Ontdek hier de 5 beste wasmachine verhogers van 2022!

Ken je dat probleem? Dat je niet op een lekker hoogte je was in- en uit de machine kunt halen. Steeds maar te moeten bukken omdat je wasmachine of droger eigenlijk net te laag staat. Hier kan je vreselijke rugklachten van krijgen. Voor sommige mensen is dit om die reden dus echt een heel vervelend klusje om te doen. Maar, daar is gelukkig een oplossing voor; door een wasmachine verhoger onder je wasmachine te plaatsen verhoog je je apparaat zodat je lichaamshouding beter wordt. Wasmachine verhogers zijn er in verschillende uitvoeringen; met in hoogte verstelbare pootjes, verstelbaar frame, de meeste voor universele (witgoed) apparaten, met anti-slip en demping om het trillen en verschuiven tegen te gaan. Het is een super handig product. Je creëert er een hogere stand van je wasmachine en/of droger mee waardoor je tijdens het bedienen van de wasmachine of droger veel minder hoeft te bukken. Als je de ruimte hebt kun je zelfs kiezen voor een duo standaard zodat je 2 apparaten naast elkaar kunt zetten, bijvoorbeeld je wasmachine en je droger. Zo kun je heel gemakkelijk op gelijke hoogte werken en hoef je niet meer steeds door je knieeen te zakken.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

Landys Wasmachine Verhoger met Trillingsdempers

Deze multifunctionele Wasmachine Verhoger is geschikt voor diverse machines, waaronder wasmachines, koelkasten, drogers, etc. De verhoger houdt tot 300kg, is verstelbaar én is voorzien van een antislip waardoor die op z’n plek blijft staan. Bukken om de was uit de wasmachine te halen is... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
  • +De verhoger houdt tot 300kg
  • + Multifunctionele standaard voor machines
Check de prijs
2

Membeli Wasmachine Verhoger - Universele Verhoging voor Wasmachine, Droger, Koelkast en Vriezer

Productbeschrijving Heb jij ook last van een pijne rug na een was uit de wasmachine te halen? En ben je het lawaai van je wasmachine helemaal zat? Dan is de Membeli wasmachine de oplossing voor jou! De Membeli wasmachine verhoger zorgt ervoor dat je wasmachine van de grond afstaat, zodat je mi... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
  • +Extra stabiel door stabiele pootjes en anti slip
  • +Creeert een prettige werkhoogte
Check de prijs
3

WassiStand Wasmachine Verhoger met Anti-Slip & Grip – Wasmachine Kast en Ombouw

Productbeschrijving Heb je geen zin meer om diep te bukken om je wasgoed in-en uit te laden? Met de WassiStand witgoed verhoger lossen wij dit probleem stijlvol voor je op. Het gemiddelde huishouden doet meerdere wassen per week, en dat betekent ook veel bukken. Het ijzersterke wasmeubel is g... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
  • +Wasmachine opbouw
  • +Duo stelling voor 2 machines
Check de prijs
4

Verstelbare wasmachine verhoger 10 tot 15 cm hoog 42 tot 68 cm breed Tot 300 KG draagkracht

Productbeschrijving Nooit meer een trillende wasmachine waarbij je altijd maar weer moet bukken om je was in en uit de wasmachine te halen. Met deze wasmachine verhoger zijn deze 2 meest voorkomende problemen van wasmachines verleden tijd. Doordat de wasmachine verhoger in hoogte en breedte ve... [volledige beschrijving lezen]
Check de prijs
5

Hama Universeel Wasmachine Verhoger

Productbeschrijving Dit universele wasmachine-opbouwmeubel van het merk Hama is geschikt voor vrijwel elke wasmachine. Met name bij wasmachines die een voorlader hebben, buk je behoorlijk diep om je wasgoed in- en uit te laden. Een verhoger zoals deze zorgt ervoor dat je dit niet meer hoeft te... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
  • +Wasmachine opbouw meubel
  • +Hama heeft ook bijpassende ombouw kasten in het assortiment
Check de prijs

Wat is wasmachine verhoger?

Een wasmachine verhoger is een standaard welke je onder je machine plaatst. Hij zorgt ervoor dat je apparaat hoger komt te staan. Om de bediening of het in- en uitladen van de machine makkelijker te maken, of om een loze ruimte in de hoogte op te vullen kun je gebruik maken van een verhoger. Wasmachine verhogers zijn er in verschillende uitvoeringen, namelijk;

Frame

Het frame van een wasmachine verhoger is van een sterk materiaal gemaakt. Dat moet ook want huishoudelijke apparaten zijn meestal erg zwaar. Denk aan de materialen zoals; RVS, metaal en ijzer, dit kan in combinatie zijn met kunststof en/of rubber.

Verstelbaar

Sommige wasmachine verhogers zijn verstelbaar. Verstelbaar in hoogte en/of in draagformaat. Je kunt hem dan aanpassen op de lengte en breedte van je apparaat. Zo kun je er dus verschillende soorten witgoed apparaten op kwijt en wordt dit ook wel een universele verhoger genoemd.

Verrijdbaar

Op sommige frames zitten wielen bevestigd. Dit is handig wanneer je je apparaat verhoogd wilt hebben en zou willen verplaatsen. Het systeem heeft stevige wielen die een maximaal gewicht kunnen dragen, meestal in combinatie met pootjes die je omhoog en omlaag kunt draaien voor extra steun wanneer het apparaat in positie staat.

Lade

Omdat een wasmachine verhoger onderaan een loze ruimte creëert zijn er ook frames waar een lade in verwerkt zit. Zo kun je de open ruimte onder je wasmachine nuttig gebruiken voor het opbergen van spulletjes zoals bijvoorbeeld; wasmiddelen, anti-vlekkenmiddelen en andere wasmachine gerelateerde artikelen. Het staat hierin netjes opgebrogen en uit het zicht.

Let op! Uiteraard kun je hier natuurlijk makkelijk zelf een kinderslotje op zetten zodat de lade niet vrij toegankelijk is voor kinderhandjes.

Waarom een wasmachine verhoger kopen?

Een wasmachine verhoger kan om meerdere redenen handig zijn.

Betere werkhoogte

Omdat je witgoed apparaat op hogere pootjes komt te staan, betekend dat dat je werkhoogte ook hoger wordt. Het in- en uitladen van het apparaat wordt hierdoor iets prettiger omdat je minder hoeft te bukken. Bijvoorbeeld bij wasmachines, daar staat je wasmand altijd op de grond en om je wasgoed in of uit de machine te doen of te halen sta je vaak gebukt of zit je  gehurkt voor de opening. Dit is geen prettige positie. Het kan voor mensen met rugklachten, ouderen, of minder validen heel erg vervelend zijn. Ook voor mensen met een lange lichaamslengte kan een lage wasmachine heel onprettig zijn.

Door een wasmachine verhoger te gebruiken zorg je met een kleine aanpassing voor een fijnere werkhoogte en zal je je lichaam minder belasten.

Opvullen van nutteloze ruimte in de lucht

Tegelijkertijd zorg je bij het gebruik van een wasmachine verhoger dat de ruimte boven de wasmachine nuttiger gebruikt kan worden. In plaats van boven de wasmachine een loze ruimte te hebben waar je moeilijk bij kunt, kun je nu de ruimte onder je wasmachine gebruiken. Er zijn wasmachine verhogers die een lade hebben zodat je makkelijk al je spulletjes kunt opbergen. Maar er zijn ook wasmachine verhogers welke je zo kunt gebruiken zodat je er een hele kast omheen kunt bouwen. Dit is een zogehete wasmachine opbouw-meubel. Zo staat je machine dus op een fijnere werkhoogte en kun je nog makkelijk bij al je spulletjes.

Aan de andere kant, wanneer je geen lade of kast onder of om je wasmachine heen zou willen kan de open ruimte onder je wasmachine ook als heel prettig ervaren worden. Hierdoor kun je namelijk heel gemakkelijk de vloer onder de wasmachine schoon maken.

Wasmachine verhoger kopen? Houd hier rekening mee

Wieltjes/transporthulp

Wanneer je een verhoger kiest met verrijdbare wielen, dan zitten er soms ook uitdraaibare pootjes naast. Wanneer dit niet het geval is spreken we over een wasmachine verhoger welke ook als transporthulp plateau kan dienen. Op de wielen zitten ook remmen zodat je de verhoger ook vast op zijn plek kunt zetten.

Doppen

Wasmachine verhogers kunnen ook uit alleen doppen bestaan. Je kunt hiermee je wasmachine iets verhogen en tegelijk zorg je ervoor dat je wasmachine minder zal trillen. Het zorgt dus voor demping.

Merk afhankelijk

Er zijn wasmachine verhogers welke speciaal ontworpen zijn voor een speciale merkengroep. Deze zijn dus voor veel verschillende wasmachines geschikt, maar zijn dus niet universeel.

Hoogte

Welke hoogte de juiste hoogte is, hangt af van de wens. Er zijn sommige verhogers die wel tot ruim 30 cm hoog kunnen rijken. Dit zijn vaak verhogers welke niet verstelbaar zijn omdat wanneer ze zo hoog staan, ze wel nogsteeds een zeer stabiele ondergrond moeten hebben garanderen. Het mag natuurlijk geen zwak systeem zijn.

De meeste wasmachine verhogers hebben een pootjes die je kunt uitdraaien tot ongeveer 11/13 cm.

Draagvermogen

De meeste witgoed apparaten wegen zwaar. Het is dus logisch dat de verhoger die er onder komt te staan een zwaar gewicht kan dragen. Het moet een stabiel fundament vormen zodat het apparaat wat mogelijk kan trillen, goed en stevig blijft staan. De meeste verhogers kunnen daarom een gewicht van minimaal 150 kg dragen. Er zijn ook verhogers welke zelfs gewicht tot 400 kg kunnen hebben.

Wat is de ideale hoogte voor een wasmachine?
Om rekening te houden met ergonomisch werken is een hoogte van 1.05 de ideale werkhoogte. Dit bevindt zich iets onder de elleboog. Een wasmachine zou dus op een verhoging van 50cm moeten te komen staan als je op een ergonomische hoogte de was in en uit moet laden.