Ontdek hier de 5 beste watersloten van 2022!

Waterslot waterblok mechanische beveiliging voor wasmachine

 

Een lekkage van je wasmachine zit niemand op te wachten. Er kan een hoop schade door ontstaan en dit wil je natuurlijk voorkomen.  In veel wasmachines zit een waterslot ingebouwd om lekkages te voorkomen, maar niet iedere wasmachine beschikt over deze handige functie. Daarom zijn er aparte watersloten in het leven geroepen die je op je wasmachine kunt monteren en zo waterschade en lekkages kunt voorkomen.  Je hebt 3 soorten watersloten en ieder beveiligd weer een ander deel van de wasmachine. Welke kun je het beste aanschaffen en wat past het beste bij jou wasmachine? Wij hebben alles voor je uitgezocht en de belangrijkste punten op een rijtje gezet.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste watersloten voor de wasmachine

Beste waterslot– Whirlpool waterslot

Beste waterslot met afvoerslang – Toevoerslang Met Waterslot van WPRO

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Whirlpool waterslot als beste uit de test is gekomen. Met dit waterslot voorkom je ongelukken. De waterstop wordt gemonteerd tussen de kraan en de toevoerslang van de was- of afwasautomaat. Hij blokkeert de watertoevoer als de hoeveelheid water hoger is dan wat door de indicator is voorzien.

1

Waterslot waterblok mechanische beveiliging voor wasmachine

Een waterlek aan uw was- en/of afwasautomaat kan wateroverlast in huis veroorzaken. De waterstop is een goede beveiliging tegen dit soort ongelukken. De waterstop wordt gemonteerd tussen de kraan en de toevoerslang van de was- of afwasautomaat. Hij blokkeert de watertoevoer als de hoeveelheid wate... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Goede kwaliteit
 • +Handig te monteren
 • +Doet zijn werk
Check de prijs
2

Wasmachine Slang met waterslot

De aanvoerslang wasmachine wordt gebruikt om de wasmachine van water te voorzien. De aanvoerslang zit tussen de waterkraan en de wasmachine. Deze aanvoerslang een waterslot om lekkages te voorkomen. [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Geschikt voor diverse merken
 • +Stevig materiaal
Cons
 • -Geen duidelijke handleiding
Check de prijs
3

Easyfiks Waterblok Mechanisch waterslot

Deze Easyfiks Waterblok Mechanisch waterslot Op waterkraan, Capaciteit 5-50 liter SM2054 van het merk Easyfiks met origineelnummer: SM2054 wordt verpakt in 1 Blister a 1 Stuk. [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Capaciteit 5-50 liter
 • +Eenvoudig te monteren
 • +Stevig
Check de prijs
4

WPRO 481953028925 Toevoerslang Met Waterslot

Deze warmwatertoevoerslang heeft een waterstop in de constructie en beschermt uw huis tegen overstromingen. Bij lekkage stopt het mechanisme de waterstroom. Deze heetwatertoevoerslang is geschikt voor vaatwassers en wasmachines. Deze toevoerslang heeft de volgende aansluitingen, ¾ haaks en ¾ recht... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Beschermt bij lekkage
 • +Geschikt voor vaatwassers en wasmachines
 • +Eenvoudig
Check de prijs
5

Nedco Waterslot (elektrisch)

Elektrische waterstop voor wasmachine 3/4″bi.dr.x3/4″bu.dr. treedt in werking bij water lekkage. Werkt op batterij LR6 / AA [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Universeel
 • +
Cons
 • -Werkt op batterijen
Check de prijs

Wat is een waterslot?

Een waterslot op je wasmachine zorgt ervoor dat je wasmachine beschermt wordt tegen waterschade mocht het zo zijn dat je wasmachine gaat lekken. Meestal is een lekkende wasmachine niet meteen zichtbaar en dan heb je dus grote kans op waterschade.

Er zijn 2 verschillende watersloten:

Bodemsensor

Een bodemsensor, de naam zegt het eigenlijk al. Het is een sensor op de bodem van je wasmachine. Wasmachines die beschikken over een bodemsensor hebben altijd een ingebouwde lekbak. Dit is ideaal, want zodra er water uit de machine lekt komt dit terecht in de lekbak. De bodemsensor zal dit registreren en de machine wordt dan gelijk uitgeschakeld om erger te voorkomen.

Slang beveiliging

Met een slangbeveiliging is er een speciale aanvoerslang voor het water. Bovenaan de slang is een slang die een dubbele wand heeft. Mocht er een scheurtje in de binnenste slang komen dan vangt de buitenste slang het water op en wordt de verdere watertoevoer stopgezet.

Overloopbeveiliging

Een wasmachine die voorzien is van een overloopbeveiliging meet het waterniveau in de trommel van de wasmachine. Mocht er een storing zijn doordat er teveel water in de trommel zit, dan pompt de machine het teveel aan water direct weg. Zo blijft het waterniveau van de trommel op een normaal niveau en zal deze niet overlopen.

Waarom een waterslot kopen?

Je hebt je huis helemaal op orde, de wasmachines staan lekker te draaien en plots zie je water langs de muren lopen. Dit is een vreselijk scenario waar niemand op zit te wachten. Een lekkage uit je wasmachine kan een hoop ellende veroorzaken en dan nog niet over de bijkomende kosten te spreken.  Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen en met een waterslot ben je op de goede weg.

De bekendste manier om je wasmachine te beveiligen tegen lekkage is een waterslot op je wasmachine. Een waterslot monteer je op je wasmachine kraan en deze zorgt ervoor dat er per keer maar een beperkt aantal liter water uit de kraan kan stromen. Mocht er dus lekkage ontstaan dan sluit het waterslot de watertoevoer snel af.  Een waterslot is dus bedoeld om waterschade te voorkomen wanneer de wasmachine lekt.

Waterslot kopen? Houd hier rekening mee

Instelbare waterstop

De instelbare waterstop dien je zelf in te stellen op een bepaalde hoeveelheid waterverbruik van de wasmachine. Word deze grens overschreden doordat er bijvoorbeeld waterlekkage optreedt, dan zal de waterstop ervoor zorgen dat de watertoevoer gestopt wordt en er geen lekkage kan ontstaan.  Het is wel aan te raden om een lekbak te gebruiken aangezien er al wel water kan wegstromen voordat de waterstop in werking treedt. De lekbak kan eenvoudig onder de wasmachine worden geplaatst.

Elektrische waterstop

Dit type waterstop beschikt over een sensor die is uitgevoerd met 2 metalen ringetjes. Als de ringen met elkaar in verbinding komen, door bijvoorbeeld water dan krijgt de elektronische waterstop een signaal dat deze direct moet sluiten. De watertoevoer wordt door dit signaal meteen geblokkeerd. De elektronische waterstop is heel eenvoudig te monteren tussen de wasmachine.

De elektronische waterstop wordt eenvoudig gemonteerd tussen de wasmachinekraan en de waterslang van de wasmachine. Zorg er wel voor dat de wasmachinekraan is dichtgedraaid en dat de wasmachine is uitgeschakeld voordat je de waterstop gaat monteren.

Aansluiten van een waterslot

Een waterslot sluit je makkelij aan tussen je wasmachine en de kraan door de slag van de kraan los te draaien. Na deze stap monteer je het waterslot aan de kraan en erna plaats je de slang onder het waterslot. Watersloten zijn voorzien van een systeem met cijfers.

Meestal staan deze cijfers aan de binnenkant van het slot. Ze gaan van 1t/m10. Ieder cijfer staat voor 4,5 liter water.

Aan de binnenkant van het slot zie je een ring met 2 gleufjes. Een waterslot wordt geleverd met een sleuteltje en met dit sleuteltje kan je aangeven hoeveel water er door het slot dient te stromen. Plaats je de ring richting cijfer 2, dan stroomt er maximaal 9 liter water door het waterslot. Als er meer water doorheen stroom door een lekkage dan blokkeert het slot automatisch.

 

 

 

Heb je een waterslot nodig?
Niemand zit te wachten op een lekkende wasmachine. De meeste wasmachines zijn uitgerust met waterbeveiliging tegen ernstige lekkages. Je bent het beste beschermd in combinatie met een waterslot.
Je kan een waterslot testen door een beetje water op de sensor te laten komen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een schoteltje en laat de waterstop in het water zakken. Als je een harde tik hoort weet je dat het waterslot werkt, omdat de watertoevoer direct zal worden afgesloten.