Ontdek hier de 5 beste zachte bezems van 2024!

Een zachte bezem is je grote vriend in huis, op het werk of op de camping. Als je even vlug wat vuiligheid van de vloer wilt weghalen is hij er zo bijgepakt. Het is niet altijd nodig of handig om de stofzuiger tevoorschijn te halen, zeker niet als er alleen plaatselijk wat rommel ligt. Een zachte bezem wordt met name gebruikt op binnenvloeren waar er anders door harde haren, krassen zouden kunnen ontstaan. Uiteraard is een zachte bezem ook geschikt op fijne buitentegels en kan hij ook prima in de tuin gebruikt worden om de het terras mee aan te vegen. Met een zachte bezem veeg je ook met gemak alle fijne stofjes en zandkorrels bij elkaar zonder dat het geheel gaat opstuiven en je hierdoor het vuil dus weer verspreidt.

Een zachte bezem maak je compleet door er een lange steel aan te zetten. Hierdoor kun je op normale hoogte werken en sta je in een ergonomische houding. Wat natuurlijk super prettig werkt als je een grote oppervlakte moet aanvegen. Wanneer je een stapel met troep bij elkaar hebt geveegd, gebruik je daarna een stoffer en blik om alles van de grond weer schoon te vegen. Met een zachte bezem haal je een goedkope schoonmaakhulp in huis die je makkelijk helpt om je vloer binnen en buitenshuis in supersnel tempo netjes schoon te krijgen zonder snoer of zware apparaten.

Aan dit alles zit een super groot voordeel vast, namelijk; met het gebruik van een zachte bezem heb je geen stroom nodig, dus je bent overal waar je wilt duurzaam bezig en je kunt ook nog is overal bij!

Onze favoriet

Deze kamerveger heeft zachte borstelharen en een schroefdraad die een stevige verbinding vormen tussen de steel en de bezem. De steel is 130 cm lang en de bezem 35 cm breed, waardoor je vloer schoonmaakt zonder deze te beschadigen. Zet de bezem niet met de haren op de grond om zo een lange levensduur te garanderen. Met deze veger kun je veilig je vloer schoonmaken zonder je zorgen te maken!

 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Stevigheid

2e beste keuze

De bezem is ontworpen met een ergonomisch handvat van 120 cm, gemaakt van duurzaam bamboe. De borstelharen zijn aan de uiteinden gesplitst, wat het verwijderen van vuil en stof vergemakkelijkt. De materialen zijn afkomstig uit recycling.

 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Stevigheid

3e beste keuze

Deze veger is gemaakt van hout met FSC®-certificering, de steel is 150 cm lang met een diameter van 0,28 cm. Het paardenhaarmengsel biedt een zachte vulling voor het verwijderen van fijn droog vuil op gladde oppervlakken. Ideaal voor het schoonmaken van tegels en houten vloeren.

 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Stevigheid

Op deze pagina:

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Huishoudinfo.nl kijkt voor haar adviezen naar een vast aantal punten. Wij gaan een stapje verder dan de prijs en kwaliteit beoordeling. Wij vinden de mening van klanten heel belangrijk en daarom staat die mening bij ons centraal. Wij baseren ons advies daarom dus ook op wat jullie over het product zeggen.

Onze expertise samen met jouw specifieke ervaring, is de perfecte combinatie voor een goede product vergelijking!

Wat goed is om te weten:  de meeste producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste zachte bezems

Beste zachte bezem - Benson Kamerveger met steel van 130cm

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Benson kamerveger als beste uit de test is gekomen. Met deze bezem haal je een stevige bezem in huis zonder je binnenvloer te beschadigen. De bezem is voorzien van schroefdraad waarmee de bezem stevig vastzit aan de steel. Met deze bezem haal je een kwalitatieve stevige bezem in huis voor een goede prijs!

#1
Benson Kamerveger

Ben je elke keer bang dat je jouw mooie gladde binnenvloer beschadigd, telkens als je aan het vegen bent? Maak je maar geen zorgen. Deze kamerveger is geschikt voor het schoonvegen van gladde binnenvloer. Deze bezem is voorzien van zachte haren waardoor je de vloer niet beschadigt. Verder is de bezem voorzien van een schroefdraad die zorgt voor een stevige verbinding tussen de steel en de bezem. De lengte van de steel is 130 centimeter en is voorzien van een bezem met een breedte van 35 cm. Voor een lange levensduur zet u de bezem niet met de haren op de grond. Hierdoor kunnen de haren krom gaan staan waardoor het resultaat van het vegen vermindert. Kenmerken: Kamerveger met zachte borstelharen. Materiaal kunststof / aluminium Breedte bezem: 35 cm. Lengte steel 130cm. Vloerveger. Kleur wordt uit het assortiment geleverd. Je vloer zal niet meer beschadigen wanneer je aan het vegen bent, dankzij deze handige kamerveger!

 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Stevigheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Synx Tools Binnenbezem

Ben je elke keer bang dat je jouw mooie gladde binnenvloer beschadigd, telkens als je aan het vegen bent? Maak je maar geen zorgen. Deze kamerveger is geschikt voor het schoonvegen van gladde binnenvloer. Deze bezem is voorzien van zachte haren waardoor je de vloer niet beschadigt. Verder is de bezem voorzien van een schroefdraad die zorgt voor een stevige verbinding tussen de steel en de bezem. De lengte van de steel is 130 centimeter en is voorzien van een bezem met een breedte van 35 cm. Voor een lange levensduur zet u de bezem niet met de haren op de grond. Hierdoor kunnen de haren krom gaan staan waardoor het resultaat van het vegen vermindert. Kenmerken: Kamerveger met zachte borstelharen. Materiaal kunststof / aluminium Breedte bezem: 35 cm. Lengte steel 130cm. Vloerveger. Kleur Zwart Je vloer zal niet meer beschadigen wanneer je aan het vegen bent, dankzij deze handige kamerveger!

 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Stevigheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Synx Tools Zaalveger

Synx Tools Paardenhaar 60 cm zaalveger / Kamerveger bezem Hout : 100% FSC®-gecertificeerd Steel en Borstel Merk : Synx Tools Borstelhaar : 50% paardenhaar en 50% synthetisch haar. Afmetingen veger : 60 x 7.5 cm. Afmetingen Steel: 150 cm X 0.28 De kamer/Zaalveger met een werkbreedte van 60 cm, rond hout, blank gelakt is uitgevoerd met een vulling van zacht paardenhaarmengsel. Geschikt voor het verwijderen van droog fijn vuil op gladde oppervlakken zoals tegels en houten vloeren. De houten bezemsteel heeft een lengte 150 cm en een diameter van 24 mm. Met FSC keurmerk, een internationaal keurmerk gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties, dat staat voor verantwoord bosbeheer.

 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Stevigheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Binnenbezem ECO met bamboe steel

Bezemharen bestaan volledig uit materialen die afkomstig zijn van recycling. Ergonomisch handvat met een lengte van 120 cm is gemaakt van bamboe, dus het is duurzaam. De borstelharen zijn aan de uiteinden gespleten, waardoor het vegen van stof, stof en andere onzuiverheden wordt vergemakkelijkt. - Lengte 120 cm - Gespleten haar aan de uiteinden vergemakkelijkt het vegen van vuil, stof, enz. - Handvat gemaakt van bamboe

 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Stevigheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Streuding - Zaalveger - Paardenhaar

Streuding zaalveger Gemaakt van haarmix ( kunstvezel en paardenhaar ) 40 cm breed hierdoor is hij uitermate geschikt voor grotere harde oppevlakten met droog fijn stof/vuil. Word geleverd incl.150 cm bezemsteel Schoppen en Spadenfabriek Streuding is opgericht in 1931 en is sinds dien Nederlands Eerste en Enigste Schoppen en Spaden fabriek, het juiste adres voor al uw ambachtelijk geproduceerd tuingereedschap.

 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Stevigheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een zachte bezem?

Een zachte bezem is een steelgereedschap die je werkelijk overal kunt gebruiken. Hij is makkelijk mee te nemen vanuit huis naar het werk, naar het vakantieverblijf, de caravan of naar de camper. Hij is bedoelt om droog vuil van de vloer mee weg te vegen. Als het vuil droog is dan zal het zich met gemak verplaatsen naar de grote hoop waar het hier met een veger en blik verplaatst kan worden naar de prullenbak.

Een zachte bezem, ook wel een kamerveger of zaalveger genoemd, kan uit verschillende materialen bestaan. Er zijn bezems van kunststof of metaal met zachte haren van een synthetisch materiaal of rubber. Maar ze zijn er ook van natuurlijke materialen, zoals hout gecombineerd met kokosvezels of paardenhaar.

Wanneer je op zoek bent naar een zachte bezem dan is er keuze genoeg. Er zijn dus verschillende materialen zachte bezems, maar zo zijn er ook verschillende maten op de markt. Alleen hoe kies je nou de juiste maat van de zachte bezem?

Dit is dus afhankelijk van de oppervlakte van je ruimtes. Gebruik je de bezem ook voor in de tuin op je mooie terras, dan betekent het bijvoorbeeld al dat je meer werk hebt. Wanneer je meer werk zal hebben aan het vegen, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk klaar zijn. Het is een gegeven dat je met een grote bezem natuurlijk veel sneller klaar bent dan met een kleine bezem. Ons advies is dan ook; wanneer je grotere oppervlaktes moet aanvegen, kies dan voor een grotere zachte bezem. Wanneer je enkel en alleen kleinere vloeren aan moet vegen, bijvoorbeeld alleen binnen, dan volstaat een kleine zachte bezem waarschijnlijk prima. De maten van de bezems variëren een beetje van normale breedte van 30 cm tot extra brede zaalvegers van 90 cm.

Tevens is er op het gebied van stelen ook nog genoeg keuze. Er zijn zachte bezems te verkrijgen die zonder steel geleverd worden. Hiervoor moet je zelf nog een steel aanschaffen, of een oude steel gebruiken die je al hebt. Maar er zijn ook sets, waarbij je op de steel ook weer een anders opzetstuk kunt bevestigen. Zo maak je van je zachte bezem bijvoorbeeld gemakkelijk een ragebol of een raamwisser. Of er zijn telescopisch te verstellen stelen waarbij je de bezem op een langere of kortere lengte kunt instellen zodat iedereen, groot of klein, deze handige zachte bezem gewoon kan gebruiken. De materialen van de stelen variëren van plastic, metaal of hout.

Waarom een zachte bezem kopen?

Een zachte bezem is gewoon super fijn en handig om te hebben. Hij neemt weinig ruimte in beslag vanwege zijn slanke vorm. Hij is licht van gewicht en omdat het een snoerloos voorwerp is, doet hij altijd wat hij moet doen en kun je hem overal inzetten. Met name omdat de bezem zachte haren heeft kun je deze bezem dus overal gebruiken. Je zal hiermee geen krassen maken op je binnenvloeren en daarom is het bij uitstek dé geschikte bezem om binnen te gebruiken. Omdat de haren dus heel zacht zijn en daardoor flexibel bewegen, zullen de haren door het verplaatsen, het stof en het zand niet laten opstuiven. Er is niks zo vervelend als een bezem die het stof juist door de ruimte heen verspreid, in plaats van bij elkaar verzameld.

Een zachte bezem is eigenlijk bedoeld om de wat fijne stof en zand deeltjes bij elkaar te vegen. Door een bezem te gebruiken met grovere haren kun je wat grover vuil bij elkaar krijgen, namelijk; bladeren, gruis, en mos of onkruid wat tussen de buiten tegels vandaan komt. Door een fijne bezem te gebruiken in de tuin kun je door de zachte haren bijvoorbeeld makkelijk zand tussen voegen bezemen.

Harde haren zijn iets slijtvaster omdat deze speciaal gemaakt zijn om op wat hardere ondergronden gebruikt te worden, bijvoorbeeld betontegels of asfalt. Daarom wordt geadviseerd om altijd goed te kijken naar of de bezem specifiek voor binnen of buiten geschikt is. In principe is een zachte bezem een "alleskunner" en is hij inzetbaar voor in en rond het huis. Echter is het wel zo dat de zachte haren van een zachte bezem iets dunner zijn dan harde haren en daardoor sneller slijten op hardere ondergronden.

Zachte bezem kopen? Houd hier rekening mee

Afgezien van de bovengenoemde punten zijn er nog wat andere specificaties waar je op kunt letten bij de aanschaf van een zachte bezem.

Gewicht

Het gewicht is heel belangrijk omdat wanneer je veel met de zachte bezem in je handen staat is het niet zo fijn als hij echt zwaar is. Wanneer een bezem zwaar is gaat dat ten koste van je houding en daardoor kun je rugklachten en nekklachten krijgen. Door een zwaargewicht in je handen te hebben zal je lichaam zich corrigeren en ga je de verkeerde houding aannemen. Hierdoor zal je veel pijnklachten ontwikkelen en dat is natuurlijk niet fijn. Als jij nou degene bent die veel tijd met een bezem in de handen besteedt dan raden wij aan om te letten op het gewicht van de bezem. In dit geval geldt; hoe lichter hoe beter.

Materiaal

Het materiaal kan heel erg verschillen in functie.

Zo heb je dus zachte bezems van kunststof met synthetische haren, dit is de meest verkochte en vaak wordt deze verkocht als de “alleskunner” en is tevens de goedkoopste van allemaal.

Daarnaast heb je zachte bezems van silicone of rubber. Deze is afgezien van droog stof dus ook zeer geschikt voor natte troep zoals haren, bijvoorbeeld in kapsalons, trimsalons en zwembaden worden deze veel gebruikt. Het voordeel van een rubberen zachte bezem is dat deze statisch oplaadt door de wrijving over de vloer waardoor stof en vuil blijft plakken. Tevens is hij heel makkelijk schoon te maken omdat hij kan worden afgespoeld onder de warme kraan.

Hout een kokos of paardenhaar, is ook niet meer weg te denken. Deze bezem zien we allemaal nog in ons geheugen in de hoek van de aula op school staan. Het voordeel van deze bezem is dat hij bijzonder duurzaam is. Hij zal jaren meegaan en bijna onverwoestbaar zijn. Het enige kleine nadelige puntje aan een houten bezem is dat hij in gewicht echt wel zwaarder is dan de andere. Wanneer je hier dus meters mee wilt maken, kies dan voor een ander materiaal.

Gespleten haren

Sommige bezems hebben gespleten haar punten. Dit zit aan het einde van de haartjes, wat er voor zorgt dat het vegen vergemakkelijkt wordt.

Doeleinde

Bij sommige advertenties staat specifiek vermeld waarvoor de zachte bezem geschikt is, voor binnen of buiten gebruik. Wanneer dit er niet bij staat dan kun je er van uit gaan dat het een allrounder is.

Veelgestelde vragen

Waar koop je een zachte bezem?

Een zachte bezem is verkrijgbaar in diverse huishoudelijke winkels, maar ook online is er een uitgebreid assortiment te verkrijgen. 

Hoe moet je vegen met een zachte bezem?

Een normale bezem houd je naast je lichaam vast als je veegt. Je veegt van achteren naar voren. 
 

Hoe maak je een zachte bezem schoon?

Overtollig stof of haren kun je er makkelijk afhalen met de hand. Is je bezem vies geworden dan kan je de bezem afspoelen met water en eventueel een sopje.