtkussen ontstaat dat het wasgoed zachtjes opvangt. Hierdoor wordt jouw wasgoed behoedzaam gedroogd, wat resulteert in minder kreukvorming en eenvoudiger strijkgemak.

Waarom een wasdroger kopen?

Een wasdroger is eigenlijk een luxe artikel. Het neemt je simpelweg een hoop tijd en werk uit handen. Zonder sjouw werk heb je met gemak het natte wasgoed in de droger, vaak werk je op de zelfde plek omdat de wasmachine in de zelfde ruimte staat als de droger. In mum van tijd is je was droog en kan de volgende ronde door. Het is dus een efficiëntere manier als we het over tijdbesparing hebben. Het is ideaal voor grote gezinnen en voor mensen die gewoon veel wasgoed hebben. Tegenwoordig heb je een hele hoop energiebewuste A+++ machines waarmee je amper stroom verbruikt. Sommige van de merken hebben een machine die tot 63% zuiniger is dan energie-efficiëntieklasse A. Uiteraard zit er aan deze klasse wel een prijskaartje, maar aan de andere kant bespaar je die kosten weer op de energierekening. Wanneer je in het bezit bent van een wasdroger, ben je sneller door je wekelijkse terugkerende stapels wasgoed heen. Je hoeft het niet op te laten stapelen omdat je gemakkelijk in 1 handeling door kunt werken en snel de bodem van de wasmand wordt bereikt! Daar wordt iedereen toch blij en gelukkig van?

Wasdroger kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn talloze opties op het gebied van wasdrogers. We noemen de meest voorkomende voor je op:

De capaciteit

Let op de grootte van de trommel. Kijk hoeveel wassen jij per week wast en uit hoeveel personen je gezin bestaat. Hieruit kun je zelf invullen welke trommel voor jouw gezin het beste zou zijn.

Type machine

Kijk naar de afvoer mogelijkheid bij jouw wasruimte. Beschik je niet over afvoer in het riool, maar heb je wel een raam in de buurt dan kun je altijd kiezen voor een afvoer per slang naar buiten. Anders is een opvang reservoir een mooie oplossing.

Luxe opties

Trommelverlichting, start uitstel, wiFi opties, de binnenkant van de trommel als honingraat structuur of ingebouwde stoomfunctie, diverse exclusieve droogfuncties speciaal voor wol of delicate stoffen.

Het geluidsniveau

Je kunt letten op het geluidsniveau in dB. Als je bijvoorbeeld de droger laat in de avond of vroeg in de ochtend wilt gebruiken dan is het niet handig als de slapende kinderen door de droger wakker worden.

Programma duur

Wellicht wil je ook een snel functie hebben voor kleine wasjes? Let daarbij met de aanschaf van de wasdroger want dit zit niet standaard op alle wasdrogers.

Inhoud trommel

Er zijn verschillende trommel groottes.  De meeste machines hebben een vulgewicht van 8 of 9 kg. Wasmachines worden steeds groter, daarom worden droogmachines ook groter. Eerst waren wastrommels voor 5 à 6 kg nog populair. Nu zijn die haast niet meer te koop en zien we steeds meer machines van 10 kg of meer.

Welke kleding kan je droger in een wasdroger?
In principe geldt de regel, wanneer je was kan wassen op 60 graden dan kan het ook in de droger. Voorkom synthetische stoffen in de droger, want deze kunnen slijten of krimpen.
De kosten van en droogbeurt in de droger liggen gemiddeld rond de 1,20 euro. Met een droger met energielabel A+++ kunnen de kosten lager uitvallen.
De gemiddelde levensduur van een wasdroger is ongeveer tien jaar. De levensduur van een wasdroger wordt vaak beïnvloed door hoe vaak het wordt gebruikt, de kwaliteit van het apparaat en de voorzorgsmaatregelen die worden genomen om het apparaat in goede staat te houden. Bij het kopen van een wasdroger is het belangrijk om een goede kwaliteit apparaat te kopen, om de levensduur ervan te verlengen. Bovendien is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan de wasdroger; zoals het vervangen van filters, het verwijderen van stof en het inspecteren van de aansluitingen. Als de wasdroger regelmatig wordt gebruikt, is het ook verstandig om het apparaat regelmatig te reinigen. Door deze eenvoudige maatregelen te nemen, kan de levensduur van een wasdroger met jaren worden verlengd.