Ontdek hier de 5 beste afdruiprekken van 2024!

Een afdruiprek is handig wanneer je een kleine afwas hebt en je je vaat wilt laten uitlekken op het aanrecht. Je kunt natuurlijk altijd een theedoek gebruiken maar een afdruiprek is veel handiger omdat hij over een opvangbak beschikt die speciaal ontwikkeld is om niet te lekken.

Niet ieder huishouden heeft een vaatwasser of heeft de ruimte voor een vaatwasser. Ook niet alle materialen zijn even geschikt om in de vaatwasser te kunnen. Er is altijd wel iets wat je beter even met de hand kunt afwassen. In dit geval is een afdruiprek een ware uitkomst! Tegen de tijd dat je klaar bent met spoelen en wassen van de vaat, dan is de helft van je vaat al  uitgelekt op het afdruiprek. Het scheelt je enorm veel tijd en een hoop geknoei. Daarbij haal je voor een relatief klein bedrag een super handige hulp in huis om jouw te helpen bij de steeds maar terugkerende afwas. We kunnen immers allemaal wel wat leukers verzinnen om onze kostbare tijd aan te besteden, nietwaar?

Onze favoriet

Je bent op zoek naar een handige manier om je borden en bestek na het afwassen te laten drogen? Met de Navaris afdruiprek heb je de perfecte oplossing gevonden! Deze rek biedt jou de mogelijkheid om je bestek snel en gemakkelijk te drogen. Bovendien is de bestekhouder uitneembaar, zodat je alles kunt opbergen.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud

2e beste keuze

Je kunt je spullen makkelijk en snel opbergen in deze 2-verdiepingen afdruiprek van Hoffman. Het is een handig hulpmiddel om je keukengerei op te bergen en te laten afdruipen.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud

3e beste keuze

Jij bent op zoek naar een ruimtebesparend afdruiprek voor jouw keuken? Dan is dit Brabantia SinkSide Afdruiprek Compact in donkergrijs precies wat je nodig hebt. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat je kleine voorwerpen kunt laten afdruipen zonder veel ruimte in te nemen.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud

Op deze pagina:

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Beste afdruiprek

Beste prijs kwaliteitverhouding  – Brabantia SinkSide Afdruiprek - Inklapbaar - Dark Grey

Goedkoopste afdruiprek - Afdruiprek en Onderzetter - 2-delig Afdruiprek met Kliksysteem

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Brabantia SinkSide Afdruiprek - Inklapbaar - Dark Grey de beste prijs en kwaliteitverhouding biedt. Je haalt hiermee een hoogwaardig product in huis van een heel bekend merk. Het oog wil ook wat en daarmee scoort Brabantia dus ook  goed! De goedkoopste keuze is de Afdruiprek en Onderzetter - 2-delig Afdruiprek met Kliksysteem. Een simpel afdruiprek gemaakt van plastic die precies doet wat hij moet doen voor een mooie prijs!

Klik op de links om de actuele prijzen te zien.

#1
Navaris afdruiprek met uitneembare bestekhouder

Je bent op zoek naar een handige manier om je borden en bestek na het afwassen te laten drogen? Met de Navaris afdruiprek heb je de perfecte oplossing gevonden! Deze rek biedt jou de mogelijkheid om je bestek snel en gemakkelijk te drogen. Bovendien is de bestekhouder uitneembaar, zodat je alles kunt opbergen.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud
Beste prijs op BOL.com

#2
Hoffmans Afdruiprek - 2 Verdiepingen - 47x28x34 cm

Je kunt je spullen makkelijk en snel opbergen in deze 2-verdiepingen afdruiprek van Hoffman. Het is een handig hulpmiddel om je keukengerei op te bergen en te laten afdruipen.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud
Beste prijs op BOL.com

#3
Brabantia SinkSide Afdruiprek Compact - Dark Grey

Jij bent op zoek naar een ruimtebesparend afdruiprek voor jouw keuken? Dan is dit Brabantia SinkSide Afdruiprek Compact in donkergrijs precies wat je nodig hebt. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat je kleine voorwerpen kunt laten afdruipen zonder veel ruimte in te nemen.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud
Beste prijs op BOL.com

#4
Afdruiprek en Onderzetter - 2-delig Afdruiprek met Kliksysteem

Je maakt het afwassen met deze twee-delige afdruiprek met kliksysteem net wat gemakkelijker. Het handige rekje houdt borden, schalen en glazen uit de weg en de onderzetter voorkomt dat er vlekken op je aanrecht of tafel achterblijven.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud
Beste prijs op BOL.com

#5
Extend Steel Uitschuifbaar Afdruiprek - Grijs - Joseph Joseph

Hiermee creeer je de perfecte oplossing om al je vaatwerk gemakkelijk te laten drogen. Joseph Joseph heeft deze uitschuifbare afdruiprek gemaakt in een grijze kleur, waardoor het mooi combineert met elke keuken.

 • Kwaliteit
 • Materiaal
 • Inhoud
Beste prijs op BOL.com

Wat is een afdruiprek?    

Een afdruiprek is een handig rek die je bovenop een uitlekbak zet. Het is een set.

Wanneer je de natte vaat in dit rek plaatst dan druipt langzaam het water en overtollig sop van je serviesgoed en bestek af. Het wordt opgevangen op het plateau er onder. Het afdruiprek is zo gevormd dat je je borden rechtop er in kunt zetten en je bekers netjes ondersteboven zet. Hierdoor krijg je het beste en het snelste streeploze droogresultaat. De afdruiprekken beschikken meestal over een speciaal bestekbakje waar je al je bestek netjes bij elkaar kunt verzamelen en je je dus niet snel zal snijden en prikken aan scherp bestek wat uitsteekt of op plekken ligt waar je het niet verwacht.

Het is een mooi geordend systeem wat weinig ruimte in beslag neemt. Je bergt het afdruiprek gemakkelijk op in je gootsteenkastje of je kunt hem aan een haakje hangen in de trapkast of bijkeuken. Ook bestaan er afdruiprekken die opvouwbaar zijn en die dus helemaal plat op te bergen zijn. Er zijn ook afdruiprekken met een dubbele etage, gemaakt van metaal, kunststof of hout, bamboe en met plastieken of siliconen lekbakken. Kortom, er is voor ieder mens een geschikte afdruiprek te vinden.

Waarom een afdruiprek kopen?

Als je geen afdruiprek hebt dan gebruik je waarschijnlijk een theedoek om je natte afwas op uit te laten lekken. In dit geval wordt je theedoek heel snel kletsnat en kan het vocht in no-time langs je keukenkastjes naar beneden gaan druipen. Dat is helemaal niet handig natuurlijk. Wanneer je investeert in een handig afdruiprek dan heb je dit probleem niet. Het vocht wordt netjes opgevangen in de lekbak en zo voorkom je een natte bende op je aanrecht en langs je keukenkastjes en op de vloer. Het voordeel van een afdruiprek is dat je je serviesgoed op een verticale manier in het rek kunt zetten zodat het vocht en overtollig sop er als het ware vanaf valt. Op deze manier heb je het snelste een streeploos droge vaat en hoef je dus niet veel af te drogen. Het is ook nog is kosten besparend ten opzichte van een vaatwasser. Je bespaart enorm op je stroom en waterrekening en het is tijd/ruimtebesparend

Afdruiprek kopen? Houd hier rekening mee

Het materiaal

De meeste afdruiprekken bestaan meestal uit het rek van metaal, ijzer of RVS. En de lekbakken zijn vaak gemaakt van een kunststof materiaal.  Er zijn afdruiprekken van bamboe, rubber en siliconen te koop.

De capaciteit en afmeting

Niet ieder afdruiprek is even groot. Er zijn verschillende maten te verkrijgen. Het is belangrijk om te kijken naar hoe groot je vaat gemiddeld is, kijkend naar je huishouden, je leefstijl en het aantal personen in huis. Ga na hoeveel ruimte aan couverts je nodig hebt om je afwas te kunnen laten uitlekken en daarna kun je bepalen hoe groot je afdruiprek moet zijn. Heb je soms alleen enkele items die afgewassen dienen te worden? Dan volstaat een klein afdruiprekje natuurlijk prima.

Tevens is het handig om even op te meten wat de ruimte is naast je wasbak (de plek waar je je afdruiprek positioneert) zodat je er zeker van kunt zijn dat het afdruiprek daadwerkelijk op de plek zal passen.

De vorm

 • Er zijn afdruiprekken die je in en uit kunt klappen. Dit is natuurlijk super ruimtebesparend en zeker heel erg handig als je over weinig opberg ruimte beschikt.
 • Een afdruiprek met een dubbele etage. Deze afdruiprekken zijn handig als je bijvoorbeeld een klein aanrecht hebt. Met dit afdruiprek ga je de hoogte in, i.p.v. de breedte. Hiermee bespaar je ruimte op je werkgebied maar lever je niet in op je droogruimte.
 • De uitstraling wil ook wat. Vandaar dat je kunt letten op de uitstraling van je afdruiprek. Wanneer je het belangrijk vindt dat je keuken er ook netjes bij staat, dan zou je kunnen kiezen voor de trend van deze tijd, bijvoorbeeld; mat zwart metaal met strakke lijnen.

De kleur

Op het gebied van kleur kun je alles kiezen wat je maar wilt. Van felle harde kleuren tot zachte pastel tinten zijn er afdruiprekken te kiezen.

Veelgestelde vragen

Kan ik een afdruiprek op mijn aanrecht laten staan?

In principe maakt dit niet uit. Wat je zelf wilt. Eigenlijk bijna alle afdruiprekken zijn zo gemaakt netjes en makkelijk opgeborgen te kunnen worden dus het hoeft niet in het zicht te blijven staan. Maar als het je niet in de weg staat dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor een hele trendy afdruiprek welke perfect afgestemd is bij je keuken.

Wat is beter? Een afdruiprek van kunststof of aluminium?

Plastic is minder duurzaam. Het kan ook sneller kapot gaan en dus minder lang meegaan. Het is vaak wel een goedkoper materiaal. Je kunt altijd de overweging maken en je zelf de vraag stellen; hoevaak je het gebruikt en hoelang je er verwacht mee te doen. 

Hoe weet ik hoe groot mijn afdruiprek moet zijn?

Dit is een beetje afhankelijk van hoe groot je gezinssamenstelling is en of je vaak moet afwassen. Afhankelijk van hoe groot de vuile vaat is per keer dat je gaat afwassen kun je bepalen of je voor een groot of een klein afdruiprek moet kiezen.

Onze favoriet

Je bent op zoek naar een handige manier om je borden en bestek na het afwassen te laten drogen? Met de Navaris afdruiprek heb je de perfecte oplossing gevonden! Deze rek biedt jou de mogelijkheid om je bestek snel en gemakkelijk te drogen. Bovendien is de bestekhouder uitneembaar, zodat je alles kunt opbergen.

Beste prijs op BOL.com