Ontdek hier de 5 beste vaatwasmiddelen van 2022!

Een schone vaat willen we allemaal. En het liefst willen we er weinig moeite voor doen, want afwassen met de hand is tegenwoordig iets wat niet meer veel voorkomt. Gelukkig hebben we hier de vaatwasser voor die onze vuile kopjes en borden blinkend Finish All in 1 Max Ontvetterschoonmaken. Maar hier hebben we wel de juiste vaatwasmiddelen voor nodig, want schoon wordt het niet vanzelf.

Alleen, hoe bepaal je nou welke vaatwasmiddelen je nodig hebt? En is dit ook goed voor je vaatwasser? Je wil natuurlijk dat je vaatwasser zo lang mogelijk meegaat. Wat ook een belangrijk puntje is, is het milieu. Veel schoonmaakmiddelen verdwijnen zo de afvoer in wat schadelijk is voor de natuur. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook veel vaatwasmiddelen die hier rekening mee houden.

Wij hebben de 5 beste vaatwasmiddelen voor je op een rijtje gezet, om zo de keus voor jou makkelijker te maken.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling . Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

1

Finish All in 1 Max Ontvetter

Finish All in 1 Max Ontvetter Vaatwastabletten – 100 stuks – verwijdert hardnekkige etensresten en vlekken en maakt jouw vaat en glazen schoon. Drie actieve delen Finish All in 1 Max Ontvetter Vaatwastabletten bevat actieve delen die alles aanpakken, zodat je telkens weer in één keer ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Verwijderd hardnekkige vlekken
 • +Biedt bescherming tegen glascorrosie
 • +In één keer een supersoon resultaat
Bekijken op Bol.com
2

Dreft Original All In One Lemon

Dreft Platinum capsules reinigen hardnekkige vlekken met een grondige reinigingsactie Helpt vetophoping in je vaatwasser te voorkomen en reinigt je vette filter Ingebouwde zout- en spoelhulpfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherming Houdt je vaatwasser schoon en fris De ultra-oplosbare capsul... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Helpt vetophoping in je vaatwasser te voorkomen en reinigt je vette filter
 • +Houdt je vaatwasser schoon en fris
 • +De ultra-oplosbare capsule lost snel op
Cons
 • -Iets duurder dan andere varianten
Bekijken op Bol.com
3

Sun Classic Normaal Vaatwaspoeder

Sun Classic Normaal Vaatwaspoeder zorgt voor een smetteloos resultaat in een handomdraai. Niet alleen je vaatwasmachine is gebaat bij het gebruik van Sun vaatwaspoeder, het milieu ook. De verpakking is gemaakt van gereycled materiaal en is recyclebaar. Door de unieke samenstelling zonder fosfaat hel... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Vaatwasmiddel met 70% ingrediënten van natuurlijke oorsprong
 • +De verpakking van Sun Vaatwaspoeder is gerecycled en recyclebaar
 • +Sun Vaatwaspoeder zorgt voor uitstekend schone vaat
Cons
 • -Je moet glansspoelmiddel en vaatwaszout apart aanschaffen
Bekijken op Bol.com
4

Dreft Platinum Plus All In One Lemon

Dreft Platinum Plus All in One vaatwascapsules leveren een zo goed als nieuwe vaat. Ze leveren de beste reiniging van Dreft en helpen zelfs de dofheid die na verloop van tijd is opgebouwd weg te nemen om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen. Dreft Platinum Plus heeft een geïntegreerd ... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Ingebouwde zout- en spoelhulpfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherming
 • +Verwijdert de dofheid die in de loop der tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen
 • +Effectief in eco-cyclus
Cons
 • -Prijzig
Bekijken op Bol.com
5

Sun All-in-1 Vaatwastabletten

Sun All-in 1 Normaal vaatwastabletten zorgen voor een hygiënisch schoon resultaat in een handomdraai. Met de Pure Clean Technology ben je nu verzekerd van uitstekende vet- en vlekverwijdering, hoef je niet voor te spoelen en wordt je machine ook gereinigd. Niet alleen je vaatwasmachine is gebaat bi... [volledige beschrijving lezen]
Wat vonden wij positief
 • +Sun All-in 1 Normaal vaatwastabletten met Pure Clean Technology
 • +Beschermen en reinigen de vaatwasmachine en zijn milieuvriendelijk
 • +Voor een hygiënisch en schoon resultaat
Cons
 • -Glansspoelmiddel en vaatwaszout extra nodig voor een schone vaat
Bekijken op Bol.com

Wat zijn vaatwasmiddelen?

Om je vaat perfect schoon en streeploos droog te krijgen, is het noodzakelijk om hiervoor de juiste middelen te gebruiken in je vaatwasser. Er zijn inmiddels zoveel middelen te koop, dat je soms door de vele producten niet meer weet wat je moet gebruiken.

Allereerst is het belangrijk om te weten welke middelen er zijn en wat hun functie is.

Zo is er glansspoelmiddel. Glansspoelmiddel zorgt ervoor dat de vaat droogt en streep loos opdroogt. Mocht je merken dat je vaat niet goed droog wordt, dan kan je meer glansspoelmiddel gebruiken.

Dan heb je vaatwaszout, vaatwaszout voorkomt kalkaanslag in je vaatwasmachine. Dit wordt ook wel onthardingszout genoemd. Het voorkomt tevens een doffe waas op je glazen.

Vaatwaspoeder verwijdert de hardnekkige vlekken en zorgt voor een stralend schone vaat.

Al deze 3 dingen die net zijn opgenoemd zijn er tegenwoordig in hele handige capsules. De zogeheten 3 in 1 capsules of all-in one capsules bevat dus alles wat je nodig hebt voor een schone vaat. Op deze manier heb je in een handomdraai een schone vaat en hoef je niet meerdere producten aan te schaffen, wat ook weer ruimte scheelt in je keukenkastje.

Waarom vaatwasmiddel kopen?

Er zijn meerdere redenen waarom je vaatwasmiddelen zou willen aanschaffen. Ten eerste is een schone vaat één van de belangrijkste redenen is om vaatwasmiddel aan te schaffen. Maar er is nog een andere belangrijke reden. Namelijk; je wil graag zolang mogelijk plezier hebben van je vaatwasser. En daarom is het belangrijk om je vaatwasser goed te onderhouden. Het is namelijk niet zo dat een apparaat wat schoonmaakt, zelf niet schoongemaakt hoeft te worden. Er blijven altijd etensresten achter en ook kalkaanslag kan de levensduur van je vaatwasser verkorten. Daarom is het belangrijk om de juiste middelen te gebruiken zodat je lang kan genieten van je vaatwasser en een dagelijkse schone vaat!

Ook het milieu speelt een belangrijke rol, alles wat je in de vaatwasser stopt komt uiteindelijk in de afvoer terecht en sommige middelen zijn schadelijk voor het milieu. Gelukkig wordt er tegenwoordig vaak rekening gehouden met het milieu en zo ook de keuze in vaatwasmiddelen.

Vaatwasmiddel kopen? Houd hier rekening mee

Kosten

Over het algemeen is vaatwaspoeder per wasbeurt goedkoper dan een vaatwastablet. Dus als je op de kleintjes wil letten is het een verstandige keus om te kiezen voor vaatwaspoeder.

En het is niet zo dat je met een vaatwastablet een veel schonere vaat hebt. Er zijn uitgebreide tests gedaan en een vaatwasbeurt met vaatwaspoeder maakt net zo goed schoon als een vaatwastablet.

Milleu

In vaatwasmiddelen zitten stoffen die schadelijk zijn voor het milleu. Omdat het in het riool terecht komt, en niet alles gezuiverd kan worden in de zuiveringsinstallatie is dit schadelijk voor voornamelijk het waterleven. De schadelijke stoffen hopen op in de natuur en kunnen allergische reacties opwekken.

Om de impact op het milleu te beperken kun je het beste kiezen voor een vaatwasmiddel met het EU , ecolabel of nordic ecolabel. Dit label toont aan dat het middel voldoet aan strenge eisen met betrekking tot het milleu.

Vaatwasser reiniger

Een schone vaat is niet vanzelfsprekend als je je vaatwasser niet goed onderhoud. Gebruik je bijvoorbeel alleen vaatwaspoeder en geen vaatwaszout dan kunnen kalkresten zich ophopen in je vaatwasser. Je glazen worden dof, je machine gaat minder goed werken en op een gegeven moment krijg je je vaat niet meer goed schoon waardoor je onderdelen moet gaan vervangen of in het ergste geval een nieuwe vaatwasser moet aanschaffen.

Het is dus belangrijk om de juiste middelen te gebruiken voor het behoud van je vaatwasser.

Er wordt ook geadviseerd om elke week de vaatwasser op het heetste programma te draaien zodat overige eetresten en ander achtergebleven vuil wordt opgeruimd.

Vergeet ook niet de deurrubbers en filters regelmatig schoon te maken.

1 keer per maand wordt geadviseerd om machinereiniger te gebruiken zodat je vaatwasser weer helemaal fris is!